Ahhoz hogy valaki pl. ilyen életet kapjon, milyen “karmát” kell felhalmoznia?
“Farkas Ricsike”, szürrealisan beteg fiú, nem akarom linkelni, nem tudom lehet e, csakhogy szemléltessem mi inspirálta a kérdésem. Azért ilyen esetekben már kezdem elhinni hogy van lélek, ami testet ölt és nem véletlen hogy milyet...
Tehát ezek szerint összefoglalva tartózkodni kellene a 7 fő bűntől, ha jó karmát akar az ember. Ettől tartottam. Mondjuk erre sokan rácáfolnak és nem úgy néz ki, mintha elromlana az életük.
3, én sem hiszek benne biztosan, de azért lenne benne logika. Miért vagy te pont te és a legjobb kérdés egyáltalán miért vagy? Kicsit túl sokat agyalok ilyesmin már.
Hármas vagyok.
Véleményem szerint egyébként ez a sok vallási és ezoterikus büntetés pl. a rossz karma stb. a korábban élt embercsoportok akkori társadalmi struktúrájának megfelelő és kikényszeríthető szankciórendszere volt.
Hogyan győzöl meg egy paraszt embert, hogy ne kövessen el bűncselekményt? Az akkori parasztok élete számunkra elképzelhetetlenül nehéz volt és ezt a vallási vezetők is jól tudták. Ezek az emberek egy jobb életben reménykedtek folyamatosan. Nem sokan másztak ki a fizikai életükben ebből a nyomorból és abban reménykedtek, hogy majd a túlvilágon jobb sorsuk lesz vagy a következő életükben jó karmát kapnak.
A társadalom 80-90 %-át a paraszti réteg tette ki. Ha megoldod, hogy ők mind nagyjàból egy dologban higyjenek, akkor könnyű a népet kordában tartani.
Csak az eredeti cél túl lett “misztifikálva” egy kicsit az évszázadok során.
Csak szerintem nincs annyi nagyon szerencsétlen sorsú ember a Földön, mint amennyit bűnöznek az emberek. Eleve ott van az irigység, hát az emberek 99 százaléka irigy és meg is értem... én is az vagyok.
Meg szeritem igazságosabb lenne ha még ebben az életben megbűnhődne mindeki. A következőt a mostani énem már úgysem érzi. Sőt, itt bejön egy számomra nagyon érdekes kérdés, hogy aki alapvetően nagyon jó adottságokkal születik, de mondjuk lebénul egy balesetben.. akkor az most rossz karma, vagy nem? (Már nem választ követelek itt senkitől, csak ha valaki idetéved, reagálhat)
6, egyébként én is inkább racionális lennék, mint te, a saját dolgaim, meg az emberek életminősége közötti fényév távolságnyi különbség gondolkodtatott el, hogy lehet valamiféle irányítottság, karma... ki miben hisz. Meg még ott a nagy kérdés hogy miért születtél meg pont te vagy pont én... sajnos én ilyen mindent tudni akaró agyalós típus vagyok.
Szerintem nem baj, ha ilyen "agyalós" alkatú vagy. Én is ilyen vagyok alapjában véve, erre pedig rájön még a sanyarú sorsom. Tehát én is keresem a válaszokat, és képtelen vagyok megérteni, hogy miért kell nekem ezt a gyötrelmes, kínokkal teli sorsot megtapasztalni.
Írtad a lebénulást példaként. Nos, én nem bénultam le testileg, de egy pár éve teljesen váratlanul egy súlyos betegség elindított egy hosszú folyamatot, aminek más testi következményei is lettek. Mindez olyan katasztrofális károkat okozott bennem lelkileg is, hogy néhány hónap alatt megszűnt a régi önmagam. Azt vettem észre magamon, hogy mire az eredeti betegségből kigyógyultam (legalábbis nagyon remélem, hogy nem fog kiújulni), tehát mire ez az időszak véget ért, azt láttam, hogy már nem vagyok olyan, mint régen. Kicsúszott a lábam alól a talaj, és a szellem kiszabadult a palackból.
Csak találgatok, hogy mi történhetett, lehetséges, hogy ez a fentebb leírt óriási sokkhatás, amiket ez az egész kálvária okozott, kicsapta és összeomlasztotta az idegrendszeremet. Tehát gyakorlatilag lelkileg vagyok lebénulva, és fizikailag sem vagyok jó állapotban a régi önmagamhoz képest. Mindezt úgy élem meg, mint mások egy testi lebénulást, mert annyira felfordult az életem. Olyan ez, mint egy pusztító természeti katasztrófa, hiába múlt el, az okozott károkat, a meghalt embereket nem lehet visszahozni. Hiába jók a kontroll-leletek az eredeti betegséget illetően (aminek persze nagyon örülök), de sajnos a végzetes lelki katasztrófát nem lehet már helyrehozni.
Ma már meghatódva emlékszek a régi életemre, és borzalmas abba belegondolni, hogy mindez már a múlté. Pedig az is, a régi életem is olyan volt, amit szerintem a legtöbb ember nem kívánna magának. De ehhez a mostani életemez képest aranyidőszak volt. Gyakran olyan furcsa belegondolni, hogy nekem volt egy régi életem is. Arra is szörnyű gondolni, hogy még ennél is lehetne rosszabb.
Képtelen vagyok felfogni, feldolgozni, hogy vajon miért történt ez az egész velem, soha nem ártottam senkinek.
Tehát emiatt fejtettem ki bővebben a helyzetemet, mert ahogyan írtam, én is el szoktam gondolkodni ilyen dolgokon. Már a régi életemben is ilyen voltam, nem azóta lettem ilyen töprengős típus. Vajon miféle karma lehet ez? Hát, jó kérdés, a mostani életemben erre nem tudok választ találni, ha abból indulunk ki, hogy van reinkarnáció.
Én sem tartom egyébként egy ésszerű dolognak, hogy a rossz karma miatt a következő életben kell bűnhődni, hiszen akkor már úgysem emlékszik rá az ember, hogy miket csinált előző életeiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!