Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért pont embernek születtem?

Miért pont embernek születtem?

Figyelt kérdés
Csak azért fura egy kicsit mert pl hangyából több milliószor több van mint emberből. Rovarokból is sokkal több van mint emberből. Ezen kívül rengeteg más állatfaj él. Ha bele gondolunk elég kevés annak az esélye hogy vki pont embernek szülessen. Akkor hogy hogy pont embernek születtem. Ezoterikus és egyéb válaszokat is elfogadok

2021. ápr. 16. 18:44
1 2 3
 11/27 Grimfox ***** válasza:
100%

A teozófusok értelmezésére alapozom. Nagyon sok dologban nem értek velük egyet, de a reinkarnációt, és karmát inkább egyfajta logikai megközelítéssel írták le, nem pedig tisztán vallási szemszögből. Tulajdonképpen a hinduknak, és a legtöbb buddhistának nincs is meg az a fajta lélek-képe, amit mi itt nyugaton ismerünk. Náluk a lélek kevésbé személyes dolog. Nevezheted személyes véleménynek is, amit leírtam, ha akarod, amit a teozófusok értelmezésére alapoztam.

Viszont a reinkarnációt sehol sem véletlennek írják le. Nem olvastam túl sok buddhista, és hindu szent iratot, de a reinkarnáció mindenhol a tettek következményeként volt leírva, nem pedig véletlenszerű eseményként. Ha nem is fogadod el, hogy csak ember lehetsz, akkor is igaz az, hogy azért születtél embernek, mert a korábbi tetteid ezt eredményezték.

2021. ápr. 16. 19:23
 12/27 anonim ***** válasza:
52%

#11: Nagyon köszönöm, hogy mindezt leírtad nekem. Érdekesnek találtam.

Én azt gondolom, Isten teremtett engem, szóval nem lehettek korábbi tetteim.

2021. ápr. 16. 19:30
 13/27 anonim válasza:
100%
Nagy számok szabálya. Neked is kell valakinek lennie, szóval az te lettél.
2021. ápr. 16. 19:30
 14/27 Grimfox ***** válasza:
100%
Szerintem az, hogy a lelket isten teremti, nem zárja ki, hogy a lélek újra, és újra meg ne szülessen. Olyan értelmezésekről is olvastam, hogy a lélek üres lapként érkezik, és addig születik újra, és újra, amíg teljesen rá nem ébred az eredetére, és vissza nem talál istenhez. Hogy egy élet milyen nehéz lesz, azt az előzőekben elkövetett bűnök, és véghezvitt jócselekedetek határozzák meg. Igazából ez az értelmezés arról szól, hogy az mehet a "mennybe", aki hosszú munka árán kiérdemli, és képessé válik rá. Pokol viszont nincs, a tettek következményét az életben kell elviselnie mindenkinek. Noha nem ez a nézőpontom, de ebben az értelmezésben a bűn következménye nem súlyosabb, mint maga a bűn. Egy emberélet alatt lehetetlen annyi, és olyan súlyos bűnt elkövetni, hogy azt össze lehessen mérni az örök kárhozat súlyosságával.
2021. ápr. 16. 19:38
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Átéltél már olyan érzést, hogy Déjà vu? Nos, nekem egészen 26 éves koromig nagyon-nagyon sok Déjà vum volt, szinte minden héten. Aztán 26 évesen tudatosan másképp döntöttem mint ahogy "kellett volna" és azóta egyáltalán nincs Déjà vum. Sok mindennel lehet ezt magyarázni, de erre azóta sincs magyarázat. Amit én gondolok erről az, az, hogy már nagyon sokszor voltam hasonló helyzetben, vagy akár ugyanebben az életben, de most a mostani életemben más döntéseket hoztam és más életutat jártam be, mint az "előzőek".

2021. ápr. 16. 21:06
 16/27 anonim ***** válasza:
51%

#15: Volt már ilyen érzésem, de csak párszor, és nem voltak jelentősek. Ennek inkább az volt az oka sztem, hogy néhány évvel ezelőtt már kerültem hasonló szituba, és ez tört fel valahogyan.

Nekem az igazán meghatározó élmények azok voltak, amikor annyira éreztem, hogy Isten segít nekem, illetve Ő rendezi a dolgokat körülöttem ! Ez aztán fantasztikus érzés.

2021. ápr. 16. 21:11
 17/27 anonim ***** válasza:

Isten - vagy nevezzük bárhogy őt - létét nem zárja ki a reinkarnáció - vagy nevezzük akárhogy ezt a folyamatot.

2021. ápr. 16. 21:15
 18/27 anonim ***** válasza:
51%

#17: Ez egy spekulatív feltételezés. Ennyi erővel feltételezhetnénk, hogy különböző univerzumok vannak, és mindegyiknek saját istene van.

Elméletileg lehetséges lenne, de semmilyen korábbi írásos forrás, vagy szent könyv nem beszél ilyenről.

Persze engem nem zavar, ha Ti ezt valljátok.

2021. ápr. 16. 21:19
 19/27 anonim ***** válasza:

#18 - Honnan tudod miről szól a Voynich-kézirat? (igen most trollkodtam)

Visszatérve Istenhez és a reinkarnáció kérdéséhez javaslom tanulmányozni az alábbi linket.

[link]

2021. ápr. 16. 21:26
 20/27 anonim ***** válasza:
#19: Köszönöm, de azt hiszem ha nem lesz reinkarnáció, tényleg sosem fogok a végére érni :D :D
2021. ápr. 16. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!