Létezik-e a lélek, és ha igen, mi lehet az?
Egy Kínai csikung nagymester, Xu Mingtang professzor fog erről a témáról beszélni online ma este 18 órától a tanítványoknak, ami fent lesz a youtubeon angolul, orosz tolmácsolással, ha valakit esetleg érdekelne, mert mindig vitatkozunk erről a témáról :)
http://www.youtube.com/watch?v=CxaUP_4z0pY
23
Ez a jelenlegi állapot, ami szintén nem optimális és ebben szerintem egyetértünk.
Tényleg ez a köztes állapot, és ez nagyon nem jó.
Nem túl meggyőző, ha az az érved, hogy azért, mert te vagy a troll. Inkább az lenne jó érv, hogy melyiket találnád az emberiség számára előnyösebbnek. Melyik garantálna nagyobb teret a fejlődésnek? Az emberi tudás, és élet fejlődhet akkor is, ha van lélek, és akkor is, ha nincs.
Fogalmazzunk úgy, hogy az én világképemben nincs szükség lélekre, reinkarnációra, karmára, meg a többi hasonló dologra. Én sem értek minden tudományághoz, sőt egyikhez sem, ami ilyenekkel foglalkozik, de én konkrétan abban hiszek, hogy mindent meg tudunk magyarázni.
Mondjuk én úgy gondolom, hogy léteznek más dimenziók, de ezek ránk nincsenek hatással, és mi ezen kívül sosem fogunk létezni, ezért az itteni értékekkel kell foglalkoznunk.
Értsünk egyet abban, hogy nem értünk egyet.
A materializmust eléggé démonizáljátok. Egyrészt honnan szeditek, hogy egy materialista társadalomnak nem lehetnek erkölcsei? Csak azért, mert mindenféle természetfeletti lófütyülő nélkül magyaráznak valamit, még nem lesznek pszichopaták. Az állatvilág nagyon jól megvan istenek és lélek nélkül, mégis létezik társas lények esetében altruizmus. A materialisták szerintem alapból jobb emberek azoktól, akik mindenféle marhaságban hisznek, hiszen nem valami túlvilági jutalom érdekében cselekszenek, hanem azért, mert eredendően jók akarnak lenni, mindenféle természetfeletti ígéret vagy fenyegetés nélkül is. Míg egy hívő nem öl, mert fél a pokoltól vagy a Tartarosztól, addig egy materialista nem öl, mert nem akar ölni.
Ha pedig létezik lélek, akkor az nem tudom, hogy hol bizonyítja, hogy létezik bármiféle isten. Ez már megint csak alaptalan feltételezés. Ahogy automatikusan a lélek létezése sem tesz valakit jó emberré. Egy csomó ember, aki hitt a lélekben, követett el szörnyű bűntetteket. Ugyanúgy alaptalan feltételezéseket gyártanának a lélekhez, ahogyan most gyártanak a többi tudásanyaghoz. Ha pedig majd valaki nem ért azzal egyet, akkor mehet a máglyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!