Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi motiválhat egy lelket...

Mi motiválhat egy lelket arra, hogy leszülessen csak azért, hogy depressziós legyen, és ez mindenben akadályozza?

Figyelt kérdés

Ha feltételezzük, hogy van választása...

Mert ugye ezt biztosan nem tudhatjuk

2022. jún. 4. 23:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Őő..., pl a depresszióból és annak hitéből való kigyógyulás, hogy bármi akadályozhatja őt? Nem is tudom.., talán ez.

....

2022. jún. 5. 08:36
 12/23 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha van választása, akkor nincs olyan, hogy garantált a depresszió egy családban. Lehetőség van rá. Ismerek példát arra, hogy valaki olyan családba született, ahol garantált volt a depresszió, mégsem lett depressziós. Nehéz élete volt, és szerintem ez még most is így van, bár kisebb mértékben, de nem lett depressziós. És persze ismertem ellenpéldát is, aki úgy járt, ahogy mondtad.

A felülkerekedésre mindig van lehetőség, csak mindig nehéz, főleg a depressziós ember számára. Amit depressziósok esetén eddig láttam, az az, hogy vagy nem voltak elégedettek a lehetőséggel, mert túl nehéz volt, vagy elmentek mellette, mert nem is tekintették lehetőségnek.

De a fenti problémák miatt nem tartom valószínűnek, hogy a léleknek lenne választása a születési körülményeit illetően.

2022. jún. 5. 09:37
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
mekkora marhaság ez is...
2022. jún. 5. 09:48
 14/23 anonim válasza:
90%
Mindenki azért születik le ide, hogy boldog legyen. A szeretetre kell törekedni. Ez a két legfontosabb dolog, hogy szetetetben éljünk és boldoggá tegyük azokat az egyéneket az életünkbe, akiket szeretünk, hogy mi is boldogok lehessünk.
2022. jún. 5. 09:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért hogy felfedezd a vilàgot. Csak az emberek nagy többsége elveszik vagy leragad a részletekben. Pl. Észre se veszi senki, hogy mennyi csoda veszi körbe az embert. És ezek a csodàk teljesen a tudason alapulnak. Mondok direkt egy teljesen hetkoznapi peldat. Pl. Ha eszreveszed hogy az a paradicsom milyen szep akkor netalantan kedvet kapsz ahhoz, hogy megertsd mikre van szuksege egy paradicsom novenynek hogy szep, egeszseges termest hozzon es vedve legyen a betegsegek ellen ezzel sajat magad is jobban megismered pl. a kitartasod, a tanulni vagyasod es onmagad gondoskodasarol is. Es fejleszted is onmagad es ertekes tudasra teszel szert.

Az emberek nagy tobbsege ha ranez a paradicsomra, akkor csak azt mondja, hogy az csak egy paradicsom es milyen jo ize van, szeretik. De nagy tobbseg nem is tudja hogy egy egesz ökoszisztéma kell ahhoz és egyensúly, és tudàs, hogy az a paradicsom olyan szép legyen. Fogalmuk sincs arrol, hogy a talajban is igen gazdag mikroflora segiti a novenyt a fotoszintezisben es a taplalasban es a vizfelvetelben es lehetne sorolni.

Vannak akik kedvet kapnak a termesztésükhöz es tudas nelkul azt mondjak, hogy ugy nevelik, ahogy ok gondoljak. Aztan ha jonnek a levelsargulasok vagy megjelenik a rucskosodes a szaron, aminek van hogy nincs jelentosege, de van mikor stressz vagy tullocsolas kovetkezteben olyan novenyi hormon idezi ezt elo ami beinditja a szaron a gyokeresedes lehetoseget. De betegseg miatt is lehet ilyen. Akkor morogva nem ertik hogy ez miert van. Ok azok akik azt hiszik, hogy minden elore meg van irva es ez a karma es el vannak atkozva es stb.. Pedig nem! Csak ha tudna hogy hogy kell nevelni akkor nem kezdene kombinalni koze nincs dolgokat ehhez. A tudas, ami az élet lényege ès a létezés és természetesen a szabadsàg és a boldogsàg. A tudas ami abban segit, hogy megovd onmagad sokmindentol ami karos lenne rad nezve. Gondolkodasban is.

Az emberek fel sem fogjak hogy mennyi minden van, amit megtanulhatnanak, aki meg felfogja az gyakran kuzd azzal az erzessel hogy hogyan kezdje mert millio mindenre kivancsi, millio mindent felfedezne.

Az amit a kerdezo kerdez ennek az ok okozati resze! Gyakran lehet ezeknek a vagyaknak a testi akadalya magyaran fizikalis betegseg kovetkezteben kialakult frusztracio, aktiv ember tipusnal es lehetne sorolni a kornyezeti okokat is es a manapsag olyan jellemzo okot hogy meg az is lakotelepi lakast vesz megelhetesi okok miatt, aki nem oda valo hanem termeszet kozeli elet van a genjeiben. Ez okozhat erzelmileg ellentmondast az emberben. Valami hianyt mindig erezni fog. Hianyozni fog neki valami mindig. Es az a termeszetkozeliseg.

