Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Valamilyen tanító jellegű...

Valamilyen tanító jellegű korszakot élünk, vagy mi ez, hogy pár éve ki van fordulva 4 sarkából a világ?

Figyelt kérdés

Ez a covid, meg most ez az orosz-ukrán dolog...

Ezek szerint ennyire nem jó irányba haladunk, hogy ilyen ébresztő jellegű, egész világot érintő dolgok vannak most, amik nem mindennapiak?

Én látom, meg tapasztalom, hogy nem jó irányban haladunk, meg szerintem az egész berendezkedésünk, hogy hogyan élünk stb. nem kedvező, nem jól épül föl. Saját magunknak se kedvez, másoknak se, és akkor pl. a Földről még nem is beszéltünk. Tulajdonképpen saját magunkat nyírjuk.

Előfordulhat, hogy ilyen miatt vannak ezek a nem-mindennapi, megrendítő dolgok, vagy valami más miatt?

Csak mert nem igazán látni változást ezek hatására. Akkor így mi értelme...?

Mit kell megtanulnunk?

2022. márc. 3. 18:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"a kérdésből levehető hogy nem is tudtál róla"

Meg kell lepjelek, tudtam róla, hogy évek óta vannak ott gondok.

Maximum te vetted le ezt a kérdésből, és objektívnek fogadtad el a szubjektív nézőpontodat.

2022. márc. 3. 20:13
 12/25 A kérdező kommentje:

"És hogy ha ezt tudod, jobb lesz? Tudsz tenni bármit is? Nem hiszem, ezek ismerete kvára keserű ízt hagynak a szájban."

Ha tudom hogy NEKEM mit kell megtanulnom, akkor a saját részemmel hozzá tudok jáulni az egészhez, hogy ne maradjon az egész szr. A legkönnyebb dolog az, hogy "úgy se tudunk mit csinálni, meg úgyis így marad az egész". Az hogy mindig is voltak járványok, meg haborúk kicsit összefügg ezzel nem? Hogy megvonjuk a vállunkat, mert rajtunk úgyse múlik semmi....

2022. márc. 3. 20:16
 13/25 A kérdező kommentje:

"Az én olvasatomban a tanítás nem bánt, a tanítás nem szenvedtet, a tanítás nem otromba, hanem motiváló, kedves, sikerélmények alapján "terel"."

Én is így vagyok ezzel. (Eleve a 'teher alatt nő a pálma' szólással se értek egyet) Viszont amit tapasztalok az más.

Az is lehet, hogy akkor nem jól kötöm össze, a negatív hatásoknak nem tanító szerepük van. De akkor mi más? Értsd: mi az, amiért értelme lenne neg. hatásokat elszenvedni?

2022. márc. 3. 20:20
 14/25 A kérdező kommentje:

#10es

Most ezt ismeretterjesztő jelleggel írtad?

Vagy mivel Európa elég jól áll, hátra is dőlhet, neki már nincs is teendője? Vagy majd ha fel is merül probléma azzal se foglalkozzon, helyette majd inkább megoldja más kontinens problémáját, mielőtt a sajátját, mert Európa úgyis jól áll?

2022. márc. 3. 20:26
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
4-es, Nem minden értelemben persze,igazad van, de a legfontosabb értelemben viszont igen,hiszen a szeretet helyett,gyűlölet uralkodik a legtöbb embernél, illetve gonoszság,Kapzsiság,és minden negatív dolog,feljebb van a pozitívnál,elég csak szerte nézni,és szabad szemmel lehet látni
2022. márc. 3. 20:40
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Nem igazán érzem így. Milyen sarokból van kifordulva? Mindig voltak borzalmas dolgok. Mindig voltak (jóval nagyobb) háborúk is és (jóval nagyobb) járványok is. Az emberek meg mindig borzalmasak voltak, minden korban szörnyű dolgokat tettek. És mindig vágták maguk alatt a fát. A földet meg már réges-rég szennyezzük meg pusztítjuk mi emberek, nem csak pár éve, és pont az elmúlt évtizedben kezdtek el jobban foglalkozni ezzel a témával is a világban.

Igazából pont olyan korban élűnk, ahol visszatekintve a múltba, azt láthatjuk, hogy még nem volt ilyen jólét, béke és elfogadás a világban mint most. Ahogyan ekkora fejletséggel sem rendelkeztünk legyen szó technológiáról, egészségügyi ellátásról stb. Szabad országban élhetsz ahol demokrácia van. Dolgozhatsz, tanulhatsz, szavazhatsz, pénzt kereshetsz amiből vehetsz ételt gyógyszert ruhát házat stb, nyaralhatsz. Manapság már a vallásod, a bőrszíned, a nemed, a nemi identitásod, a szexualitásod, A származásod és stb. miatt sem különböztethetnek meg hátrányosan vagy árthatnak miatta neked. (jó esetben). Koránt sem vagyok kibékülve a világban zajló eseményekkel de jóval nehezebb időket éltek meg a szüleink, nagyszüleink. Szóval szerintem jó irányba haladunk csak lassan és döcögve.

2022. márc. 3. 23:22
 17/25 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon is jó irányba haladunk, csak egyre nagyobb a kezünkben a hatalom, ezért aztán egyre jobban érezzük, hogy kicsi a Föld.

Most már tönkre tudjuk tenni. Régen nem tudtuk.

De fel is tudjuk emelni, és olyan jó életet biztosítani, ami régen még a királyoknak se volt.

Alapból e felé megyünk, csak lassan... és közben mindig fennáll a veszély, hogy egyszer mindent elveszítünk.

2022. márc. 3. 23:26
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Teher alatt nő a pàlma .itt az edzőm is ? 😁
2022. márc. 4. 02:26
 19/25 anonim ***** válasza:
95%

A nehéz idők erős embereket szülnek.

Az erős emberek elhozzák a békét.

A béke gyenge embereket szül.

A gyenge emberek elhozzák a nehéz időket.

2022. márc. 4. 06:56
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
#11 pontosan. Nem vitatom.
2022. márc. 4. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!