Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hogyan, mikor és miért kerül...

Hogyan, mikor és miért kerül a lélek az emberi testbe?

Figyelt kérdés
Addig amíg nincs ott, hol van és mit csinál?

2022. nov. 10. 03:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Na ez a probléma… eléggé összeegyeztethetetlen a biológiával a lélek fogalma…

És mi lesz az elvetélt vagy elabortált magzatokkal? Ott már volt lélek vagy sem?

2022. nov. 10. 13:49
 12/22 Grimfox ***** válasza:
62%

11. Szerintem az ugyanúgy halálnak számít, csak az élőlénynek még minimális, vagy semennyi öntudata, észlelési képesége nem volt, mert az már a tudathoz tartozik, ami később fejlődik ki.

10., ezért írtam, hogy elvileg. Ez részben magánvélemény. Szerintem a léleknek mindegy, milyen komplex az élet, a lényeg hogy új, eltérő életről van szó, mint amit az apa, és anya sejtjei hordoztak.

2022. nov. 10. 14:32
 13/22 NTBS ***** válasza:
Szerintem a fogantatás pillanatától van.
2022. nov. 10. 15:17
 14/22 anonim ***** válasza:

A szellem eldönti, hogy megkezdi az inkarnációt.

Semmikor. Ott nincs idő hozzánk kötve. Innen nézve, meg amikor a test ott tart, hogy megfelelő tapasztalatot ad a szellemnek.

Mert úgy kell lennie. Az a legjobb út.

Előző léteket dolgoz fel. Egy magasabb létben van.

Nem alszik. Csak az anyagban van alvás.

2022. nov. 10. 18:37
 15/22 anonim ***** válasza:

Létezik olyan vallás is, ahol a lélek már csak a néhány éves gyerekbe megy be, amikor kialakul az öntudat.

Addig nevet sem szoktak adni a gyereknek.

2022. nov. 11. 21:45
 16/22 Grimfox ***** válasza:
Ők a tudatos, cselekvő személyiséget azonosítják a lélekkel. De az ilyen vallásokban is(általában animista, sámánizmushoz köthető vallások) eleve nem egy lelke van az embernek, hanem általában három. Ebből az, ami később költözik be, az megy a halál után az alvilágba, és él tovább, mint ahogy élt életében. Van egy másik lélek, ami a test közelében marad, és van egy, ami visszatér az égbe, vagy a világfa ágai közé, vallástól függően. Pont most olvasok ilyen témában egy könyvet. Elég érdekes olvasmány, bár száraz, mint a tapló.
2022. nov. 11. 22:01
 17/22 anonim ***** válasza:

Uram isten gyerekek, szerintem me bonyolítsuk :D

Az összes elmélet közül amit olvastam Az lenne a leglogikátlanabb ha már a néhány éves gyerekbe “menne bele” a lélek 🙈

2022. nov. 11. 22:19
 18/22 anonim ***** válasza:

Mert téged nem erre neveltek.

Nekik meg az lenne logikátlan, amit te hiszel.

2022. nov. 11. 22:22
 19/22 anonim ***** válasza:

Én sajnos semmiben nem tudok hinni az a baj, semmire nincs elég bizonyíték hogy abban tudjak hinni

Sem Istenre, sem reinkarnaciora, sem az ateizmusra, semmire… pedig szeretnek hinni valamiben, hogy legalább az le legyen fixálva

2022. nov. 11. 22:24
 20/22 anonim ***** válasza:

Abban nem értek egyet, hogy ez a nevelésen múlik, sokan nem vallásos családokban nevelkedve felnőttként lesznek hívők, sokan egyházi iskolából, vallásos családból ateisták.

Akik keres, talál számos bizonyítékot a reinkarnációra, előző emlékekre, sőt, sokkal "nagyobb" dolgokra is, aki pedig kételkedni akar, az mindennek az ellenkezőjére, számos bizonyítékot minden ellen.

És ez így van jól.

2022. nov. 11. 23:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!