Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért úgy működik a karma...

Miért úgy működik a karma ahogy működik?

Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 19:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor te úgy gondolod, hogy hosszútávú memória nélkül kéne élni? Nem megy. Ugyanazt csinálnád, nem tudnál változtatni sem, mert semmire nem tudnál visszaemlékezni. Így is sok ember van, aki észre sem veszi hol, hogyan éget mindent össze maga körül, de újra és újra megteszi. Ha nem fáj eléggé akkor megrekedsz az életben, és beteszed a kezed a tűzbe újra. Sajnos nem minden esetre igaz a tűzbe tett kéz példája, vagy sokan így se tanulnak. El se jöhet a gyógyulás, mert nincs meg a seb.
2022. márc. 31. 20:21
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem kéne hosszútávú memória nélkül élni. A hosszútávú memória anélkül is működik, hogy lenne fájdalom/seb. Nem?
2022. márc. 31. 21:48
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert vannak érzelmeid.

Akkor melyik vesszen? A hosszútávú memória vagy az érzelmek?

Érzelmek nélkül a pozitív hatások is elvesznek.

2022. márc. 31. 23:25
 14/20 A kérdező kommentje:

Hogy jönnek ide az érzelmek?

A kettő nem zárja ki egymást.

Attól, hogy a jelenben vki boldog még nem felejti el, hogy anno valamikor a múltban boldogtalan volt.

2022. ápr. 1. 06:14
 15/20 A kérdező kommentje:

"Szerintem azért nem kell emlékeztető, hogy az ember tudja, hogy volt egy adott helyzet.." = nem kell emlékeztető hogy az ember emlékezzen.

Ha anno eltörött a kezem, nem kell hogy utána folyamatosan fájjon, hogy emlékeztessen, hogy anno volt, amikor el volt törve a kezem.

Amikor még törött, kutyául fáj. Amikor gyógyul, szintén.

De csak azért mert már teljesen begyógyult, teljesen funkcionál, még nem felejtem el, hogy volt olyan helyzet, ahol ez nem volt meg.

2022. ápr. 1. 06:31
 16/20 A kérdező kommentje:
Ha esetleg mégse lenne meg az emlék, akkor majd az lesz az emlekeztető, hogy az illető megint belenyúl a tűzbe.
2022. ápr. 1. 06:35
 17/20 anonim ***** válasza:

Remek. Akkor újra kell élnie mindent, hogy megint változtatni kelljen útközben. Újra kell élni a fájdalmat. Pontosan a memóriám miatt nem akarok megint benyúlni a ki... tűzbe. Emlékszem az érzésekre, és nem akarom újra megélni, mert az emléknél milliószor rosszabb a valós fájdalom.

Az érzelmeidtől válik egy helyzet rosszá vagy jóvá. Ha nem lennének érzések, akkor nem lehetne megszégyenülni, de szerelmesnek se lehetne lenni.

2022. ápr. 1. 16:59
 18/20 A kérdező kommentje:

"Emlékszem az érzésekre, és nem akarom újra megélni, mert az emléknél milliószor rosszabb a valós fájdalom."

Hát ezaz! Hogy emlékszel arra hogy milyen volt a tűzben lenni, nem kell "utóhatás"!

Különben, ha az ember már kihúzta a kezét és meg mkndig fáj, honnan tudná, hogy neki kell meg csinálnia valamit, hogy elmúljon, vagy csak várnia kell, mert az adott lèpés már megvolt.

2022. ápr. 2. 09:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért metaforázgatsz, ha nem érted a saját gondolatmeneted se, és még mindig a fizikai sérülésre koncentrálsz? A fizikai sérülés az fizikailag látszik, mert nem acélból van a bőr azért. A lelki sérülés meg az emlékekben látszik... Nincs semmi különös utóhatás.

Igazából mi a problémád? Valami bánatod van, ami nem múlik, vagy eltörted valamidet és ezt tartod indokolatlannak? Vagy csak nem beszélget veled senki?

2022. ápr. 2. 13:42
 20/20 A kérdező kommentje:

Nincs semmi problémám, csak felmerült bennem egy kérdés, és azon filozofálok.

A kérdésre még nem találtam választ, de ez nem jelenti hogy nem is fogok.

Lehet, hogy te nem érted mire gondolok, és elbeszélünk egymás mellett. Az is lehet, hogy én nem értem/félreértem, amit te válaszolsz.

Igazából teljesen mindegy.

Nem feszülök ezen, nem azért kötekszem, hanem mert mindenhez szkeptikusan állok hozzá.

2022. ápr. 2. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!