Létezik-e a lélek, és ha igen, mi lehet az?
Egy Kínai csikung nagymester, Xu Mingtang professzor fog erről a témáról beszélni online ma este 18 órától a tanítványoknak, ami fent lesz a youtubeon angolul, orosz tolmácsolással, ha valakit esetleg érdekelne, mert mindig vitatkozunk erről a témáról :)
http://www.youtube.com/watch?v=CxaUP_4z0pY
Majd meghallgatom a yt-t de így most30kerdese egészen érdekel
Mert azon én is fentakadok néha, az anyagban élünk, lehet hinni de ami kézzel fogható tény az miért ördögi..
És a történelem temérdek ellenpéldával rendelkezik mindkét oldalon
Szerintem létezik. Mióta rendszeresen meditálok, egyre többször hallom meg a hangját. Ha a jelenben vagy, egyértelmûen meg lehet különböztetni az egód és a lelked hangját.
Bizonyítani nem tudom, mert ez belsô tapasztalás.
Akik tagadják, azoknak elôbb ki kellene próbálni.
Belehallgattam az elöadásba, köszönöm az ajánlást. Érdekes volt, csak jobb lett volna eredeti nyelven angol tolmáccsal.
34
Persze, videók is vannak fenn Youtubeon. :D
35
Igen, a videó is lehet igaz, de lehet szerkesztett is. Én tapasztaltam már megmagyarázhatatlant, bár nem volt olyan hú de nagy valami. Olyan ismerősöm is tapasztalt, aki kb előtte úgy látta a dolgokat, mint te.
Nekem mindig ez a filmes párbeszéd jut eszembe amikor egy korlátolttal beszélek:
"- Doktornő, hisz ön Istenben?
- Nem. Fel nem foghatom, hogy hihet-e benne bárki. Nincs bebizonyítva. Nem látta senki.
- És se láttam a maga picsáját, mégis elhiszem, hogy van."
Remélem létezik, és láthatjuk még azokat, akiket elvesztettünk. Félelmetes lehet az a buta gondolkodás, hogy amit a tudomány még nem bizonyított be, az nem is létezik.
36 én aggyal ismerem
...És se láttam a maga agyát, mégis hiszek benne.
kár hogy nem tudok oroszul, tényleg érdekelt amit belinkeltél
üdv #31
30 megint 31
amit írtál az jó, de épp olyan véglet mint vakon hinni minden spiri humbugban.
A lélek ha az életenergia, ami mindenhol jelen van az egysejtűektől az emberig, növényekben állatokban mindenütt. akkor nincs is mit bizonyítani. minden élő rendelkezik lélekkel. ha a lélek távozik a test meghal. szóval maga az élet. Az Isten Mindenek teremtője, megálmodója s életet adója Atyja/Anyja. az a mitikus lény mely minden élőt összeköt. Az erő mi elindította az életet. Régen ezt a Naphoz kötötték, a nap sugaraitól nőttek a magok, a víz itatta fény táplálta. Így a Napnak és a Holdnak kulcsfontosságú szerepe volt.
"Isten szeme mindent lát!" minden él, minden érez a levegő tele van spórákkal, magokkal. lélekcsírákkal. egy fél vagy egészen nomád kultúrában, ez ténylegesen igy is volt, ma a betondzsungelben kicsit agyalni kell hozzá. hogy jé, kajak. De továbbra is így van.
lélek, élet, étek, Lét, él + lélegzik.
Az a baj, hogy rohadtul másként gondolkozunk elődeinkhez képest, és ezt figyelmen kívül hagyva mondjuk hogy "mese" vagy ellenkezőleg vakon hiszünk benne. pedig a válasz a kettő között van. pedig van ismerjük a történelmet, a gondolkoásmódot és ugyan az foglalkoztat minket a mai napig. Hogy Hogyan is kezdődött az Élet. A vallás takarta a világképet, etikát bioszt történelmet stb. Ma ugyan ezt Tudomány ágaknak hívjuk. csak a technológiánk és a látásmódunk más....bár szerintem erősen visszafejlődtünk emberileg, morálisan és szellemileg. Nem a technikát használjuk hanem a technika használ minket. függőjévé váltunk. hiába találták föl az Apple-t és társait, mi (felhasználók) attól még nem lettünk okosabbak, többek. Pedig mennyire fel tudjuk venni...más tollával ékeskedni. hát az öregek hlyék, maradiak. stb (25 vagyok még mielött bárki lepapózna.)
kedves 30 nem a materializmust denominálják. az ami kézzel fogható és valós, azaz tény azt nem lehet. Az Ateizmust, a meggondolatlan anyaghittel van gond épp annyira, mint az általad nem szimpatikus alakok, " akik mindenféle marhaságban hisznek"
sok a felesleges sztereotípia, tévhit egymással szemben, mert biztos csak az a jó amiben "én" hiszek.
hit és nem hit között nagyon nincs különbség, gyakran ugyan azt mondják más szemszögből. és hihetsz bármiben mindben vannak jó és rossz pédák, megvilágosodottak, szentek, gyilkosok és megtévesztők.
Jó az ami az életet szolgálja a rossz az ami pusztít. (Isten-Sátan)
Most mi a nagy jólétben pusztítjuk az anyatermészetet, mocskoljuk a vizet, pusztítjuk a fákat az oxihént (mert az emberiségnek szüksége van baltanyélre), és szépen kiégetjük elsivatagosítjuk a földeket. állatok, növények fajai tűnnek el, csak mert!
De igazából a Földnek mindegy a dínók is kihaltak...szépen regenerálódik majd velünk vagy nélkülünk. Jönnek új fajok, kialakul egy új életforma ami majd a mi csontjainkat állítja ki.
Az élet kereke az ember mohósága miatt nem áll meg. Én valószínűleg akkor is a nevető szemlélő szerepet kapom.
Hmm, hosszúra sikerült, de remélem érthető, hogy mit akartam közölni vele.
mármint a lélekről + a hitbéli különbségekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!