Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi értelme a létezésnek, ha...

Mi értelme a létezésnek, ha egyszer úgyis vége lesz mindennek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen logikusan átgondolva semmi értelme az élet megjelenésének, meg úgy magának az életnek, létezésnek sem. Már látom előre, hogy kapom a depressziós, életunt jelzőt, de puszta elmélkedéssel, objektíven nézve a teljesen hétköznapi örömöknek sincs értelme. Pillanatnyi élvezetek - rendben van kellemesek - , de átgondolva értelmetlen önismétlő örömforrások csupán. Egy napon a földi életnek is vége lesz, hiszen a Nap se lesz örökké, bár előtte még bőven lehetnek más katasztrófák, amik kiirtják az életet ezen a bolygón. Ez a szaporodás is minek? Teljesen értelmetlen. Lehet egy selejt, hibás egyed vagyok csupán, de nagyon nem stimmel valami az élettel, létezéssel szerintem. Ha csak fizikai lények vagyunk főleg nem, de ha többek vagyunk is mi értelme örökké szenvedni esendő fizikai testekben? Akkor már inkább lennék sebezhetetlen, halhatatlan, nagy hatalmú fénylény, energialény vagy mi a csuda ( bár a tudomány szerint ilyen nem létezhet, vagyis vicc kategória), míg meg nem unnám és kérném, hogy szűnjek meg létezni... Más is éli a hétköznapi "normális" életét és szokott filozofálni ilyesmiken vagy csak én nekem vannak ilyen elmélkedős, válaszkeresős gondolataim? Félreértés ne essék, nem kívánom a halált, vannak hobbijaim, amit szeretek csinálni, amikben örömöm lelem, de vicc, hogy milyen értelmetlen a létezésünk igazából, komolyabban átgondolva szerintem.

2021. ápr. 29. 20:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nézz körül.

Fű sarjad, fa nő.

A kis állatokat felnevelik.

A fa a növény táplálékként szolgál, elszórva majait vagy a gyümölcs húsának lebonyolítása után a mag együtt távozik a salakkal. S az ismét kihajt, hogy fa, bokor vagy más növény legyen.

Az állatok miután felnevelték őket levállnak, párt keresnek. S onnantól arra törekszenek, hogy életerős utódokat neveljenek...míg az életüket ideje le nem jár.

Valahol így kellene lennie nálunk is. Csak mi a "fejlettek" az okosok, képesek vagyunk ebből is drámát csinálni...

Szóval minden ami el és mozog a jövőért él. Hogy szülő lehessen, hogy szaporodjon.

Ezen felül még lehetne valami spiri dolgot belemagyarázni, de ha nem nagyon szól többről.

Vége lesz igen, de mi az utódainkban élünk tovább.

HM, kicsit Freud szerű lett. De másnem csak ez. Szaporodni, felnevelni S egy olyan jövőbe vezetni őket ahová mindig is vágyunk. Ahogy apáink és anyáink... Egészen az első párig.

Szerintem azért az sem mindegy hogy egy lerágott csontot kapnak. Vagy egy combot.

Azaz egy lelakott bolygót vagy egy olyat amibe valamicskét vissza is lett forgatva. Mert most kb van egy tyúk és egy kakas mind kettőt megtesszük S abból neveljük a gyereket. Ahelyett, hogy egy ideig tojással is beérnénk, meghagyta párat melyek kikelnek S felnőve hús ként vagy tojásként felhasználhatnánk.

Félelmük őseink tyúk ólját. S azzá leszünk amit ettünk. Tyúkok kik értetlenül nézik ahogy a kakasok feszengenek és kairgálnak a szemétdombon...

Íí ez így meg lehet sok.

Szóval hmmmm. "Hass, alkoss, gyarapíts! S a haza fényre derül!"

2021. máj. 30. 09:35
 22/23 anonim ***** válasza:
48%
Hát amíg van valami, addig lehet közbe' vicces :) És ezekért az élményekért hátha megéri. :):) Hát amikor felismerük valamit, ráeszmélünk valamire. És pl a rossz tapasztalat is lehet tapasztalat; de főleg a jó a cool tapasztalat; amikor együtt nevetgélünk, és betöltjük tehát ezt a "létezést", az Univerzumot. :I
2021. máj. 30. 16:44
 23/23 anonim ***** válasza:
*végén az ott egy ":)"-nek szánódott.
2021. máj. 30. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!