Hogyan, mikor és miért kerül a lélek az emberi testbe?
Na ez a probléma… eléggé összeegyeztethetetlen a biológiával a lélek fogalma…
És mi lesz az elvetélt vagy elabortált magzatokkal? Ott már volt lélek vagy sem?
11. Szerintem az ugyanúgy halálnak számít, csak az élőlénynek még minimális, vagy semennyi öntudata, észlelési képesége nem volt, mert az már a tudathoz tartozik, ami később fejlődik ki.
10., ezért írtam, hogy elvileg. Ez részben magánvélemény. Szerintem a léleknek mindegy, milyen komplex az élet, a lényeg hogy új, eltérő életről van szó, mint amit az apa, és anya sejtjei hordoztak.
A szellem eldönti, hogy megkezdi az inkarnációt.
Semmikor. Ott nincs idő hozzánk kötve. Innen nézve, meg amikor a test ott tart, hogy megfelelő tapasztalatot ad a szellemnek.
Mert úgy kell lennie. Az a legjobb út.
Előző léteket dolgoz fel. Egy magasabb létben van.
Nem alszik. Csak az anyagban van alvás.
Létezik olyan vallás is, ahol a lélek már csak a néhány éves gyerekbe megy be, amikor kialakul az öntudat.
Addig nevet sem szoktak adni a gyereknek.
Uram isten gyerekek, szerintem me bonyolítsuk :D
Az összes elmélet közül amit olvastam Az lenne a leglogikátlanabb ha már a néhány éves gyerekbe “menne bele” a lélek 🙈
Mert téged nem erre neveltek.
Nekik meg az lenne logikátlan, amit te hiszel.
Én sajnos semmiben nem tudok hinni az a baj, semmire nincs elég bizonyíték hogy abban tudjak hinni
Sem Istenre, sem reinkarnaciora, sem az ateizmusra, semmire… pedig szeretnek hinni valamiben, hogy legalább az le legyen fixálva
Abban nem értek egyet, hogy ez a nevelésen múlik, sokan nem vallásos családokban nevelkedve felnőttként lesznek hívők, sokan egyházi iskolából, vallásos családból ateisták.
Akik keres, talál számos bizonyítékot a reinkarnációra, előző emlékekre, sőt, sokkal "nagyobb" dolgokra is, aki pedig kételkedni akar, az mindennek az ellenkezőjére, számos bizonyítékot minden ellen.
És ez így van jól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!