Más eljutott oda hogy minden nézet az őrületbe visz?
pl engem nyitott szellemben neveltek, ezoterikusan. Mondjuk így. De csak a végtelen és rendszertelen örvénylést láttam benne. Nem értem mi értelme sok kis nyúlfarknyi életet élni egy hosszú és egészséges élet helyett. Igazából a kereszténység számomra egy menekvés ezen ezoterikus tanok őrülete elől. Mert mi értelme, az egésznek ha mindig újra meg újra jövünk ide!
Olvasok könyveket, nézek doku filmeket - persze mindenki azt állít amit akar de a legtöbb ezoterikus könyvet összevetve nem mutat egységes koherenciát. Valami húz efelé csak a világgal nagyon más a tapasztalatom. Meg az emberekkel.
Úgy érzem a legtöbb eszme az őrületbe visz. Hogy lehet feldolgozni, hogy ebben az életben az anyád valaki aztán a szeretőd szerintem ez beteges!!!
Sokszor úgy érzem csak Jézus Krisztus segíthet. Ő a fény. Egyre inkább kötődöm a kereszténységhez, katolicizmushoz. Van bennem egy ősi, ösztönös félelem a reinkarnációval kapcsolatban.
Kedves Kérdező!
Én hívő katolikus családban nőttem fel, és igyekszem úgy is élni. Nekem mindig azt mondták, hogy vigyázni kell az ezotériával, a New Age-dzsel, mert nem az Isten áll mögötte, hanem a gonosz, aki el akar minket távolítani az Atya szeretetétől. Nem szeretnék tolakodó lenni, de ha bármi kérdésed van a hitről, kereszténységről, katolikus gondolkodásról, nyugodtan írj, és igyekszem válaszolni. :D
Isten áldjon Téged!
20/F
Sok sikert a rabszolgává váláshoz.
Nekem marad az ezo, mert átlátom.
Éljen Sátán!
Neked a keresztény jött be de az is egy nézet, és az is az őrületbe vihet...a mindenbe az is benne van.
Én addig jutottam, hogy mindegyik jó a maga módján. Ha még jobb emberré is válnak akkor még jobb.
A vallás mindenképpen egy visszalépés lenne számodra...
Az a baj, hogy az elméd erőlködik és próbál mindent logikai úton megérteni. Inkább csak időt kellene hagynod önmagad számára, hogy megérjen benned az a bizonyos megértés. :)
Kérdező, jól látod, az ezoterikában nincs egységesség, ahogy a világvallások között sincs. De ha te jobban érzed magad a keresztények között, akkor menj oda. Mindenesetre amit a katolikusok és a keresztények tanítanak az is elég logikátlan. Mármint hogy egyetlen élet dönti el az ember örök, túlvilági sorsát. A véges bűn elkövetőjére, ha nem sikerül valahogy megtisztulnia, halála után örök kárhozat vár.
Hogyan dönthetné el egyetlen rövid élet az ember örök sorsát? Nem kellene az embernek újabb esélyt kapnia, hogy hibáit kijavítsa és fejlődjék?
Ha Isten annyira bölcs és igazságos, akkor hogy engedhetne meg olyat, hogy valaki a tévedései miatt aztán az örök életen át szenvedjen?
A reinkarnáció ezzel szemben bőséges lehetőséget ad arra, hogy valaki megjavuljon, jobbá váljék és fejlődjék.
Azt meg nem tudom honnan vetted, hogy egyik életben anya valaki, aztán meg szerető. Lehet hogy szélsőséges nézetekben ilyen tanítás is van, mindenesetre ha sok milliárd ember leszületik ide erre a földre, akkor kb. kisebb esélyed van erre, mint például hogy a következő 10 évben egy filippínóval házasodsz össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!