Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Tudomány hívők, ti hogyan...

Tudomány hívők, ti hogyan álltok a halálhoz?

Figyelt kérdés

Szerintetek utána van bármi is vagy mindennek vége?

Amit nem lehet bizonyítani ahhoz úgy álltok, hogy nem is létezik?

2021. júl. 15. 10:48
1 2 3 4
 1/40 Z003 ***** válasza:
81%

"Szerintetek utána van bármi is vagy mindennek vége?"

Jelenleg nincs semmi bizonyított ami arra utalna hogy lenne bármi.

"Amit nem lehet bizonyítani ahhoz úgy álltok, hogy nem is létezik?"

Nem, van különbség abban hogy valami nem bizonyítható, vagy semmi sem utal a létezésére. Például a sötét anyag, amit közvetlenül egyáltalán nem tudunk érzékelni csupán a hatásait, és a jelenleg népszerű elméletek létezőnek kezelik. A halál utáni élet létezésére semmi sem utal ezért kezelik az ateisták nem létezőnek.

(Amúgy kérlek ne használd ebben a kontextusban a "Tudomány hívők" kifejezést. Mert a "hinni" általában olyan dolgokban szokás ami nem bizonyított. Attól kezdve hogy valami bizonyítva lett attól kezdve nem hisszük hanem tudjuk. Mintha azt mondanánk, hogy azt hiszem hogy a víz szobahőmérsékleten folyadék. Ez olyan mintha kétségbe vonnál minden tudományágat. A tudomány nem olyan mint egy vallás, nem kell egy dologban hinned, legalábbis számos különböző elméletnek ad teret nem bizonyított területeken.)

2021. júl. 15. 11:13
 2/40 Mojjo ***** válasza:
77%

Amit nem lehet bizonyítani, arról nem tudjuk, hogy létezik-e, vagy sem, ezért nem teszünk fel róla semmit.

A halál utáni élettel is ez a helyzet: nem tudunk róla semmit, nem teszünk fel róla semmit, pl nem tesszük fel, hogy van, azt meg pláne, hogy milyen. Ez nem zárja ki, hogy legyen, csak épp amíg nincs infó, felesleges bármilyen feltételezéssel élni, még a létét is ideértve.

Bővebben lsd Russel teáskannája:

[link]

2021. júl. 15. 11:15
 3/40 A kérdező kommentje:

1,2

De a kérdésre nem válaszoltatok.

Hisztek benne vagy nem? Az életetek véget ér a halállal vagy sem?

2021. júl. 15. 11:19
 4/40 Z003 ***** válasza:
67%
Én személy szerint nem hiszek a halál utáni életben, csak a semmi minden megszűnik. De ennek semmi köze ahhoz hogy "Tudomány hívők" vagyok vagy nem.
2021. júl. 15. 11:22
 5/40 A kérdező kommentje:

4

Ezt úgy érted vannak tudomány “hívők” akik hisznek a halál utáni életben?

A hívő szót csak azért használtam mert a tudomány viszonylagos felsőbbrendűségét, elsőbbségét vallják ezek a személyek. Tehát elfogultság is a dologban.

Egyébként voltak tudományos kutatások is melyek szerint mindenki ugyanazt tapasztalja meg a halál beállta után. Sőt, az agyműködés teljes leállta után is tudatukban voltak a történéseknek. Ez IS tudomány!

2021. júl. 15. 11:32
 6/40 anonim ***** válasza:
49%
Kérlek linkeld ezt a tudományos agyleállós kutatást és az eredményét.
2021. júl. 15. 11:37
 7/40 Mojjo ***** válasza:
76%

@3: Hogyne válaszoltam volna. Leírtam világosan: nincs értelme ilyen-olyan feltevésekkel élni. Nem, nem hiszek a halál utáni életben (bár volna rá igény), és nem, azt sem állítom hogy biztosan nincs semmi utána.

Elfogadom, hogy nem tudjuk, de emellett tisztában vagyok vele, hogy semmi nem utal a létére. Ennyi. Ennél jobban nem hiszem, hogy ki tudom fejteni.

2021. júl. 15. 11:41
 8/40 Mojjo ***** válasza:
33%

@5:

"Sőt, az agyműködés teljes leállta után is tudatukban voltak a történéseknek."

Ilyen egészen biztosan nem történt, mert ezt agyhalálnak hívják, amiből soha senki nem jött vissza, hogy elmesélje, mi történt.

2021. júl. 15. 11:42
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
Halál utáni életre vannak empirikus bizonyítékok, de általában az ember úgy van ezzel, hogy "hiszem majd, ha én látom", illetve "azok biztos kamuk" Nyilván lehetnek kamuk.
2021. júl. 15. 11:53
 10/40 anonim ***** válasza:

"elfogultság is a dologban"

Nincsen, és a tudományban nem kell hinni.

A tudomány a tényekkel foglalkozik. A vallás és az ezotéria az csak feltevésekkel foglalkozik.

Tényekben meg nem kell hinni, te is megnézheted.

"mindenki ugyanazt tapasztalja meg a halál beállta után"

Nem mindenki: kb. az emberek harmada számolt be hasonlóról.

Ennek élettani okai vannak, már legalább 6-szor leírtuk ezeket.

Egyébként csak szólok: a halálközeli élmények az ÉLETHEZ kapcsolódnak, ebből a halálról nem lehet megtudni semmit, a halál utáni dolgokról még kevésbé.

"Sőt, az agyműködés teljes leállta után is tudatukban voltak a történéseknek. Ez IS tudomány!"

Nem, ez a mendemonda.

Tudomány majd akkor lesz, ha bizonyítják.

Azért ehhez hozzátartozik az is, hogy amikor meséli az illető, akkor már működik az agya, és az álmokat nagyon könnyű kiszínezni, akár önkéntelenül is.

Mostanában végeztek olyan kísérleteket, hogy tudatos álom során kérdeztek valamit az alvótól, és nézték a reakciókat. Volt sikeres eredmény is, pl. egyszerű dolgokra tudott néha válaszolni.

De ez még csak tudatos álom, és nagyon messze van bármi mástól.

2021. júl. 15. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!