Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Előző életben szerzett trauma...

Előző életben szerzett trauma lehet oka hogy egy gyerek szótlan, csendes?

Figyelt kérdés

Vagy ha nem, mi más okozhatja?

Kb 6-8 éves koráig nem, vagy csak alig beszél másokkal a szűk családján kívül. Emiatt kiközösítik óvodában, iskolában, stb.

Közben a testvéreivel semmi ilyen jellegű gond nincs.

2021. márc. 11. 08:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam, azért lehet ilyen egy gyerek mert előző életében mondjuk szörnyethalt, vagy egyéb halálos trauma érhette és emiatt lett ilyen.

Egyébként saját magamról szól a kérdés és már nem vagyok gyerek. Bőven felnőtt vagyok, de gyerekkoromban sokáig a leírtak szerint viselkedtem.

3 testvérem van, mindnek sok ismerőse, barátja van, könnyen ismerkednek. Ezzel szemben én csendes, nyugodt voltam világ életemben. És a szüleimre sem ütök.

Gyermekphszichológushoz sosem hordtak. Most is javarészt ilyen vagyok, de megtanultam beilleszkedni ahova feltétlen szükséges. Ha valaki nem szólít meg, nem mondok semmit, és valóban, ez hátrányomra válik az életben mert nem tudok normális emberi kapcsolatokat kialakítani. Nyalni azért, hogy felvegyenek egy munkahelyre, nem fogok. Inkább éheznék mint valakinek a hátsóját nyaljam.

Nem akarok senkit sem untatni a személyes problémáimmal, se sajnos senkinek nem tudom lemondani hogy ez van. És amúgy elfogadom magam olyannak amilyen vagyok, de sokszor belegondolok, ha én is olyan lennék mint a testvéreim, sokkal sikeresebb és jobb életem lenne.

F

2021. márc. 11. 13:07
 12/22 anonim ***** válasza:
Az érzelmeidet mennyire fejezed ki könnyen? Ki tudod mutatni a szeretetedet, érdeklődésedet valaki irányába, aki nem áll hozzád igazán közel? Van párod? Barátaid? Kötődsz érzelmileg emberekhez, állatokhoz, dolgokhoz?
2021. márc. 11. 13:17
 13/22 anonim ***** válasza:
Nézd, az előző élet az olyan, mint Isten. Valaki hisz benne, valaki nem, de attól még a létezésének semmi valós alapja nincs. Tudom, azért ebben a kategóriában tetted fel a kérdést, mert hívőktől vársz választ. Csak attól még a problémád nem oldódik meg, hogy ebben a témában elmélkednek páran vélt dolgokról. Egy pszichológus viszont sokat segíthet abban, hogy rájöjj, hol gyökerezik a problémád, és sokat segíthet abban is, hogy javíts az életminőségeden.
2021. márc. 11. 13:25
 14/22 anonim ***** válasza:

Valóban sikeresebb és jobb életed lehetne, ha nem a mások életét vennéd alapul :P

Miért nem folytatsz szellemi tanulmányokat, lehet, hogy az való neked.

2021. márc. 11. 13:27
 15/22 A kérdező kommentje:

#12, nehezen fejezem ki magam és nehezen mutatom ki az érzelmeimet mások felé. Persze az anyám és a testvéreim felé van egy belsőségesebb viszonyom, de már a párom felé ez valahogy nincs meg. Olyan felületesnek mondanám a kapcsolatunkat. Van egy kutyám, őt nagyon szeretem, és engem is tekint falkavezérnek a jelekből ítélve. Barátaim voltak suliban, de később már nem tartottuk a kapcsolatot. Igaz, néha kerestem őket, de ők engem sosem, így utána nem is foglalkoztam velük többet. Ha valakit nem érdeklek hát nem kényszerítem rá magam.

#13, nem biztos hogy meg akarom oldani a "problémáimat", hisz én ilyen vagyok.

#14, a vágy megvan bennem hogy változtassak, de elérhetetlennek tűnik így inkább nem is foglalkozom vele. Illetve, mint írtam, olyan vagyok amilyen, és ezt nem tudom megváltoztatni.

Tanulni tanulok. Épp egy OKJ-s tanfolyamot csinálok, de őszintén szólva az sem érdekel annyira. Meglesz, talán elhelyezkedek benne, talán nem. Nem izgat.

Lenne lehetőségem külföldön dolgozni de jelen helyzetben nem nagyon lesz belőle semmi még vagy 2 hónapig biztos.

2021. márc. 11. 13:40
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszi hogy válaszoltok nekem.
2021. márc. 11. 13:41
 17/22 anonim ***** válasza:

A jelek alapján, amiket eddig meg lehetett tudni rólad, enyhe fokú autizmus, vagy hasonló lehet. Erről azt kell tudni, hogy nem betegség, ez egy veleszületett dolog. Ahogy fogalmaztad, ilyen vagy és kész. 20 éve ez még ismeretlen dolog volt, ráfogták a gyerekre, hogy elvont, meg ki tudja mit. Meg kitaláltak ilyen hülyeségeket, hogy biztos előző életében érte valami. Nem. Erről azért tudj.

Kezelni nem hiszem, hogy kellene, de egy szakember tök jó életvezetési tanácsokat adhat szerintem, hogy hogy érezd jobban magad anélkül, hogy meg kellene változnod.

2021. márc. 11. 14:03
 18/22 anonim ***** válasza:
15 szellemi tanulmányok alatt nem az egyetemet, főiskolát értem. Hanem "ismerd meg önmagad". Hogy ne másokat kelljen erről kérdezned.
2021. márc. 11. 14:03
 19/22 anonim ***** válasza:

9 az nálunk jeles tanuló volt csak csendes, csak a lényeget mondta. ez e gimiben változott meg, mármint akkor nyílt meg. ha jellemeznem kéne vezető beállítottságú. nem tudom, hogy a kérdezője milyen, így csak az általam ismertből tudok kiindulni.

ha csak szűkszavú, és csak a lényeget mondja a társadalmilag elfogadott felesleges rizsa helyett, akkor túl sok gond nem lehet. Jó esetben csak introvertált személyiségtípus, nem lehet mindenki extrovertált. számos munkában még előny is.

ha van érdeklődési köre pl ló, akkor lovagló iskolában a hasonló érdeklődésű gyerekek közt lehet nyitna egy kicsit.

De igazad van nem az előző életben kéne keresgélnie, hanem ha ennyire aggódik, akkor egy szakemberhez kellene vinni.

2021. márc. 11. 14:38
 20/22 anonim ***** válasza:

11 az nem befolyásol sokakat, hogy hogyan haltál meg előző életeidben.

én is hasonlóvá váltam egy hónapon belül bekövetkezett csalódás sorozatnak, azt leszámítva hogy nekem előtte a buszon való ismeretlenekkel folytatott beszélgetés nem jelentett gondot....igazából ma sem, csak nem kezdeményezek és kényelmetlenül érint.

a konfort zóna változtatásával sokat lehet javítani, a kedélyhangulaton és a nyitottságon. a pszichológus sem árt azért. Valószínűleg a trauma ebben az életben ért téged, még fiatalon.

2021. márc. 11. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!