Csak én félek baromira attól, hogy az amúgy is nyomorult életem után nem örök nyugalom és üresség jön, hanem újjászületek mondjuk indiai csatornatisztítóként vagy vágóhídi állatként?
Emberként is nyomorult életem van (krónikus beteg, sovány, depressziós és szűz csóró férfi), ezért alig várom, hogy végetérjen ez a kálvária, de qrvára félek attól, hogy mi lesz utána, mert nem hiszek a halál utáni örökkévalóságig tartó semmiségben és létezés nélküliségben. Nem akarok még egy ennél is nyomorultabb létben továbbélni.
Ti nem féltek ettől?
Ha van reinkarnáció akkor tökmindegy hogy mit szeretnél mert akkor az egy egyetemleges törvény. És ha valaki elkezd kicsit utána érdeklődni a témának (pl UVA reinkarnációs emlék kutatások) akkor rá fog jönni hogy rohadtul sok ember létezik és nem csak hinduk akik azt állítják hogy emlékeznek pár dologra az előző életükből és ezeket állítólag sokszor még "bizonyítani" is tudták. Na most vagy elhiszi az ember ezeket a történeteket/állításokat/feljegyzéseket vagy nem.
De rád visszatérve. A negatív karma állítólag nem "büntetés végrehajtási szerv" azaz nem büntetésből kapod a pofont ha valakit megütöttél hanem azért hogy megtanuld hogy nem jó érzés ha valakit pofon ütnek. Továbbá állítólag a végcél a fejlődés tehát állandóan egy felfele tartó fejlődést kéne produkálnia mindenkinek amiben lehetnek kis visszaesések. (Mint 1 hullám ami hullámzik de egyre magasabban vannak a végértékek)
Állítólagos "Beavatottak" azt is mondják hogy mindenki csak azt éli meg amit be is vállal. Tehát feltételezhetjük azt is hogy attól mert a jelenlegi inkarnációd gyenge jellemű attól még az energia tested nem az. Továbbá amikor/ha újjászületsz törlődnek az emlékeid tehát a félelmeid teljesen alaptalanok.Jelenleg is csak a mostani életed gondjait cipeled a hátadon.
Amúgy meg még 2 dolog.
1. Nem ismerlek de az írásodból nekem az jön le hogy meg se közelíted az emberi lét alját. Már annak a ténye hogy meglátod a hibáidat és nem hárítod másra őket az is becsülendő mert sokan még ezt a szintet se érik el. Én a te helyedben már MOST AKTÍVAN elkezdenék változtatni azokon a dolgokon amik nem tetszenek magamban és amin tudok is változtatni. Tudom hogy közhely de ettől függetlenül igaz hogy pozitív hozzáállással/gondolatokkal és kitartással sok mindenen tudnál javítani az életedben. A MOSTOT és az AKTÍVAT nem véletlenül írtam nagy betűvel. Mert mindig a mostban élsz és az aki nem próbálja meg az élete folyását aktívan alakítani az soha nem lesz a saját életének a "főhőse".
2. Konklúzió. Tehát ha nincs semmi a halál után akkor lényegében MAJDNEM tökmindegy minden. A végkifejlet szempontjából mindenképpen. Végig éled a kis életedet és meghalsz.
Ha viszont van reinkarnáció (és nem a hindu fajta szöcskének is újjászülető fajta)akkor állítólag végtelen lehetőséged van arra hogy tovább lépj a mostani szintedről. És nem tudom te hogy gondolod de szerintem ez egy rendkívül reményteli és + gondolat.
De biztos ami biztos még ebben az életedben próbáld meg a legjobbat kihozni magadból.
Ha nincs másik akkor azért hogy ezt a pár évet ne búskomoran kelljen eltöltened.
Ha pedig van akkor is áll az előző indok de még hozzá jön az hogy nem árt mielőbb a fejlődés útjára lépni.
Engem is nagyon izgat a kérdés, hogy miért vagyok én én, te miért vagy te es Bill Gates miért Bill Gates. Vagy ott van pl. Jay-z, ami egy ritka ronda ember, fekete is, tehát rasszizmus áldozata, de ennek ellenére dollármilliárdos, híres es ott van neki beyonce. Most akkor ő szerencsés vagy nem? De azt magyarázza mar el valaki, hogy mi a lelek pontosan? Hova megy, amikor meghalunk es hol van addig, amíg ő magának ko nem választja, hogy hová szülessen le. Mert ugye ott van a sok Einstein anyuka az instan is, akik havonta egyszer megköszönik a gyereknek, hogy “őket választotta” nagyon eredeti módon...
aki kijelenti a reinkarnacio létezését, az adjon mar nekem ezekre választ.
Kérdező, szerintem aggódj inkább a mostani életed miatt, ha volt előző, arra sem emlékszel, a kovire sem fogsz.
