Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Létezik-e a lélek, és ha...

Létezik-e a lélek, és ha igen, mi lehet az?

Figyelt kérdés

Egy Kínai csikung nagymester, Xu Mingtang professzor fog erről a témáról beszélni online ma este 18 órától a tanítványoknak, ami fent lesz a youtubeon angolul, orosz tolmácsolással, ha valakit esetleg érdekelne, mert mindig vitatkozunk erről a témáról :)

http://www.youtube.com/watch?v=CxaUP_4z0pY

2021. jan. 28. 17:56
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
Létezhetnek más dimenziók, azonban azok nincsenek kölcsönhatásban a mi dimenziónkkal. Ahhoz, hogy valami létezzen a dimenziónkban, tömeggel kell rendelkezzen és/vagy területet kell elfoglaljon (erre nem tudok tudományosabb verziót írni).
2021. jan. 29. 18:33
 42/58 anonim ***** válasza:
41. Más dimenziók nincsenek kölcsönhatásban a mi dimenziónkkal? Erre nincs tudományos bizonyíték. Rendszeren olvasom a tudományos publikációkat ilyennel még nem találkoztam eddig. Húrelmélet, hurok kvantumgravitáció, multiverzum, pont az ellenkezőjét próbálják bizonyítani. A lélekről szólt a kérdés és nagyon elment a beszélgetés más irányban. Tudod, akit érdekelnek a spirituális dolgok az általában követi a tudomány jelenlegi állását, és nem utasítja el zsigerből a tudományt. Viszont a vaskalapos materialista leragad a "ami bizonyítható a tudomány által csak az létezik" mantránál. Ez a nagy különbség...
2021. jan. 29. 19:02
 43/58 anonim ***** válasza:

de ugyan az a kettő, nem mindig megnyugtató, s kicsit ki van színezve, de lényegéi különbség nincs, csak szempontban, magyarázatban. olyan ez mint a vakok és az elefánt történet. mind ugyan azt keressük, ugyan arról beszélünk, csak a megközelítés más.

A száraz anyagot ma se szeretik sokan, régen mikor a legtöbban írás tudatlanok voltak és napkeltétől-napestig güriztek, még kevésbé... és a világ nagy kérdéseire a válaszokat mesés történetekbe tették. az etikát pedig, tanmesékbe. Mi az élet célja? Hogy jöttünk létre? mit rejtenek a csillagok? mi van a "mennyekbe"/az égen. (mennyezet=plafon) a fejed felett levő réteg/tér.

Annyit tanítottak amennyit láttak s megsejtettek. És gyakran meglepő észrevételeik is voltak, ha nem vagy elfogult, és a közép utat keresed megláthatod.

nekem amúgy nincs bajom azzal h tudományos szemszögből mondod, csak igazából pont ugyan azt amit a hívők.

a tudomány amúgy a pszichével azonosítja, azért nem foglalkoznak tovább a kérdéssel mert ezt így elfogadták.

[link]

[link]

vallásikáig az élettel párhuzamba hozásáról én még nem hallottam. Ez jobbhíján saját kútfő, Hallani h a lélek örök+ a lélek örökké él, az örök létező stb. de egybe soha. hogy a lélek az élet maga.

Ha meghalunk igazából bármi lehet. (nem tudom, nem emlékszem szóba került e.) az engem nem is izgat, Lesz ami lesz.

Úgyhogy ezen kívül nem tudom mi lenne a megnyugtató mese.

Ha az életet, a jövőt szolgálod, jó életet élsz. ha nem, nem. iszonyat tömören ennyi egy vallás, erre tanít. (pl menny pokol: ki hova jut és miért a halála után?)

az örök élet is igaz, ha jobban belegondolsz, te is hiszel benne.

Ha meg is halunk, attól még az élet megy tovább, vége láthatatlanul.

2021. jan. 29. 19:04
 44/58 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel kitalálhatom a saját fantáziavilágomat, majd ha kérdőre vonnak, akkor benyögöm nekik, hogy nem tudják bizonyítani a saját kis világom nemlétét. Tipikus védekezési módszer a hívőknél.
2021. jan. 29. 19:05
 45/58 anonim ***** válasza:

hogy mi?

mi benne a védekezés? emeld ki kérlek?

mi az a "Tipikus védekezési módszer a hívőknél"?

de amúgy persze, kitalálhatsz egy elméletet, ki állít meg? a tudományban is vannak elméletek aminek a bizonyításán dolgoznak (pl az evolúciós elmélet)

meg ott vannak at UFO-s

úgyhogy hajrá! Díjat is kaphatsz, ha helyt álló! Követők biztos lesznek! ;)

de komolyan kíváncsi vagyok, vád be az ominózus "védekezést"

2021. jan. 29. 19:22
 46/58 anonim ***** válasza:
secram, Te drogozol? Mert nekem nagyon az jön át hogy drog hatása alatt vagy.
2021. jan. 29. 20:10
 47/58 anonim ***** válasza:
44. Igazából, te bizonygatod a materialista nézeteidet és számon kéred a nem fizikai világ létezését, fizikai bizonyítékokkal. Egyébként, nem kell bizonygatni a fantáziavilágod, elég elolvasni a kommentjeid.
2021. jan. 29. 20:18
 48/58 anonim ***** válasza:

46

Igen.

47

Nem kell nekem fizikai bizonyíték, bár azon kívül nem hiszem, hogy létezik más.

2021. jan. 29. 20:20
 49/58 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak olyan dolgok, amiket nem lehet magyarázni és a túlvilágra utalnak. Pl amikor egy kép felemelkedik a szögről és leesik, de semmilyen földrengést nem jelentettek, nincs rá fizikai magyarázat, na az érdekes. Vagy amikor előtted megjelenik egy köd szerű emberalak és elsuhan, na arra sincs sok tudományos magyarázat.
2021. jan. 29. 21:09
 50/58 anonim ***** válasza:

azzal nincs is baj. Az a része tiszta és érthető. legalábbis nekem sem bajom sem gondom nincs vele. de ettől nem feltétlenül vagy okosabb vagy több a hívőknél, de ez igaz fordítva is. Egy hívő sem több embertársainál csak a hite miatt.

de még mindig kíváncsian várom, hogy mi a Tipikus védekezési módszer a hívőknél?

(#43)

ja a példa, vakok és az elefántra

[link]

buddhista tanmese kicsit hosszú (8p)

de érdemes még ha materialista vagy ateista is vagy. lehet van már modern változata. őszintén nem akarlak hitre téríteni, csak tanmese. Az én szemembe ez ment szinte végig

2021. jan. 29. 21:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!