Szerintem nem jó szó a trauma. Az az aktuális életre vonatkozó viselkedés formákat befolyásolja. Olyat el tudok
2021. márc. 11. 09:35
2/22 Grimfox válasza:
Ez inkább ebben az életében szerzett viselkedészavar. Általában a szülők, vagy a család más tagjai miatt alakul ki, még ha nem is akaratlagosan ártanak a gyereknek, csak nem megfelelő a nevelése, de az is előfordul, hogy a gyerek félénk, és ha be kell illeszkednie a családján kívül egy másik közegbe, akkor erre képtelen, és bizonyos dolgok leblokkolnak benne. Van akinél egészen szelektív mutizmusig fajul az ilyesmi. Bizonyos helyzetekben nem csak hogy nem akar, hanem konkrétan képtelen beszélni. Ha az első élményei közt, amit a családján kívül tölt, van egy, ami ilyet kivált, akkor az elég sokáig be tud ágyazódni a viselkedésébe. Ilyen esetekben gyermekpszichológushoz szokták küldeni az érintettet, mert így valóban nem tud funkcionálni például iskolában. Az emiatti kiközösítés, és gúny csak súlyosbítja a problémát.
2021. márc. 11. 09:38
3/22 anonim válasza:
...képzelni, hogy bezárkózott személyiséget választott magának a lélek a testbe költözés előtt. Ez lehet karmikus is.
2021. márc. 11. 09:40
4/22 anonim válasza:
Sokat elmond, ha a szülő az ezotériában, "előző életben" keresi a választ. Nem bántásból, de ebből arra következtetek, hogy a gyerek nem minden téren kapja meg a megfelelő. Nem, a gyerek most él, és most van valami olyan problémája, ami gátolja a kommunikációban. Szakemberhez fordulj vele, ne kuruzslókhoz. Lehet, hogy autista, vagy más hasonló "problémája" van, ami nem is igazán probléma, de szakszerű kezelést mindenképp igényel. Ha nem tudod, kihez fordulj, a háziorvost kérdezd meg erről első körben, és ő majd ad tanácsot, hogy kit érdemes megkeresni.
2021. márc. 11. 09:40
5/22 anonim válasza:
#4 voltam, elnézést, azt akartam írni, hogy úgy gondolom, hogy a gyerek nem minden téren kapja meg a megfelelő figyelmet, illetve szükséges ellátást. Ismerek olyan szülőt, aki a gyereke bajait ráfogja a csillagokra meg hasonlókra, aztán rózsafüzér nyakláncot akaszt a nyakába, ha beteg, meg ilyesmi. Nem állítom, hogy itt is ez van, de én aggódnék, ha ilyen kérdéssel találkoznék a környezetemben gyerekkel kapcsolatban, hogy az előző életéből hozta-e a mostani problémáját.
2021. márc. 11. 09:49
6/22 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy szülő vagyok?
2021. márc. 11. 10:01
7/22 anonim válasza:
Akkor kicsit megnyugodtam.
2021. márc. 11. 10:20
8/22 anonim válasza:
Lehet a tesó a domináns. Mindig megoldják helyette a problémákat így őt megkímélik a felesleges beszédtől.
Válunk is hasonló bolt öcsém csendben bolt kb 3-ig 3-4 barátja volt. Velük ma is jó a kapcsolata. Viszonylag sikeres kimért ember lett.
Így azt mondanám hogy semmi baja a gyereknek. Kicsit Jay és Néma Bob effektus.
2021. márc. 11. 11:31
9/22 anonim válasza:
#8: annyira azért nem normális, ha nem kommunikál másokkal. A mai világban ez nagyon súlyos hátrányt jelent, mint ahogy ez már jelentkezik is nála a kiközösítés formájában. Ha a tesói normálisan szocializáltak, akkor gyanús, hogy tényleg autista vagy valami hasonló lehet. Van egy barátom, aki autista gyerekekkel foglalkozik, ő mesélte, hogy sok gyerekről nem is sejtik a szülei, hogy autista lenne, csak amikor elviszik hozzá valamiért fejlesztő foglalkozásra, akkor derül ki, és akkor kell közölni a szülőkkel, hogy mi a helyzet. Sokszor 6-7 éves korban. Viszont ha nem kapja meg a gyerek a szükséges fejlesztést, és a megfelelő kezelését ennek, az tényleg rosszat tesz neki. Pl. egy hagyományos iskola is rosszat tesz neki, ahol nincsenek figyelemmel az ő speciális igényeire.
Ezért aggasztó az tényleg, ha a környezete meg az előző életében keresi a problémát, ami nyilvánvaló hülyeség.
2021. márc. 11. 11:39
10/22 anonim válasza:
Röviden szólva, lehet.
Aki előtt képes megnyílni, annak kell beszélnie vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!