Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha benne maradok egy olyan...

Ha benne maradok egy olyan emberi kapcsolatba / helyzetbe ami már karmikusan nem szolgálja a fejlődésemet akkor mi fog történni?

Figyelt kérdés

Bővebben kifejtve...

(karmában nem hívő emberek véleménye nem érdekel kösz..)

2021. nov. 25. 14:26
A kérdező szavazást indított:
Semmi rossz, a szabad akarat által akár benne is maradhatsz
Csak unalmas lesz neked és te magad fogsz rájönni egy idő után hogy nem kéne folytatni (ez lehet sok idő)
Egyre rosszabb dolgok fognak veled történni amik abba az irányba fognak terelni hogy lépj ki. A végén már akár nagyon tragikus és brutális dolgok is
Akár haza is hívhatnak emiatt ha nagyon lényegesen letérsz az "utadról"
Valószínűleg fogsz még fejlődni a kapcsolat által, ha még tart.
Egyéb:
18 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
A karma egyszerű ok-okozati összefüggés. Pl ha nem eszel, akkor éhes leszel, és ha továbbra sem eszel, akkor pedig idővel meghalsz. Ez így levezetve nem szolgálná a fejlődésed. Viszont a karmának nem célja az hogy te fejlődj. Akár vissza is fejlődhetsz, vagy amit akarsz. Te hozod a döntéseket, és minden döntés következménye a karma. Tehát ha direkt benne maradsz egy olyan helyzetben, amiben azt érzed hogy nem kéne, az is a te döntésed - és viselned kell a következményeit..
2021. nov. 25. 14:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem :)
2021. nov. 25. 14:57
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Amikor azért vagy benne egy rossz kapcsolatban, hogy karmát törlessz, az tudattalanul történik. Tehát egészen addig fel sem merül benned, hogy kilépj a rossz helyzetből, amíg van törleszteni valód. Ha már felmerül benned, hogy kilépj, akkor már eleget törlesztettél és elkezdhetsz azon dolgozni, hogy változtass.

Ha mégis úgy döntesz, hogy bennemaradsz, annak ellenére, hogy kiléphetnél, az teljesen felesleges önkínzás. Senki nem fogja felírni neked plusz pontnak. Csak magadat szivatod és pazarlod az idődet. A karma nem egy tudatosan irányítható jelenség. Pont az a lényege, hogy tudattalan. Csak annyiban tudunk hatni rá, hogy igyekszünk minél kevesebbet ártani másoknak.

2021. nov. 25. 14:58
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem képtelenség benne maradni, máshol is van karmád más emberekkel, és max egy ideig várnak rád.
2021. nov. 25. 16:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól leírta az 1. kérdező. Én benne vagyok egy ilyesmiben, tartom a kapcsolatot az exemmel. Aki gyakran lehúz érzelmileg. Szerintem részben emiatt is rekedt meg ez az élletterületem, valahogy nem tudok továbblépni, nem keresek mást, pedig már 5 éve nem vagyunk együtt. Azért volt a szakítás is, mert folyamatosan bántott. Ha nem lenne ő a háttérben, lehet, hogy nagyobb lenne rajtam a nyomás, hogy keressek valakit. Így meg ki vagyok szolgáltatva neki. Az a baj, hogy nincs rajta kívül senkim (család, barátok). Szóval ez egy ördögi kör. Na bocs a nyavalygásért, de gondoltam leírom, hogy más ne essen ebbe a hibába.
2021. nov. 25. 17:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes a karma szálait boncolgatni, mert őrülethez vezethet. Egyszerűen nem látjuk át az életeken átívelő okokat és okozatokat. Még a jó karma tudatos gyűjtése sem biztos, hogy beválik, mert minden döntésünk okozati láncreakciókat indít el,és nem tudjuk, hogy végül mi sül ki belőle.
2021. nov. 25. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Szilvi, nem köt le eléggé a Yaris "gyógyítása"? Beszélsz még hozzá?

Amúgy tök szép lány vagy, simán helyre tudnád hozni az életed!

2021. nov. 25. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Karmádat csak akkor ismerhetnéd, ha ismernéd előző életeID tetteit.

Mivel ennek lehetősége kizárt, nem tudhatod mi nem szolgálja szellemed fejlődését.

Kérdésednek tehát a karmikus tanok szerit nincs alapja.

2021. nov. 29. 15:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Tovább fejlődsz lassabban. Elmélyíted az eddigi tudást, gyakorlatot szerzel.

Nem érdemes benne maradni, csak ha ettől teljesen független dologhot ragaszkodsz, aminek ez velejárója.

2021. dec. 11. 00:26
 10/11 anonim ***** válasza:

A Karmára hivatkozás a döntésképtelenek és rossz döntésük következményeit nem vállaló emberek tulajdonsága.

Te döntesz a kapcsolat létesítéséről és te döntesz annak megszüntetéséről. (Hacsak nem a másik teszi ki szűrödet...)

Sokkal tisztességesebb dolog ezt mondani: "elbaxtam, vállalom a következményeket", mint megfoghatatlan felsőbb erőre/erőkre hivatkozni.

2021. dec. 16. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!