Ehiszitek hogy elhunyt szeretteink, újszülöttként visszajönnek hozzánk?
A reinkarnáció már egy elavult teória,még a 90-es években volt népszerű.Nőj fel kérdező,amiről te írsz azt genetikának hívják.Ugyanolyan gyerek vagy mint a gyereked,pedig én mindig azt mondtam,hogy egy gyerek ne szüljön gyereket.
Most menekülök a tudatlanok gyülekezetéből egy másik topicba.
"Nem érted....nagyapád meg a testvére egy idöben éltek....én azt feltételezem,hogy valakink elmegy és aztán jön egy baba,egy csecsemö,és ö benne van az elhunyt lelke. igy is írtam,nem olvastad el figyelmesen."
Dede, nagyon is értelek. Ezt a példát azért mondtam el, hogy lásd, hogy nem szokatlan az hogy egy élő rokonodba belelásd egy elhunyt rokonod (egyébként apám, meg nagymamám is megjegyezte hogy tisztára olyan mint nagyapám pedig ismerték előtte mind2-t jól, de mégis, nagyapám halála után ilyen érzés lett úrrá rajtuk is). De amint a példa mutatja, ez nem azt jelenti hogy akkor az a kettő ugyanaz a személy.
Ez valamiféle természetes reakciója lehet az agynak, ilyen mindenféle pszichológiai dolgok, hogy annyira szeretnénk hogy a meghalt személy velünk maradjon, hogy belelátjuk őt más emberekbe.
A genetika nagy mértékben beleszól abba, amit mi átlagos emberek egy "személynek" hívunk. A gesztusok, a temperamentum, a muzikalitás vagy hasonlók mind-mind genetika, amiknek igazából szinte semmi köze a lélekhez. A tekintet határeset, mivel "a szem a lélek tükre" :P, de azért abba is nagy szerepe van a genetikának.
Ha egy súlyos betegség ér valakit, ami neadjisten megváltoztatja a viselkedését, temperamentumát teljesen, akkor a rokonok gyakran mondják azt hogy "mintha egy más ember lenne".
Vagy ha valakinek átműtik az arcát, pl ugyanígy baleset miatt, akkor is időbe telik megszokni, hogy ugyanazzal a személlyel beszélgetünk aki a baleset előtt volt. Mondjuk ez lehet nem olyan jó példa, mert utána rájön az ember hogy azér, csak ugyanazok a mozdulatok, ugyanaz a temperamentum, életfelfogás, stb.
Szóval ez a megtévesztés mind2 irányba működik.
Nekünk van egy szürke kandúr macskánk és a tulajdonsága teljesen megegyezik a nagyapáméval, aki már meghalt. A macska mindig a motorok közelében van, ha az autót javítom, mindg felmászik a motortérbe és rendesen nézelődik mint egy ember, figyeli hogy milyen szerszám kulcs van éppen a kezemben, hova nyúlok, pont mint annak idején a nagyapám volt mellettem.
Tudom hogy nevetséges amit írok, de ez van.-)
Nem. Legalábbis szerintem. Ugyanis kb 700-1000-2000 évenként inkarnálódunk, földi idő szerint. Ez lehet egy másik lélek, aki kinézett magának Téged és a párodat, na meg édesapádat, mert olyan testet, pontosabban olyan agyat akar ebben az életében, amely lehetővé teszi, hogy festőművész vagy ilyesmi lehessen. A láthatatlan oldalon aztán szövetséget kötnek egymással a lelkek, közös megegyezés teszi lehetővé az inkarnációt.
A másik: 12 év nem szokott elég lenni ahhoz, hogy egy eltávozott feldolgozza a láthatatlan testeiben és a tudatában a legutóbbi életben szerzett információkat és megalkosson egy új tervet egy új élethez, az esetlegesen kiegyenlítendő karmákoz. Földi időszámítás szerint ezek a műveletek kb 200-800 éveket vesznek igénybe. De bizonyos könyvekben ez rendesen is le van írva, nem voltam most teljesen pontos. Már rég olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!