Mi a véleményed erről az elméletről?
Én inkább azt gondolom, hogy meleg az lesz, aki előző életében ítélkező, előítéletes, fafejű ember volt, és most ezért megkapja ezt a sorsot, hogy lássa: tessék, ilyen az, amikor előítéletek alapján ítélnek rólad és a személyiségedről.
(Persze nem egészen komolyan, hiszen alapvetően nem hiszek a reinkarnációban, de olyan bölcsességnek tartom, amit cáfolni soha nem lehet.)
Szóval én türelmes vagyok a homofóbokkal; majd ők is megkapják ezt. :)
A lélek szó egyszerre ered keletről és nyugatról, délről és északról...nem tulajdona egyetlen vallásnak, filozófiai irányzatnak.
Nem szabad általánosítani, mert egyes utak más célokat, más irányait tűzték ki a fejlődésnek, és nem foglalkoznak előző és következő életekkel, de nem azért mert nincs, hanem mert számukra ez nem fontos.
Például a Jézusi tanítások jelenleg nem tartalmazzák ennek az informacióját, mert nem azt akarja hogy életeken át próbalkozz, és ne tekintse ezt "túl komolynak", hanem tedd oda magad, és egy életen belül érd el a megszabadulást.
Ebben a világban a helyi Logosz szândékosan iktatta be a fátylat, ami elfedi a korábbi emlékeket, és a teljes hozzáférést, ezzel a prekoncepcióval általában nem mennek szembe a megvilágosodott mesterek.
Igazad van, de kelet és kelet sokezer különböző koncepciót rejt, különböző "magasságokban" húzva meg a célokat.
Azt mondják több mint 40 000 buddhista út vezet ki innen, és több mint 3000 taoista út...ezek mind eltérnek, mást mondanak, de nagyjából egyformán kivezetnek ebből a körforgasból.
A lélek -általánosságban- egy alacsony szint, de valós.
Ha azt állítjuk hogy nincs lélek, minden a Teremtő az is valós.
Ha azt állítjuk ez a világ egy illúzió, az is valós állítás...de attól még létezik ez a világ.
A lélek szerintem kicsit olyan, mint abban a tanmesében, amikor a vakok letapogatják a korábban nem ismert állatot, egy elefántot, és az egyik szerint az elefánt egy nagy oszlop, aki a fülét tapogatja az egy lebernyegnek gondolja, aki az orrmányát az szerint az elefánt egy rugalmas tömlő, stb.
A kinaiak, leginkább a taoisták nagyon pontosan tanulmányozták a lelket, a korábbi életeket, a lélek kiléptetésének és fejlesztésének módját, ennek is több szintjét, fajtáját.
Sok tanítás nem állna meg itt, átrobog ezen a szinten, és visszatér a Teremtőbe.
Jézus -vagy rajta keresztül ha úgy teszik- egy Mennyei Világhoz ad hozzáférést azoknak a lelkeknek, akik az ő tanításai alapján meg tudják ugrani a szintet.
...és igazad van, számtalan vélemény. Sok szándékosan torzított és hamis tanítás is, ez tudatosan része a mi világunknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!