13 Fingom sincs mi az igazság mivel még én se tudom, de van egy pár elképzelés/tanítás. Leírom az 1iket.
Mi a lélek?:Fény/Energia/Isten része (bár a "tanítások" szerint minden az)Állítólag valójában itt tároljuk az emlékeket és innen jönnek a gondolatok/érzések is.
Hova megyünk?:Attól függ életed során mire sikerült behangolódnod (rezgés szám) Állítólag a föld van a legalacsonyabb asztrális síkon felette 1el a "pokol" megfelelője legmagasabban meg a "mennyország" megfelelője + köztük van még pár darab.Minél feljebb hangolódsz be annál kellemesebb a "szomszédság". Ezek felett a mentális szféra/szférák, legfelül pedig az isteni szféra(bár ezt ha jól emlékszem nem pont így hívják).
Szülő választás: Itt több dolog is befolyásolja a dolgot állítólag. 1. A lélekcsoport. Állítólag rengeteg lélekcsoport létezik és általában ezen csoportok "közel" egy időben és helyen születnek meg. 2. A rezgés számod állítólag általában az egymáshoz hasonló rezgésű lelkek vonzzák egymást.
3. Karma által kaphatsz + vagy - "löketet" is kezdéskor.
Jay-z esete: Ritka ronda ember? Tényleg? Ez eléggé szubjektív dolog. Én láttam már jó pár ritka ronda embert Jay-z meg sem közelíti őket. Nem egy Brad Pitt az tuti de mivel tök szimmetrikus nem púpos és minden testrésze a helyén van és sehol semmi deformáció ezért szerintem bőven eléri az átlagos külsőt.Sőt ha nem éppen egy kutya*ar frizurát hord és még ki is gyúrná magát akkor elég impozáns alkat is lehetne a majdnem 190 centijével.Ehhez hozzáadjuk hogy mekkora tehetséggel lett megáldva hisz aki törvényesen összehoz több mint 1 milliárd dollárt az szerintem igencsak tehetséges + valószínűleg igen karizmatikus alkat is lehet ha még Beyoncé-t is sikerült "zsebre tennie".Továbbá tudtommal az egészségével sincs semmi probléma, és 3 gyereke van B-től tehát feltételezhetjük hogy magánéleti problémájuk se lehet olyan nagy.
Tehát ezeket összevetve ha valóban létezik reinkarnáció/karma/lelki fejlődés akkor Jay-Z eléggé szépen haladhat a fejlődés útján.
En továbbra is elég szkeptikus vagyok a reinkarnacioval kapcsolatban, szóval nem folynék bele.
Eleve azt nehéz felfogni, hogy hogy fer össze a természet a természetfelettivel. Mert ha létezik a természetfeletti, akkor miért van egy olyan világunk, ami a természet törvényein alapul? Ezt a kérdést is szívesen feltenném egy termeszetfeletti hívőnek.
Jayz-rol csak annyit, hogyha nem lenne vagyona es hírneve, szinte semmilyen not nem kaphatna meg, az arca annyira ronda. Persze ez valóban relatív. Amiről te beszélsz, az mar az egészség kategória. Ha valaki deformált, púpos, az mar egészségügyi es nem esztétikai probléma.
Hat beyoncenak meg száma is van arról, hogy megcsalta, plusz gyereket is elvesztettek, szóval van ott gond. De mindent senki sem kap meg, erre mar rajottem.
Ha még egy nagyon ismert embert felhozhatok, akkor ott van angelina jolie lánya, akinek aztán tényleg tökéletes lehetne az elete, ehhez képest transznemű, ami az egyik legnagyobb átok. Ez is érdekes példa... de ilyesmiket órákig lehetne sorolni, szóval bele sem megyek.
Azért mert akik hisznek a reinkarnációban azok azt mondják hogy ez nem természetfeletti dolog.+ azt is hogy amit te természetnek/anyagnak érzékelsz jelenleg az nem teljesen olyan mint amilyennek érzékeled.
Pl: Tudsz róla hogy a tudósoknak még nem sikerült konkrét anyagot találniuk? Azaz mindig amikor találnak egy kisebb részecskét mind állóhullámként viselkedik. Azaz folyamatos mozgásban van és nem tudjuk mi mozgatja + megállítani se lehet. Azt mondják hogy a széket/anyagot is csak azért tudod megfogni mert hasonló rezgés számon vagy vele + mert az ugyan olyan részecskék összetalálkozása anyag érzetet ad. Ezért van az hogy te nem tudsz átmenni a falon a rádióhullám viszont rajtad is és a falon is átmegy. Viszont 2 ugyan olyan frekvenciájú rádióhullám már anyagként fogja érzékelni egymást.
Továbbá a világ alkotó elemeinek 96%-át a tudósok szerint se ismerjük.
