Nem feltétlenül kell lenni halálközeli élménynek csak az az egyik leggyakoribb kiváltó ok. Fejsérüléseknél/ájulásoknál is szoktak hasonlókat mesélni csak tudtommal (ami nem jelent semmit) kevesebb alkalommal.
Egyesek azt állítják hogy a lelket/szellemet nem lehetetlen "kiütni" a testből csak nagyon ritkán fordul elő vagy csak szimplán nem emlékszünk a történésekre.
A tudomány meg ugyebár a fejt ért traumára gondolna mint hallucinációt és rövidtávú memóriazavart kiváltó ok, ami legyünk reálisak nagyon is elképzelhető.
+ A DMT és a halál közeli é. hatására se mondta mindenki azt hogy kellemes/nyugodt élmény volt csak a többség. Erre azt mondják hogy attól függ hogy reagálod le az élményt. Ha ellenállsz, nagyon félsz akkor lehet kellemetlen.
+ A hallucinációról annyit hogy én több olyan embert ismerek aki gyógyszer,depresszió,betegség hatására olyan erősen haluzott hogy biztosak voltak abban hogy a "jelenség" valódi. De minden esetben az érzékelés tárgya miatt utólag egyértelmű volt hogy nem beszélhetünk jelenségről csak hallucinációról.
Tehát a te érzékeléseddel is csak az a baj hogy te is csak annyit tudsz hogy nagyon valóságos volt az élmény amit átéltél.De ameddig nincs az érzékelésben bárminemű bizonyíték hogy nem csak sima hallucinációról van szó (pl + infóval jössz vissza az észlelés után pl a "trip" alatt magasból látsz valamit és utólag kiderül hogy az tényleg ott van vagy elmondják neked a lottó nyerő számait stb.) addig te is csak hihetsz abban hogy nem csak hallucináltál.
#21 Szücsöm: 5-ös vagyok ismét. Az orvosi természetű dolgoknak, mint a hallucinációk van szervi, egészségügyi oka. Legalábbis én így tudom.
Nálam egyszerűen nem derült ki mi volt oka az ájulásnak, ezért nem világos nekem ez az egész, továbbra sem. Nem voltam rosszul, nem vettem be semmit, nem is emlékszem az ájulásra, és rosszullétre sem. A hallucinációknak kellene lennie valami oknak nem?
Amúgy időrendben hamarabb történt meg nálam az ájulás mint a fejsérülés. Tehát előbb elájultam - látomás - és az ájulás után a fejem utcakőbe csapódott. Amit láttam, azt időrendben még a fejsérülés előtt láttam.
Sosem voltak hallucinációim és sosem kezeltek neurológiai problémával, vagy akár ehhez hasonlóval. Gyerekkoromban egy darabig alacsony volt a vérnyomásom, párszor vérvételénél ájultam el amiatt mert leesett a vérnyomásom. De ez már vagy 35 éve nem jellemző, rég volt és nem volt egyszer sem hasonló. Sem előtte, sem azóta. Álmodni szinte sosem álmodom - azaz nem emlékszem rá. Rémálmaim nincsenek, utoljára 5 éves koromban volt a Szörnyecskék című film miatt.
Lehet mondani erre mindenféle orvosi okot. Voltam kivizsgáláson hónapokon keresztül vizsgálgatott 3 orvos a baleset után. Egyik sem tudta megmondani miért ájultam el. A leleteim negatívak, CT negatív, az ég világon semmilyen orvosi oka nem volt az ájulásnak, bár az orvosok így fogalmaztak, hogy nem derült ki.
Nyilván jó lenne tudni a válaszokat, meg a miérteket. De valószínűleg el kell fogadnom, hogy erre nem fogom megkapni a választ egyhamar.
Élmény szinten, ha a csalódottságot kellemetlennek vagy rossznak lehet mondani, hát akkor az. Én nem mondanám ezt az élményt se magasztosnak, se földöntúlinak, se mennyeinek, se pokoli rossznak. Valahogy engem inkább elgondolkodtat. Örülök, hogy emlékszem magamra, hogy tudom ki vagyok és hova tartozom. Lehet, hogy ennyi elég is.
Nem feltétlenül. Én ismerek olyat aki csak azért hallucinált mert depressziós volt amiért elhagyták és azt hallucinálta hogy ott van vele az ex-e. Állítólag olyan valósághű volt a "látomás" mintha tényleg ott lett volna.
Van olyan ismerősöm aki sima lázcsillapítótól unikornist haluzott.
Lényegtelen hogy előbb volt az ájulás/szédülés. A hallucinációt kiváltó ok (ha hallucináció volt) valószínűleg a fejet ért trauma.
Lehet hogy az ájulást is csak az esés miatt következett be csak nem emlékszel a fejedet ért sérülés miatt. Az is lehet hogy csak megszédültél és nem ájultál volna el hogyha nem vered be a kobakod.
+ Jártam pár évet suliba és az év végi/eleji beszédeken szinte mindig volt valaki aki beájult. És nem beteges emberek voltak hanem sima avarage joe-k sőt olyat is láttam hogy egy jó kötésű egészséges srác nyeklett meg a beszéd alatt. Ezekre se volt magyarázat csak megtörtént.
Nem kell hogy neurológiai oka legyen és nem kell hogy előéleted legyen hallucináció terén se.
Az viszont hogy gyerekként alacsony volt a vérnyomásod már használható információ mert akkor minimum a hajlam meg lehet/lehetett benned rá.
De "mondom" igazából lényegtelen hogy mitől ájultál ha ájultál (elég sok oka lehet vércukor,vérnyomás,kisebb megbetegedés, stb.) ami a fontos az a fejedet ért "ütés".
És nem azt "mondom" hogy az észlelésed nem lehet valós csak azt hogy ennyiből még te se lehetsz teljesen biztos abban hogy nem csak haluztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!