Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi értelme a létezésnek, ha...

Mi értelme a létezésnek, ha egyszer úgyis vége lesz mindennek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen logikusan átgondolva semmi értelme az élet megjelenésének, meg úgy magának az életnek, létezésnek sem. Már látom előre, hogy kapom a depressziós, életunt jelzőt, de puszta elmélkedéssel, objektíven nézve a teljesen hétköznapi örömöknek sincs értelme. Pillanatnyi élvezetek - rendben van kellemesek - , de átgondolva értelmetlen önismétlő örömforrások csupán. Egy napon a földi életnek is vége lesz, hiszen a Nap se lesz örökké, bár előtte még bőven lehetnek más katasztrófák, amik kiirtják az életet ezen a bolygón. Ez a szaporodás is minek? Teljesen értelmetlen. Lehet egy selejt, hibás egyed vagyok csupán, de nagyon nem stimmel valami az élettel, létezéssel szerintem. Ha csak fizikai lények vagyunk főleg nem, de ha többek vagyunk is mi értelme örökké szenvedni esendő fizikai testekben? Akkor már inkább lennék sebezhetetlen, halhatatlan, nagy hatalmú fénylény, energialény vagy mi a csuda ( bár a tudomány szerint ilyen nem létezhet, vagyis vicc kategória), míg meg nem unnám és kérném, hogy szűnjek meg létezni... Más is éli a hétköznapi "normális" életét és szokott filozofálni ilyesmiken vagy csak én nekem vannak ilyen elmélkedős, válaszkeresős gondolataim? Félreértés ne essék, nem kívánom a halált, vannak hobbijaim, amit szeretek csinálni, amikben örömöm lelem, de vicc, hogy milyen értelmetlen a létezésünk igazából, komolyabban átgondolva szerintem.

2021. ápr. 29. 20:37
1 2 3
 11/23 zsoripeter93 válasza:
60%

Minden életedben tanulsz valamit,ha egy véget ér,akkor jön a következő.

Egy lélek akár 800 életet is él.

A jelen életed olyan,mint amikor lefekszel aludni,majd földi életed végén újra "felébredsz"...és ismét lefekszel aludni,tehát újra leszületsz.

2021. ápr. 30. 12:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi értelme eper totrát enni ha egyszer úgyis elfogy?
2021. ápr. 30. 15:52
 13/23 anonim ***** válasza:
Ezzel a problémával én is találkoztam. Arra a megállapításra jutottam, hogy a létezés egészének (nem csak emberei), kell hogy legyen vmi oka, vagy célja. A világon minden okkal történeik (okozati determinizmus), és szükségszerűen, annak érdekében hogy "elérjük" a létezésünkel ezt az ismeretlen célt. Ebből következik, hogy minden egyes történés a világunkban elengedhetetlenül fontos, annak érdekében hogy annál célnál lyukadjunk ki, ami okán létezünk. Az hogy megszülettél, az hogy epertortát eszel, az hogy reggel hasmenésed volt, mert tegnap túltóltad a krémtúrót, is úgyanannyira fontos, és elengedhetetlen történése a létezésnek, mint például hogy egy atombombát dobnak japánra, az usa-ban Bident választják elnöknek, vagy éppen hogy összeomlik a szovjetúnió. A látszolagos különbséget az emberi nézőpont adja, ami az egyik eseményt nagyobb jelentöséggel ruházza fel, mint a másikat. Tehát visszatérve a kérdésedre, az amit végnek nevezel is szüksészerűen része annak a célnak, ami miatt teremtettünk (arról nem is beszélve hogy az nem igazi vég, ha a halálról beszélünk, csak a külvilág megvátozott észlelése, ugyanúgy részei maradunk a nagy egésznek, csak megváltozott formában). Az emberek egy jelentős része abban a tudatban él hogy ő a világ középpontja, de az az igazság, hogy az élet és a létezés álltalunk (is) történik, de nem értünk.
2021. máj. 2. 09:06
 14/23 anonim ***** válasza:

A megélés?

Hülye kérdés. Mintha csak a végpont létezne.

2021. máj. 2. 11:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

1

No offense de ezt mégis miből gondolod? sokaknál olvastam már és mindig megkérdeztem hogy wat ez mi de sohasem kaptam választ. Kifejtenéd?

2021. máj. 2. 15:01
 16/23 anonim ***** válasza:
62%
Inkább miről szól a kizsákmányolásról a leg kifinomultabb módon. És egy kifinomult leplezés, kőkemény agymosás megy mindenütt hogy leplezze hogy nem. A világot marhára az egyéni érdek irányítja. Egy rabszolga, egy eszköz vagy semmi más, más élőlények szemében. Amiket kapsz válaszokat kérdező kivétel nélkül mind ez inspirálja. Az egyén mások szemében nem több mint erőforrás. És nem érdekük hogy te tőlük független legyél. És ha el is jutna esetleg az emberiség más bolygókra akkor is csak elodázza az elkerülhetetlent. Ami itt történik az egy lassú pusztulási folyamat az egész élővilágban. Maga az élősködés, a kiszolgáltatottság, az ami kínszenvedéssé teszi az életet. Élhetsz akár milyen jó és szép környezetben. Lehetsz akár milyen gazdag ha rabszolga vagy és a körülötted lévők is csak az életedet keserítik meg. Egy szenvedés lesz csak az egész. Tetszik vagy sem egy rabszolga vagy, szükségletek kényszerében élsz. Egy hazugság hogy bármit tudunk az életről. Baromságok az élet meg az univerzum keletkezéséről szóló oktatóanyagok. Meg hogy ez az egész mennyire természetes. De amit a vallások állítanak, a leg gusztustalanabb agymosás.
2021. máj. 3. 13:08
 17/23 anonim ***** válasza:
A tartalom a lényeg. Nem az hogy elkezdődik, meg végelesz; hanem a tartalom maga, amit megélsz, átélsz,ami közötte van. PL Isten megtapasztalásokat gyüjt általunk, rajtunk keresztül.
2021. máj. 8. 23:02
 18/23 anonim ***** válasza:

*szoval megtapasztalások gyűjtése, azáltal pl lehet fejlődés is, az is

izgalmas

hogy pl milyen tudatossági szintről milyen eseményeken keresztül jut el egy ember milyen magasabb tudatszintre.

2021. máj. 8. 23:04
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A győzelem!

Hogy az A pontból B pontba vezető út tartalmas legyen! Avagy az első belégzéstől az utolsó kilégzésig a testi lelki és szellemi hasznot értéket és minőséget keresd.

[link]

vörösek 1 kép, jutott a kérdésből az eszembe. :)

2021. máj. 9. 14:29
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Értelmetlennek látszik és valóban értelmetlen is keresni az értelmét az életnek. Nem az a lényeg szerintem hogy megértsük hanem az hogy felfedezzük és szeressük amíg tart.
2021. máj. 29. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!