Miért szokták mondani, hogy halálunk után még 49 napig jár a lelkünk a Földön?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy halálunk után a lelkünknek még van ideje szabadon mozogni, végignézni saját temetését akár. És ez az idő 49 nap. Nem írták sehol, hogy miért pont ennyi és kíváncsi lennék, hogy miért pont 49 napot mondanak, hogy a lélek eddig a Földön kóvályog úgymond és utána hazatér a fénybe. De miért pont 49 napot számoltak ennek, hogy jött ki a 49?2021. máj. 4. 23:37
11/23 anonim válasza:
#10, köszönöm, csak ennyit szerette volna tudni.:)
Nem értem, miért kellett lepontozni, írtam, hogy nem rosszindulatból.
12/23 Ypszilon1980 válasza:
Nincs ilyen. Valaki ezt kitalálta és ennyi, semmilyen alapja nincs.
13/23 anonim válasza:
Nem tudom de ha valóban így lenne, akkor a gyászolóknak egész másképpen kellene viselkedniük, mikor elveszítenek valakit nem?
14/23 Grimfox válasza:
Ez főleg Tibetben erős elképzelés. Ott a halál nem akkor történik meg, amikor a test meghal, hanem amikor a lélek teljesen elhagyja az előző életet. Ezt az időt határozták meg 40, 42, vagy 49 napban, irányzattól függően. Ez alatt az idő alatt megy végbe a haldoklás nem testi fázisa. A Bardo útmutatás könyve(tibeti halottaskönyv) bővebben kifejti a témát.
15/23 anonim válasza:
Csak érdeklődés képpen, ne kövezzetek meg, de most ez a téma felkeltettem az érdeklődésem. Kutyáknál és más állatoknál is így van?
16/23 Grimfox válasza:
Amennyire tudom, csak embereknél határozták meg. Az állatokat elég kevés vallás veszi figyelembe, ha a halál utáni állapotról van szó.
Az embernek azért tart ilyen sokáig a haldoklás, mert erős, és énközpontú öntudata van. Az állatoknál valószínű az ilyesmi gyorsabban le tud zajlani.
18/23 anonim válasza:
Ott kezdődik hogy ez nem biztos hogy így van. Még az sem biztos hogy a lélek vagy reinkarnáció valós. De vannak különböző régebbi leírások ami alapján ez feltételezhetően így működik.
19/23 anonim válasza:
Változó... Fejlettebb, tisztultabb tudatok hamarabb emelkednek magasabb tudati síkokra. Vannak olyanok, akik 49 napnál tovább "maradnak", mert nem tudnak elszakadni anyagi létüktől. Szerencsére, "odaát" nem sürgetnek minket....
20/23 anonim válasza:
4-es, a test konzerválás hátráltatja a folyamatot? Miert nem szerencsés? Kivancsi lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!