Mi motiválhat egy lelket arra, hogy leszülessen csak azért, hogy depressziós legyen, és ez mindenben akadályozza?
Ha feltételezzük, hogy van választása...
Mert ugye ezt biztosan nem tudhatjuk
És az mitől függ hogy a lélek olyan hogy bárhova leszületik boldog tud lenni, vagy olyan hogy mindegy hova születik sehol se jó?
Meg gondolom ennek is van oka...
Elméletileg attól hogy mire figyelsz, de értem a kérdést. Miért nem arra figyelek amitől boldog leszek? Azt is lehetne mondani, nem tudom mitől leszek boldog, akkor megkérdezhetnénk miért nem tudom, okkal nem tudom? Van ilyen véletlen hogy nem tudok valamit, és ezért szenvedek? Szabadabbnak érezném magam ha véletlenül nem tudnám hogy kell boldognak lenni, véletlenül szenvednék? Látszólag elérendő céloktól leszünk boldogak-ezektől a gyakorlatban csak pillanatnyi a boldogság, de mi valahogy tudjuk hogy lehetne állandó is, csak azt nem tudjuk hogyan. Valamiért nem tudjuk hogyan. Annyit tudok biztosan hogy létezem, és boldogságra vágyom, tehát lennie kell olyannak hogy állandó boldogság, különben nem tudnám mi az amire vágyom, pedig én tudom.
Minden ember azt üldözi amint megszületik. Ebből azt gyanítom előtte állandó boldogságban léteztünk, illetve a boldogság nem csak valami állapot, ami teremthető mint pl. a föld, hanem a mi normálállapotunk. Ez a vágy több annál is minthogy ösztön lenne. Ez nem egy evolúciós ösztön hanem a lényünk magja, önmagunk lényege, és nem kell érte megdolgozni, mert nem elnyerhető hanem önnön létezésünk alapja, én így érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!