Mi értelme a létezésnek, ha egyszer úgyis vége lesz mindennek?
Nem lehetek én az egyetlen aki megérti hogy ez a vicc az egészben. Ez a humorforrás az egész életben. Semmi értelme nincs élni logikusan átgondolva. Az egész felesleges, a tudomány jelenlegi állása szerint pár milliárd év múlva az egész univerzum egy nagy fekete lyukká fog redukálódni.
Ez a poén benne. Hogy semmi értelme. Azt csinálsz amit szeretnél, felfedezel, tanulsz és megtudsz dolgokat, megismersz embereket és semminek se lehet semmilyen rossz következménye, mert 150 év múlva már garantáltan halott leszel. Te egy hangyapénisz vagy a világ szempontjából és én is az vagyok. Elon Musk is az, mindenki az.
Ha megérted hogy az életnek semmi értelme akkor egy olyan átfogó belső nyugalmat és békét tudsz elérni amit senki más soha. Semmitől sincs értelme félni mert nem számít. Nem tudsz egy igazán rossz életet élni, nem tudod elcseszni mert egy senki és semmi vagy, aki rohadtul nem számít. Ez az utolsó mondat nagyon depressziósan hangzik leírva, viszont nem így kell értelmezni. Ez adja azt az okot amiért szerintem van értelme élni. Amiért még nem lettem öngyilkos és amiért valószínűleg sohasem leszek az.
Egyszerű, nem a világvégéhez kell mérni a létezésed értelmét.
A logikád alapján inni, enni, wc-re menni sincs értelme, azokat mégis csinálod.
"míg meg nem unnám és kérném, hogy szűnjek meg létezni..."
Akkor mi értelme lenne az egésznek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!