Az egypetéjű ikrek a bizonyíték arra, hogy nem létezik a lélek, illetve a lélekvándorlás?
Ezek szerint a kérdező nem találkozott még sem egy- sem kétpetetéjű ikrekkel...
a legjobb gerekkori barátaim egypetéjűek voltak és rajtuk kívül 3 kétpetéjűt ismerek.
személyiségben mind ég és föld volt. ha lélek akkor mind egyedi saját s privát lélekkel rendelkeznek.
az ikrek csak arra bizonyítékok h a sejtek milyen nagyszerűek. a sejtmemória, a sejtek tökéletes redukciója.
hiszen minden emberben ugyanúgy vannak szinte a csontok, csontszerkezetek,vérkeringés stb. minden élőlénnyel így van.
pont h az ikrek a bizonyítékok arra h bár lehet fizikai külső másolat, a lelkük különbözőek.
ha a lelkük is egyforma lenne na akkor állíthatnád h az ember csak program. de mi bajod lenne a programozással. az emberben is de főleg az állatokban vannak úgymond programozásnak mondható dolgok.
pl: fogságban született mókust mindíg csak folyadékkal táplálták, de mégis benne van a programozásnak is mondható ösztön h mégis ha valami szilárd dolgot lát rögtön elássa vagy rögtön megcsócsálja.
így nem fog elpusztúlni a fogsága, a butasága, az alkalmazkodás hiánya vagy az esetlensége miatt.
ha nem ismersz ikreket s ilyen a gondolkozásod akkor csak sajnálni tudlak.
Elnézést ezért a hozzászólásért, ami kicsit offtopic ide, de amikor egy megvilágosodott mester kinyílvánítja a tanát, mint Szidharta Buddha, vagy Jehosua/Jézus vagy Tamo a bodhidarma, stb., akkor nem akarják ezt az egész világot megmagyarázni, mert az lehetetlen, és teljesen értelmetlen is.
Kimondja hogy ez a világ -úgy ahogy mi képzeljük- illúzórikus, nem érdemes túl sok időt itt tölteni, ragaszkodni hozzá, hanem a legrövidebb úton át kell vágni rajta, a következő fokra.
Erre, és csakis erre jelől ki egy utat a mester.
Semmi baj a többi "irányzattal", a legtöbb egész más úton, de pont ugyan oda vezet, azonban muszáj tiltani minden más ösvényt a kereső számára, mert így is épp elég nehéz, hátmég ha elvesznek asztra!is testes utazásokban, devachan testes utazásokban, stb.
A mesterek igazsága csak a tanítványaik számára tisztán igazság.
Miért ne "költözhetne" be két, más-más Karmával rendelkező lélek EGY megtermékenyített petesejtbe?
Két, egymástól különböző tulajdonsággal rendelkező vándor is beköltözhet ugyanabban az időben ugyanabba az üres házba.
16 hát linkelném hova kellett volna....
De ok, a kérésre nem válasz, reagálni tudnék rá. De majd oda leírom hasonlóan random.
Jehova tanúi helyett Buddha tanúi jellegre sikerült.
Pont hogy az a karmájuk hogy a legszerencsésebb emberek a földön… a magány a legrosszabb egy ember számára, instant depresszió, na ők soha nem lesznek magányosak.
Nekem testvérem sincs sajnos, bá mivel selejtes a genetikam, lehet jobb is, de egesz életemben nagyon irigy voltam az ikrekre
Na ezen már én is gondolkodtam és szerintem eléggé megcáfolja a lélek létezését. Hiszen akkor két léleknek teljesen ugyanaz a karmája? Hogy lehetne mikor senki sem élt teljesen egyforma életet.
Ráadásul ott vannak a sziámi ikrek is… nekik konkrétan csak egy testük van. Abban hogy lehetne két lélek?
Mindenesetre nagyon nagyon szerencsés ember minden egypetéjű iker, ők az egyetlenek akik sosem lesznek magányosak. Minden más kapcsolat mulandó.
Meg is szoktam botránkozni ha azt látom hogy egypeteju ikrek külön vannak és nem együtt együtt élnek
Ha nekem lenne biztos hogy vele csinálnék mindent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!