Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek abban, hogy nem...

Girlll3 kérdése:

Hisztek abban, hogy nem befolyásolhatjátok az életetek?

Figyelt kérdés
Tanultam valamit, nem abban dolgozom. Igyekeztem egészséges maradni, lebetegedtem és ez a betegség nem megelőzhető volt, hanem genetikai. Találkozom emberekkel, de nem alakulnak úgy a kapcsolataim és azt se tudom befolyásolni, hogy kit szeressek, ahogy szerintem mások sem. Hogy gondolkoztok erről? Előre megírt a sorsunk? Mert bosszantó, hogy én azt érzem, tehetek bármit, nem befolyásol semmit se érdemben.

2021. jún. 9. 18:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki hisz abban,hogy nem befolyásolhatja az életét,az nem is fogja,és fordítva.

Ha elég erős a hit az cselekvést indukál,a cselekvés pedig eredményt. A kulcs itt is a tudatosság.

2021. jún. 10. 06:43
 12/17 anonim ***** válasza:
55%
Vannak az életben "dolgok" amik mindenképp elérnek, és van egy saját egyéni "programunk" is amit követünk. A programon elvileg tudnánk változtatni, de ehhez rá kell látni hogy igazából mik vagyunk. Ez az egész világ (univerzum) egy ellentétekből álló folyton változó valami. Ezt mindenki a saját szemszögéből tapasztalja valahogyan. Viszont emögött van valami amit sosem láthatunk. Valami erők, hatások, stb - ezt az egészet létrehozták. Ebből viszont nem fogunk fel semmit, mert az agyunk képtelen rá. A lényeg viszont hogy igazából mi is az vagyunk ami ezt létrehozta. Tehát többek vagyunk mint amit magunkból látunk, és mi itt be hallucináljuk ezt az egészet, de mégsem ez a valóság amit annak hiszünk. Befolyásolni azért nem tudjuk egykönnyen mert alapjáraton azonosulunk a fizikai testtel, és komolyan vesszük ezt az egészet. Megszokásból követjük a szokásainkat, és a belén ivódott programokat. Mégha ezek folytonos szenvedést is okoznak, könnyebb benne maradni mint változtatni rajta. Ezért pedig aztán elér minket a sorsunk. Viszont bízni a láthatatlanban az nehezebb. Így van aki tudatosan inkább a szenvedést választja. Viszont nem kéne hogy így legyen.. Csak ugye a változtatás sokkal nehezebb.
2021. jún. 10. 08:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Én hiszek abban, amiről a kérdés szól. Egy pár évvel ezelőtt néhány hónap alatt összeomlott az addigi életem számomra addig nem tapasztalt és teljesen váratlan dolgok miatt. Természetesen ezt nem jó értelemben írtam, hogy "összeomlott", bár ez sejthető is a megfogalmazásomból.
2021. jún. 11. 00:24
 14/17 anonim ***** válasza:
64%

Lazán...

Az utóbbi időben nem agonizálok rajta annyit. Az események kapcsolatok jönnek-mennek. Annyi a beleszólásom, hogy mit választók s hogy hogyan élem meg. (Ami szerintem eléggé lényeges beleszólási lehetőség)

2021. jún. 11. 00:38
 15/17 anonim válasza:
100%
Ha semmit se tudnank tenni azert hogy mi tortenjen velunk, vagy mi ne tortenjen velunk, akkor allatoknak hivnanak bennunket, 100%osan oszton lenyeknek. De mivel erdekel minket a sajat sorsunk, megprobalunk tudatosan elni, s szandekosan elkerulni vagy epp belekerulni a veszelyesebb helyzetekbe. Lehet, hogy szuletesed pillanataban mar lehet tudni, hogy szinte szaz, hogy szivbetegsegben fogsz meghalni - lasd Gattaka(film) -, de csak akkor, ha nem ut el az auto fele annyi idosen. Ha minden amellett szol, s olyan eletet elsz, ami lehetove teszi, hogy szivbetegsegben halj meg, akkor abban fogsz, de nagyon nagy hibat vet az, aki hatradol es azt mondja, lesrom, ugy is az fog tortenni, ami tortenni akar, minek erolkodjek. Sokkal konnyebb elharitani teljesen a felelosseget, mintsem felvallalni, szembenezni vele es utolso verig kuzdeni... Mert ez az, ami emberre tesz minket: a tudatos elni akaras, s kuzdes.
2021. jún. 11. 07:47
 16/17 anonim ***** válasza:
57%

" Ha semmit se tudnank tenni azert hogy mi tortenjen velunk, vagy mi ne tortenjen velunk, akkor allatoknak hivnanak bennunket"

Pedig erre az állatok is képesek. A többi is jellemző az állatvilágra

"tudatos elni akaras, s kuzdes."

De akkor mi különbözteti meg az embert a többi állattól?

Az emberre jellemző az hogy eljártja a felelősséget...

2021. jún. 11. 14:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Szűken látsz. Rengeteg irányításunk van.

Pl az érzelmeid ura leszel pár száz év múlva, pár eze év múlva a genetikádat is felül tudnád írni.

2021. jún. 16. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!