Előfordulhat ilyen karmikus lánc?
Lehet olyan, hogy ugyanaz a személy most valaki mással csinálja meg ugyanazt, amit előző életemben velem, és ebben az életben én kívülállóként nézem az eseményeket?
(Mar nem az első ilyen helyzet van, ahol körülőttem történik valami, nem vagyok részese, mégis PONT ott vagyok, pl mint tanú.
Ilyenkor ez mit szolgál? Az emlékeztetést, hogy mit csináltam? Van valami feladatom abban hogy az új szereplőt figyelmeztessem - hiszen azon megy keresztül amin valaha én...?
Elvileg lehet ilyen lánc. Ha belefolysz, beleavatkozol újra aktív részese leszel a láncnak, ha nem, megeshet hogy bűntudatod lesz miatta, és emiatt a jelenleg elnszenvedő személlyel alakul ki karmikus kapcsolatod. Ha egy harmadik személyt tájékoztatsz, remélve, hogy figyelmezteti a szenvedő alanyt, őt is belerántod, és valószínűleg ismét belekeveredsz. Ha arra prbálsz hatást gyakorolni, aki ezt a bizonyos dolgot teszi, ismét csak nagy eséllyel aktívan belegabalyodsz a dologba. Ugyanígy, ha egy harmadik személyt figyelmeztetsz, hogy tegyen valamit ezzel az emberrel. Ha belekeveresz, ki tudja, mi fog érni most, vagy a jövőben, de megeshet, hogy ezzel segítesz a jelenleg szenvedő alanyon, ami ha most ne is, de a jövőben lehet pozitív karma. Ha nem keveredsz bele, csak kívülről figyeled, holott tudnál tenni ellene, akkor a szenvedő fél felé lesz negatív karmád, de esetleg végleg feloldódik azzal a kapcsolat, aki ezt a dolgot teszi. Azt is figyelembe véve, hogy a jelenleg szenvedőnek is karmikus kapcsolat miatt kell átélnie azt, amit most átél, megeshet, hogy csak figyelned kell, és csak később cselekedni, amikor valami változás áll be a helyzetben. Például a szenvedő fél segítséget keres, te nyújthatsz neki. Vagy javasolhatsz olyat, aki nyújthat neki. Esetleg alkalmad nyílik eltávolítani a cselekvőt anélkül, hogy összegabalyodnátok emiatt. Egy ilyen helyzet, ami több életen át ível nagyon szövevényes, és sem külső, sem érintett szemlélő nem tudhat rá igazán jó megoldást.
Nem tudom, hogy ez csak példa volt e, vagy valós életben bekövetkező esemény, úgyhogy a fentieket csak véleményként olvasd, ha lehet, ne tényszerű kijelentésként.
Bennem azért felmerül egy-két kérdés ezzel kapcsolatban:
Honnan gondolod, hogy olyan élményben vagy megfigyelő, amit előző életedben aktívan tapasztaltál? Ha ismerősödön látod, hogy rossz neki, és te tudnál javítani a helyzetén (mindegy, hogy azért, mert ebben az életben láttál ilyet, vagy az előzőből emlékszel rá), akkor miért mozizol? Eddig miért nem tettél semmit? Persze most feltételeztem, hogy ez valamilyen negatív élmény. Minek voltál tanúja? Mindig ugyanannak?
Kifejezetten van olyan személyiségtípus, aki inkább kimarad a helyzetekből, és szemlélődik. Mindig pont ott van, de nem ő kerül konfliktusba, nem szól bele az egészbe. Ha mindig hasonló eseteknek vagy tanúja, akkor az általában a jelenlegi élethelyzetedre, érzelmi állapotodra hívja fel a figyelmet.
Ha valakit bántalmaznak, akkor például létfontosságú, hogy ne maradj sima megfigyelő. Akkor sem, ha ettől rossz karmát, vagy karmikus nem kívánt karmikus kapcsolatot remélsz. Lehet, hogy valaminek azért vagy tanúja, hogy tanúskodhass később, és így valmiféle elégtételt kapj mondjuk.
Nehéz így bármit is mondani, hogy nem közlöd a konkrét példát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!