Miért pont embernek születtem?
A teozófusok értelmezésére alapozom. Nagyon sok dologban nem értek velük egyet, de a reinkarnációt, és karmát inkább egyfajta logikai megközelítéssel írták le, nem pedig tisztán vallási szemszögből. Tulajdonképpen a hinduknak, és a legtöbb buddhistának nincs is meg az a fajta lélek-képe, amit mi itt nyugaton ismerünk. Náluk a lélek kevésbé személyes dolog. Nevezheted személyes véleménynek is, amit leírtam, ha akarod, amit a teozófusok értelmezésére alapoztam.
Viszont a reinkarnációt sehol sem véletlennek írják le. Nem olvastam túl sok buddhista, és hindu szent iratot, de a reinkarnáció mindenhol a tettek következményeként volt leírva, nem pedig véletlenszerű eseményként. Ha nem is fogadod el, hogy csak ember lehetsz, akkor is igaz az, hogy azért születtél embernek, mert a korábbi tetteid ezt eredményezték.
#11: Nagyon köszönöm, hogy mindezt leírtad nekem. Érdekesnek találtam.
Én azt gondolom, Isten teremtett engem, szóval nem lehettek korábbi tetteim.
Átéltél már olyan érzést, hogy Déjà vu? Nos, nekem egészen 26 éves koromig nagyon-nagyon sok Déjà vum volt, szinte minden héten. Aztán 26 évesen tudatosan másképp döntöttem mint ahogy "kellett volna" és azóta egyáltalán nincs Déjà vum. Sok mindennel lehet ezt magyarázni, de erre azóta sincs magyarázat. Amit én gondolok erről az, az, hogy már nagyon sokszor voltam hasonló helyzetben, vagy akár ugyanebben az életben, de most a mostani életemben más döntéseket hoztam és más életutat jártam be, mint az "előzőek".
#15: Volt már ilyen érzésem, de csak párszor, és nem voltak jelentősek. Ennek inkább az volt az oka sztem, hogy néhány évvel ezelőtt már kerültem hasonló szituba, és ez tört fel valahogyan.
Nekem az igazán meghatározó élmények azok voltak, amikor annyira éreztem, hogy Isten segít nekem, illetve Ő rendezi a dolgokat körülöttem ! Ez aztán fantasztikus érzés.
Isten - vagy nevezzük bárhogy őt - létét nem zárja ki a reinkarnáció - vagy nevezzük akárhogy ezt a folyamatot.
#17: Ez egy spekulatív feltételezés. Ennyi erővel feltételezhetnénk, hogy különböző univerzumok vannak, és mindegyiknek saját istene van.
Elméletileg lehetséges lenne, de semmilyen korábbi írásos forrás, vagy szent könyv nem beszél ilyenről.
Persze engem nem zavar, ha Ti ezt valljátok.
#18 - Honnan tudod miről szól a Voynich-kézirat? (igen most trollkodtam)
Visszatérve Istenhez és a reinkarnáció kérdéséhez javaslom tanulmányozni az alábbi linket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!