Ha valaki egyke, az mindenképp karmikus eredetű, vagy csak véletlenül született egy ilyen családba és nincs jelentősége?
Szeritem ez az egyik legmeghatározóbb dolog az életben
Hogy egyedül kell-e felnőnöd, magányban, vagy sem
Teljesen más lesz az élet, a gondolkodásod, a felfogásod, ha van melletted valaki
Én el sem tudom képzelni hogy milyen lehet egy pláne több testvérrel, szerintem az adja a legnagyobb biztonságérzetet hogy nem vagy egyedül a világban. Többet ér mint egy párkapcsolat, vagy bármi más
Az az elméletem hogy az ilyen emberek abszolút magányra vannak ítélve és ez a karmájuk része, hogy ne legyen mellettük egy másik lélek
Mint nekem is
Kiskoromban bántottak is azért hogy én csak egy kis egyke vagyok és de rossz nekem mert mindig egyedül kell lennem
Azóta is egyedül vagyok, nincs senkim, mert egy rossz családba születtem és az anyám nem volt hajlandó még egyszer szülni, én is csak baleset vagyok
Jelentheti ezt az hogy az a karmám hogy mindig nagyon magányos legyek és ezért nincsen semmilyen emberi kapcsolatom?
Nehogy azt hidd, hogy akinek van testvére, az nem vágyott néha életében arra, hogy egyke legyen. Az egykék (vagy az elsőszülöttek, amíg nincs testvérük) sok mindent megkapnak, amiről egy második, harmadik, többedik gyerek maximum álmodozhat (nem anyagiakra gondolok).
Az, hogy valakinek jó gyerekkora van-e, vagy sem, az nem a testvérei számától függ, hanem első sorban a szüleitől.
Ha tényleg egy problémás családba születtél, ahol már kiskorodban sem kezelték normálisan az érzéseidet, akkor nem csoda, hogy így magadra vetted a későbbi csúfolódást. A gyerekek mindennel csúfolódnak. Ha barna a hajad, azért is. Remélem, érted, hogy mit akarok ezzel mondani.
Nem alapvető, hogy akinek nincs testvére, az magányos. És szerintem nem a karma része.
"csak egy kis egyke vagyok és de rossz nekem mert mindig egyedül kell lennem" - Nekem is mondtak ilyeneket, csak én nem azonosultam a gondolattal. "egy rossz családba születtem és az anyám nem volt hajlandó még egyszer szülni, én is csak baleset vagyok" - írod. Hát ez rám is igaz, mert anyámék már nem voltak együtt, amikor kiderült, hogy jövök. Nem terveztek, és apámat, és a "családom" azon ágát nem is érdeklem azóta sem. Anyám pedig ezután nem vállalt már gyereket, nem is keresett párkapcsolatot sem.
A kulcs szerintem csak annyi, hogy nekem anyám elvétve sem mondta, hogy nem akart volna, nem éreztette velem egy családtagom sem, hogy felesleges, nem kívánt lennék. Emiatt fel sem vettem a többi gyerek buta vicceit sem.
Egyedül lenni, vagy magányosnak lenni az két külön dolog. Testvérrel is lehet magányosnak lenni, a családtól is el lehet idegenedni. Meg az ember általában úgy működik normálisan, hogy mindig mást, többet akar, mint ami van neki. Ha testvéred lenne, akkor meg valószínű a párkapcsolatot tartanád fontosnak, és azért éreznéd magad magányosnak.
Annyiban biztosan igazad van, hogy a testvérekkel, nagyobb családban felnövő gyerekek általában jobb kommunikációs készséggel rendelkeznek, könnyebben kezdeményeznek, beszélgetnek a kortársaikkal. Viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az egykéknek egy barátjuk sincsen. Kicsit választás kérdése is, azé, hogy te mit gondolsz saját magadról. Ha elhiszed, hogy erre vagy ítélve, akkor nem nagyon fog változni a helyzeted. Ha ki akarsz törni, és teszel a magány ellen, elkezdesz közösségbe járni, akkor tudsz változtatni.
Én is egyke vagyok, hálistennek. Nem tudom hol álmodtad ezeket a dolgokat: "szerintem az adja a legnagyobb biztonságérzetet hogy nem vagy egyedül a világban. Többet ér mint egy párkapcsolat, vagy bármi más"
A testvéri kapcsolatok 90%-a botrányosan sz@r, a maradékból 9,9% teljesen közömbös, semmilyen, talán van 0,1%, amit valamilyennek lehet nevezni. Az esetek többségében nem is kell ellenség annak, akinek testvére van. Én nagyon örülök, hogy nekem nincs, ha karmikus, ha nem. Ennek meg pláne semmi köze ahhoz, hogy valaki magányos vagy sem, tud-e kapcsolatot teremteni vagy sem. Rengeteg iszonyat jó fej, nagydumás, társaság középpontja jellegű egykét ismerek.
Kétlem.
Vagy a kínaiak valamit nagyon elbsztak, hogy 20 éve csak egykék születtek:D
Ha hiszel a karmában, abból az következik, hogy minden a összefüggésben van vele. Ha a véletlenben hiszel, akkor semmi sem.
De ha hiszel a karmában, akkor tudnod kell azt is, hogy kibogozhatatlan, és csak az őrületbe visz, ha meg akarod érteni az összefüggéseket.
Éld az életed, legyél minél kevésbé ártalmas és offenzív, és ennyi. Ez minden. Bár nem tűnik soknak, mégsem kell több.
1 Milyen fejlődés? Milyen szintek? Mi haszna van a szinteknek? Mi számít fejlődésnek, ki szabja meg mi a fejlődés? Egy nem anyagi létezőnek mi haszna van abból ha egy anyagi világ anyagi tapasztalásait éli meg? Egy kutyának van haszna abból ha tudja hogyan kell egy ikea-s polcot összeszerelni?
HA létezik karma akkor nagyon erősen kétlem hogy bármi beleszólásod is lenne a leszületés folyamatába. + A tudatnak SZERINTEM (illik jelezni hogy nem tudjuk a választ csak gondoljuk) "semmi köze" nincs a lélekhez. Értsd a lélek nem rendelkezik tudattal/egóval az elpusztul a "porhüvely",agy halálakor. Így nincs mi döntést hozzon, és nincs mi fejlődjön mert így a léleknek nincs hova,miben fejlődnie. Fejlődni csak az tud ami tökéletlen és anyagi.
HA van lélek,reinkarnáció és karma is akkor az VALÓSZÍNŰLEG úgy működik mint minden más természeti jelenség. pl: gravitáció stb.
Nincs beleszólásod a folyamatokba. Max ha ismered a rendszert akkor a rendszer keretein belül "felhasználhatod,formálhatod" az adott "erőt".
A fejlődéses, "fényvilágos" New Age-es Spiri Bullshitek csak azért születtek meg hogy azok akik hisznek a transzcendensben de rettegnek attól hogy a haláluk után elvesztik az ego-jukat hihessenek valamiben ami elhesegeti ezt a félelmüket, és + ban még azt is állítja hogy az emberi életnek/léleknek eredendően van értelme a "fejlődés".
Ami amúgy egy hatalmas blöff mert az örök létezésnek(fejlődésnek) sincs több értelme mint az örök elmúlásnak vagy akár az örök körforgásnak(nem fejlődés). Az hogy van e valaminek értelme egy szubjektív emberi koncepció. Egyéntől függ hogy ki miben talál értelmet. Így az elmúlásban és az öröklétben is lehet találni vagy ennek az ellenkezője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!