Biztos, hogy létezik reinkarnáció? Vannak egyáltalán olyan furcsa esetek, amik alátámasztják a létezését?
Rengeteg eset van, ami alátámasztja, de nagy kérdés, hogy konkrétan a reinkarnációt-e, vagy pedig valamiféle közös tudat létezését, amelyből az információ származik.
Az is definiálás kérdése, hogy ki mit ért reinkarnáció alatt.
A közös tudatot ki lehetne zárni, ha nincs egyezés a visszaemlékezésekben, és mindenki saját előző életet tár fel.
Részemről ezt tartom az egyház egyik legnagyobb bűnének, hogy évezredek óta mindent elkövet, hogy a lélek az "ő" fennhatóságuk legyen, ne legyen hivatalosan kutatható. Rosszul venné ki magát nekik ha a lelkek rendszeres visszaszületése, földi életekben történő fejlődése kiderülne. Mert ugye hová vezethetne, ha kiderülne, hogy egy "kispapban" vagy novíciusban fényesebb lélek van, mint a püspökben vagy a bíborosban.
Jézus által felvázol út a lelkek számára valós, csak nem az egyetlen út. Sokféleképp, sokféle irányban fejlődhet a lélek, a Teremtő akarat szerint.
Valaki írta, hogy "Buddha is biztos szenved a pokolban, mint hamis tanító" ...na ezzel van baj.
"A közös tudatot ki lehetne zárni, ha nincs egyezés a visszaemlékezésekben, és mindenki saját előző életet tár fel."
Ezt kifejtenéd, kérlek? Nem vitatkozni akarok veled, hanem érdekel ez a megközelítés, és sajnos ebből nem értem.
Félreérthetően fogalmaztam, a 3-as válaszához szántam.
Létezik "közös tudat", morfogenetikus mező, vagy valami hasonló, de ha az előző életek visszaemlékezései onnan jönnének -egyfajta hamis emlékként-, akkor várhatóan többek ugyan azt az előző emléket mesélnék el. Ezt meg ugye úgy lehetne "elcsípni", ha lenne egy összehangolt, és megosztott előző emlékes interjúztatás.
Koborlo1 el teljes mértékben egyetértek. Nekem is volt már itt egy "vitám" valakivel arról hogy valószínűleg miért nem a közös tudatról avagy a morfogenetikus mezőről van szó.
Bár pl Grimfox szokta még írni hogy pl szerinte lélek szinten tudat/egó sincs hanem valamilyen fajta teljes "törlés". Én ebben az állításban se hiszek.
Hisz ha ez igaz lenne akkor a sok halálközeli/előtti élmény reinkarnációs emlék és a néha ezekkel társuló stigma/átöröklött sebhely/deformáció/tehetség stb. mind hazug vagy bolond emberek kitalációja lenne. A médiumokról és a meditációval vagy hipnózissal szerzett reinkarnációs emlékekről nem is beszélve.
A kereszténységhez meg még annyit hogy sokan hisznek abban hogy onnan (legalábbis gondolom az "elődjéből") konkrétan kitörölték a reinkarnáció létét mert azzal nem lehetett annyira jól (meg)vezetni a nyájat.
Továbbá jelenleg is van pár szöveg a Bibliában ami lehet hogy csak belemagyarázás de igen csak úgy hangzik mintha Jézus a reinkarnációról beszélne.
Igen, köszönöm, sejtettem, hogy erre gondolsz, de örülök, hogy konkretizáltad.
Hogy szőrszálat hasogassunk: létezhet egy olyan megoldás is, hogy a lélektársak átveszik egymás életfonalát, és ezzel együtt a korábbi életfeladatok/élethelyzetek emlékét.
Ez sem zárható ki, és kérdés, hogy reinkarnációnak nevezzük-e.
Engem is nagyon érdekel a dolog, sok évet kutattam is a témát, de annyira kevés az eset, hogy sokféle elméletet fel lehet állítani rá. Még akár azt is, hogy valakit megszállt egy másik lélek szelleme, amelyik itt ragadt a Földön, mert elintézetlen, félbemaradt dolgai voltak. (Sok anekdotában közös pont a váratlan, idegen kéz által bekövetkezett halál.)
A legérdekesebb az egészben az a kutatás, amikor anyajegyként vagy bőrhibaként jelennek meg olyan emlékek helyei, amelyek valamilyen fizikai sérülésről szólnak.
6 os továbbá ahogy előbb írtam a közös tudat nem magyarázza azt a rengeteg halálközeli élményt. + Azt hogy a gyerekkorban megjelenő reinkarnációs emlékekhez nagyon sokszor párosult valamiféle fizikális elváltozás pl előző inkarnáció halálához köthető kimeneti+bemeneti seb helyén valamiféle "nyom" pl anyajegy stb. sőt néha deformáció. Van aki emlékezett rá hogy előző életében nő volt és férfiként akart újjászületni mert irigyelte a férjét hogy lehetett szeretője. Sikerült neki férfiként megszületnie viszont még mindig a férfiakat preferálta(karma?).
Továbbá a meditációval/hipnózissal előhívott emlékekben sokszor megismerik az emléket előhívók a jelenlegi közeli hozzátartozóikat/ismerőseiket is abban az előző életben amit elő hívnak. Természetesen ott ezek az ismerősök is más személyek de valahogy mégis felismerik őket. Én ilyenkor a lélekcsoportok létezésén gondolkodom el. Mert az magyarázná meg ezeket a jelenségeket. Ja és az ilyesfajta lehívott emlékekből sokszor az is kiderül miért vannak furcsa fóbiáik egyes embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!