Ha állítólag a lelkek azért születnek le, hogy fejlődjenek, megtanuljanak szeretni, tudást felhalmozni, együttérzőbbé, jobb emberré válni, a cél a felemelkedés, a megvilágosodas, a Nirvána, akkor miért tapasztalom mégis a következőeket?
Nagyon is igaz amit a kérdésedben írsz. Pontosan azért születnek újra a lelkek erre az anyagi világra amit leírtál.
Viszont a mostani kor a Kali yuga a degradáció kora. Itt olvashatsz róla bővebben is, de akár máshol is találsz róla infót:
Most pontosan ennek kell történnie, a félreértések, a hamis egó kora. Sokan túlságosan is azonosulnak a fizikai testükkel, és nem látják más élőlényben a lelket.
Csak az eredeti kérdésedre válaszolok.
Nyilván a fenti jelenségek azért ilyen feltűnőek, mert ezt a mintázatot keresed. El tudod képzelni, hogy ha mást keresnél, mást találnál?
Kérdező valószínűleg az a probléma hogy nem tanultál eleget töri órán + romantizálod a múltat.
Ha nem így lenne akkor észlelnéd hogy nem is olyan rég 2 világháború nyomorította meg az emberiség elé szép hányadát. Előtte pedig kisebb területeken de folyamatosak voltak a háborúk vallási üldöztetések (gyakoribbak és széleskörűbbek voltak mint ma). Higiénia és oktatás szinte csak a mesékben létezett. + A sötét középkor se véletlenül kapta a sötét jelzőt. A lovagi értékek pedig nagyon nagy részben romantizálás mint pl a kalózoknál.
Tehát én egy eléggé érzékelhető fejlődési görbét látok a lelki szemeim előtt attól függetlenül hogy létezik e az általad megkérdőjelezett cél.
Régen is voltak új lelkek és most is. Minden embernek más fázisban van a lelki fejlődése. De én úgy veszem észre, hogy azért jobb felé tart a világ és sok fejlődésen ment keresztül. Régen szinte mindennaposak voltak a köztéri kivégzések, a valtozatosabbnál változatosabb középkori kínzások, népírtások stb. Nekem nem úgy tűnik mintha az utókor annyira az empátiáról lett volna híres.
Régen is voltak gonosz emberek és ma is vannak, sőt a jövőben is lesznek, mert mindenkinek megvan a maga "due date-je" és nagyon nem mindenki áll még készen a megvilágosodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!