Létezik a karma??
A karma nem azonnal hat vissza, és nem azért van, hogy kiélhesd általa a bosszúvágyad. Nem jutalom, nem büntetés, hanem kiegyenlítődés. A felszínes ezó-megközelítés teljesen félrevisz.
Ne is törd a fejed a karmán, mert kibogozhatatlan. Csak hogy értsd: pl. ha az előző életetekben te csaltad őt fűvel-fával, akkor épp most lett kiegyenlítve a számla. Ez jó, vagy rossz? Érted, ugye? Ezeket sosem fogjuk megtudni, de ez nem is cél.
Légy jó ember, cselekedj jót másokkal, és ennyi.
Azt a feltételezést, hogy a karma belátható időn belül működne, a mindennapok tapasztalatai egyértelműen cáfolják. Hányszor fordul elő, hogy rossz emberekkel jó dolgok, jó emberekkel pedig rossz dolgok történnek.
Erre szokták azt mondani a reinkarnációban hívő emberek, hogy ami késik, nem múlik. Persze ezt sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet, cserébe legalább cirógatja az ember lelkét, hogy az élet talán mégsem olyan igazságtalan, csak éppen egy tágabb perspektívában látni a kiegyenlítődést.
Az én személyes véleményem az, hogy a karma nem létezik, és a koncepció mindössze az ember igazságosság utáni vágya és a realitás közötti hatalmas szakadék szüleménye. Tiszteletben tartom azoknak a véleményét is, akik hisznek benne, hiszen egyikünk álláspontjára sincs sem bizonyíték, sem cáfolat. Belőlem talán 37 év keserűsége és csalódottsága beszél.
Objektív választ bizonyítékokkal aligha fogsz kapni a kérdésedre, attól tartok.
Azt nem tudom, hogy életeken átívelően létezik-e, de az életemben tapasztaltam a működését, mikor szó szerint megálltam a jelen pillanatban.
Mikor beszélt hozzám a haver az életéről láttam nála az okot és az okozatot.
Melyik "karma" léte érdekel?
A karma (ki k-val) nem más, mint az ok-okozati törvény, azaz nam történik semmi ok nélkül, és mindennek van következménye.
A "Karma" ugyanez, csak az újjászületések során az előző életek tetteinek átívelő okozata.
Aki hisz a reinkarnációban, el KELL fogadnia a Karma létét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!