Tudnatok nekem olyan konyveket mondani, amiket erdemes elolvasni spritualis, ezoterikus temaban?
Rabindranath Maharaj: Egy guru halála
Semmit sem!
Most komolyan - hagyod magadat, hogy megvezessenek? Milyen kár! Mert erről szól az egész ezotéria. Nem rossz dolog a hit, ezt elismerem, de itt, kihasználják a hitedet, vagy fölöslegesen hitegednek téged. Nincs lélek, így nincs Mennyország, vagy Pokol, vagy lélekvándorlás. Ha meghalsz, akkor véged és kész. Egy élettelen test marad magad után. Belegondolni is rossz, de ez van. A vallások, reményt adnak, de legyünk őszinték - valaki be tudta ezt bizonyítani?
Egy a lényeg: legyél jó ember, nincs itt, semmi természetfeletti dolog az egészben.
Ugye tudod, hogy a vallásosságban, vannak önellentmondásos dolgok is - pl. hogyan ölhetnek, ha ez, tiltva van? Vagy vannak kivételek?
Távol keleten, meg, mi a helyzet, az állatokkal kapcsolatban? Ott, ahol a lélekvándorlásban hisznek?
Várjunk csak:
Máshol élet? Hol, hogyan? A Mars bolygón volt, de annak semmi köze nincs a spiriutalitáshoz.
Nincs lélek, mert ha létezne, arról tudnánk.
A másik: én ezen már túl vagyok? Vagy szerinted úgy vagyok szkeptikus, hogy az életemben mindent tagadtam? Pedig nem így volt. Nem hinnéd, de nem rég nyitott voltam az ezotéria felé. Csak mi van benne? SEMMI. Ez a gond. Hidd el azt, hogy... - ez semmi, jobban.teszed, hogy ha az eszedre hallgatsz. Nem erre a hitre, mert ebben, semmi bizonyíték sincs (és még, túl szépen is fogalmaztam).
Egyet kérdezek: a lélekvándorlást hogyan tudjàk bebizonyítani? Ugyanúgy mint a Mennyországot, vagy a Poklot - sehogy!
5-nek:
Nem tudom felűnt e de ez nem a valláskritika rész, hanem a reinkarnáció és karma. Senki nem kíváncsi arra, hogy szerinted mi van a halál után, van e menyország vagy lélek, a kérdés sem erre irányult. A vergődéseddel nemcsak nevetségessé teszed magad, hanem az emberek ellenszenvét is sikeresen kivívod :)
Ha nem hiszel benne, minek jössz egyáltalán ide, nincs jobb dolgod? Elég szánalmas.
Végül, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Igen kérdező, remek könyveket olvastam az utóbbi másfél hónapban, csak ajánlani tudom őket!
Az első kicsit nehéz olvasmány, mert rengeteg infóval szolgál. Többször meg kell állni és átgondolni értelmezni azt a temérdek információt amit megoszt egy hipnotizált alanyon keresztül a lélek. A második hasonló az elsőhöz, újfent fenomenális alkotás. Az utosó kicsit monoton, de akit érdekel az ilyesmi az úgyis elolvassa.
Jó szórakozást kívánok a könyvekhez! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!