Más eljutott oda hogy minden nézet az őrületbe visz?
pl engem nyitott szellemben neveltek, ezoterikusan. Mondjuk így. De csak a végtelen és rendszertelen örvénylést láttam benne. Nem értem mi értelme sok kis nyúlfarknyi életet élni egy hosszú és egészséges élet helyett. Igazából a kereszténység számomra egy menekvés ezen ezoterikus tanok őrülete elől. Mert mi értelme, az egésznek ha mindig újra meg újra jövünk ide!
Olvasok könyveket, nézek doku filmeket - persze mindenki azt állít amit akar de a legtöbb ezoterikus könyvet összevetve nem mutat egységes koherenciát. Valami húz efelé csak a világgal nagyon más a tapasztalatom. Meg az emberekkel.
Úgy érzem a legtöbb eszme az őrületbe visz. Hogy lehet feldolgozni, hogy ebben az életben az anyád valaki aztán a szeretőd szerintem ez beteges!!!
Sokszor úgy érzem csak Jézus Krisztus segíthet. Ő a fény. Egyre inkább kötődöm a kereszténységhez, katolicizmushoz. Van bennem egy ősi, ösztönös félelem a reinkarnációval kapcsolatban.
9 mi másképp tudnánk megérteni és igaznak tartani ha nem logikai úton.
Ezt többiektől is kérdeztem de értelmes választ nem kaptam.
Maga a megértés logikai úton zajlik, akkor hogy érted meg logika nélkül? Vak hittel és elfogadolással? Az mitől jobb mint a többi vallás?
Elég ha az elsőre válaszolsz, a többi grátisz.
9-es volnék és megszólíttatásom okán válaszolok...
Az nyilvánvaló, hogy a beérkező információkat befogadod, ám ezeket integrálnod is kell magadba. Ez nem úgy működik, hogy azonnal el kezdesz "agyalni" és az elméd által görcsölsz az azonnali válaszon. Sokkalta hatékonyabb módszer az, ha "rámeditálsz", esetleg alszol egyet a megoldásra, de mindenképpen hagyod, hogy magától bukkanjon fel benned a válasz. Ha nem így teszel, akkor csak az elméd fog körbe-körbe szaladgálni és közben folyamatosan ugyanazokat a hibás, idejétmúlt lehetőségeket ajánlja majd fel neked.
Ezen folyamat (meditáció, alvás, kivárás) közben a saját, felsőbb éned adja majd meg neked a választ egyfajta bizonyosság formájában. :)
#12 köszönöm a választ.
Őszintén én mind három verziót alkalmazom.
Igen hajlamos vagyok tulagyalni, S idővel feladatom, hátha lejön valami értelmes is.
De az a gondolkodási folyamat S az nem logikus gondolkodás.
Inkább az ahogy mondod hogy agyalás, túlgondolás.
A válasz ami jön a legtöbb esetben logikus lesz, hogy az ember el is fogadja azt.
12-es vagyok, újra...
Úgy tűnik, hogy egyetértünk, de azért még kiegészíteném az elmondottakat.
A helyes válasz azért nem csak logikailag, de érzelmileg is meg van támogatva, vagyis, nemcsak érted a megoldást, hanem érzed is azt, hogy az a helyes. Ez lehet egyfajta megnyugtató kellemes érzet, vagy egy erős bizonyosság benned.
Viszont, ha mondjuk a felsőbb éneddel már kellően erős és tiszta a kapcsolatod, akkor akár azonnal is választ kaphatsz a kérdésedre anélkül, hogy gondolkodnod kellene rajta.
Engemet reformátusnak kereszteltek meg, de nem vagyok gyakorló vallásos. Jártam buddhistákhoz meditálni, tanulmányoztam a krisnatudatot, sok dolog tetszik a konfucianizmusban is, eléggé elmélyedtem a spiritualizmusban és az ezotériában. Érdeklődöm a jóga iránt is.
DE!
Nekem mindezek úgymond "alkalmazott tudományok", azaz a saját érdekemben használom mendegyiket részben-részben, de nem vagyok semmilyen "-ista" sem.
Egy egyszerű, gondolkodó, nyitott emberke vagyok, aki mindenből igyekszik kihozni valamit a saját fejlődésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!