Lehetne ezeket sorolni. A lenyeg hogy az ember megtalalja a belso bekejet mert ugy minel elobb tudja orvosolni es lekuzdeni az akadalyokat legyen az betegseg vagy szimplan nem megfelelo dontes vagy a tudatlansagbol adodo dontes es stb. De a kerdes hogy ezeket a nem megfelelo donteseket hogy tudja kezelni. Mert jol kezeli valaki akkor nincs frusztracio. Ezert is jo kreativnak is lenni.

2022. jún. 5. 10:39
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszer (vagy akár többször) is voltál már öngyilkos, akkor ennek a tapasztalásnak az energiamintázatát hozod magaddal az aktuális életedbe is. Ha ilyenkor hasonló, nehéz helyzetbe kerülsz, akkor az öngyilkosság gondolata nagy eséllyel kivált majd belőled egy érzelmi ellenállást ezzel a cselekedettel kapcsolatban. A másik lehetőség az, hogy egyfajta megértés születik benned és tudatosan mondasz nemet az öngyilkosságra.

Gyakran azért fordul elő több öngyilkosság is egy családban, mert hasonló

2022. jún. 5. 12:12
 17/23 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, újra...

Az utolsó bekezdést tekintsétek tárgytalannak! :)

2022. jún. 5. 12:13
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lelek választja ezt az utat akkor, a kihívás miatt.(szerintem)

De valószínűbbnek tartom, hogy az csak egy okozat. Gyerekként kinyaljak az ember sggét majd pofára ejtik. “Old meg magad!”

Destruktív reakciók 0 tanítás és 0 nevelés csak az elvárás, meg a “még ezt sem tudod (te szr)!” A te szr csak a hanglejtés adja…

Szóval te választottad a családod de olyan világban élünk ahol sok szülő képtelen a gyereknevelésre. Mert ő szabad, önmagát valósítja meg. A mama meg nem értheti ezt.

Magyarul szerintem nem veled a lelkeddel vagy a családoddal van a baj(csak gci szr mintát követnek). A depressziót az környezeted és az énképed hozza létre, ezért van sokszor szükség egy külsősre aki segít megismerni önmagad, és csiszolni rajta. Lehet lelkész és/vagy pszichológus az illető.

2022. jún. 5. 17:33
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet tudni így, hogy mi motíválja, de érdekes kérdés elgondolkodtató, tehát először tisztázni kéne mit értünk lélek alatt, illetve egyebeket is.

Pl. Ki vagyok én és ki a lélek a sztoriban? Ha a kettő ugyanaz, akkor úgyis feltehető a kérdés:

Mi motiválhat engem arra, hogy leszülessek csak azért, hogy depressziós legyek, és ez mindenben akadályozzon?

Erről nincs semmilyen emlékünk, de senki sem akarna önmagának rosszat.

Tehát eredetileg nem lehet rosszszándékú dolog.

2022. jún. 5. 18:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Ha én most dönthetnék hogy leszületek valahova ahol nekem nagyon jó lesz, akkor leszületnék de csak akkor ha tudnám hogy nagyon jó lesz. Nem kívánnék magamnak rosszat, hanem sok jó élményt. Ha azzal a feltétellel születhetek meg hogy elfelejtem az már bizonytalan. Ha a természetre tekintek békésnek látom, de az emberek rosszindulata is hozzátartozik, biztos hogy én is voltam már rosszindulatú. Kérdés mit vesz észre az ember, jót vagy rosszat. Dönthetek afelől mit veszek vészre? Elvileg igen, gyakorlatban másképp néz ki. Hogy milyen érzés és milyen gondolat jelenik meg afelől dönthetek? Detto.

A gondolataimat csak addig tudom irányítani amíg figyelem őket, mint mikor a lélegzést irányítom. Mikor nem figyelek randomszerűen jönnek az érzések és a gondolatok. Hol jó, hol nem jó. Valahogy nem tudjuk kontrollálni magunkat, nem mintha a kontroll ötlete tetszene, de legalább működne, de nem működik jól. Az események véletlenszerűen érnek, ezzel még nem lenne nagy baj ha mind szép lenne. A véletlenszerűen megjelenő érzések gondolata nem tetszetős hosszútávon.

Az az érzésem hogy a probléma ezen a téren van, vannak emberek akik szeretnek élni, és szinte mindennek örülnek. Van akik csak kevés dolognak örülnek. Ez belső probléma lesz. Valahol itt van a kutya elásva. Ilyen belsővel ahol a legtöbb dolog közömbös mindegy hova születek, nem lesz jó. Figyelembevéve hogy a lélek halhatatlan, lesz időm gondolkozni.

2022. jún. 7. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!