Erre rá jön még hogy fotonnal kísérleteztek több módon is amiből egyesek arra a következtetésre jutottak hogy az emberi elme/ a megfigyelés ténye/ sőt az emberi gén hatással van a fotonra. Továbbá arra is rájöttek ha "ketté bontanak" egy fotont és eltávolítják őket 1mástól több kilométerre és 1iküket valamilyen módon megbolygatják az a változás azonnal megtörténik a foton másik felével.
Továbbá már nobel díj járt azért mert kiderítették hogy meditációval fiatalon és egészségesen lehet tartani a testet(költői túlzással).
Továbbá van egy Amcsi szervezet ha jól emlékszem UVA a rövidítésük akik olyan eseteket tanulmányoznak az 1960 as évek óta ahol a gyerekek emlékeztek az előző életükből pár dologra. 2500 ilyen esetet tanulmányoztak a több millióból.
Ott vannak még a halálközeli élmény testenkívüli élményt átélők beszámolói, a kórházakban dolgozó nővérek beszámolói,Leonid Vasiliev kutatása az agyról ami ha hiteles azt feltételezheti (a reinkarnációs emlékek léte is) hogy nem az agy felelős a gondolatokért,emlékekért,Masaru Emoto kutatása a vízről és annak "programozhatóságáról" amit szintén szétfikáztak tudományos körökben de reprodukálni a cáfolat érdekében már senki sem akarta, továbbá annak a ténye hogy rengeteg tudós hisz már abban hogy az univerzumunk egy hologram (nem úgy mint a Mátrixban) és hogy a Darwini elmélet nem bizonyítja az élet kialakulását mivel egy zöldszemes ostoros is olyan bonyolult mint egy villanymotor matematikailag szinte lehetetlen hogy tervezés nélkül sikeresen kialakuljon és akkor még az emberről nem is beszéltünk.És sorolhatnám még a példákat.
Konklúzió: Azért nem tudod felfogni mert teljesen a materialista dogmák szerint gondolkozol . És itt megjegyezném én nem állítom azt hogy lenne reinkarnáció mert én személyesen nem tapasztaltam. Csak azt állítom hogy csodálkoznék azon ha minden egyes eset bolond és hazug emberek beszámolója lenne főleg hogy személyesen is ismertem egy ilyen embert aki se bolond nem volt se oka nem volt rá hogy kamuzzon. Abban viszont hiszek hogy a tudomány jelenleg sok esetben vagy nem tud MÉG magyarázatot adni 1es jelenségekre vagy egyenesen téves konklúziókat vonnak le egyes mérésekből.
Persze ha ebéli hitem még be is bizonyosodna akkor se lenne biztos a reinkarnáció léte.
Jayz-re visszatérve maradjunk annyiban hogy igen relatív a dolog.A nehézségek viszont kellenek mert fejlődni szinte csak úgy lehet. De neki és Bnek így is kivételesen sok lehetőséggel sikerült "leszületniük".
Amúgy meg az ha valakinek egy k*rva nagy púp lenne a hátán vagy olyan krumpli orra lenne ami a fél arcát elfoglalja netán egyik szemgolyólya 5cm el magasabban lenne mint a másik az már hogy a pikulába ne lenne esztétikai probléma. Hisz pont hogy az egészségügyi és esztétikai problémák nagyon sokszor kéz a kézben járnak.
A transz nemről meg annyit hogy a reinkarnáció hívők szerint + az UVA kutatók a kutatásukból is ezt szűrték le hogy akkor következik be amikor egy nemcserés újjászületés történik viszont valami talán balul sül el. pl visszamaradt emlékek/érzések stb. De az is lehet hogy az a bizonyos lélek akart így leszületni mert úgy érezte ez a tapasztalás elő segíti a fejlődésben hisz a lélekre is azt mondják hogy szigorúan véve nincs neme.
Nem a Biblia már nagyon régóta finoman fogalmazva is kétes írás.
A "kedves" egyház már számtalanszor változtatott, és törölt ki belőle nem is kevés szöveget.
Továbbá össze vissza lett fordítgatva ami miatt valószínűleg nem egyszer változhatott meg a még ma is meglévő "eredeti" szöveg tartalma. Nem véletlen hogy az "eredeti" héber nyelven íródott ótestamentum kimondja hogy semmilyen más nyelvre le ne fordíts.
Továbbá ott vannak az elveszett-megtalált evangéliumok pl Júdás evangéliuma amikről nagyban hallgat az egyház.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi meglévő szövegek költői túlzás nélkül EGYFOLYTÁBAN ellent mondanak 1másnak. És az ó és az újtestamentum között akkora a különbség isten személyiségében hogy vagy 2 különböző istenről van szó vagy 1 skizofrénről.
És akkor az egyházi ráhatást még ki se fejtettem. Na már most ezt a Bibliát egy olyan egyház szerkesztette kb 2 évezredig ami tele van pedofilokkal, akik bort isznak és vizet prédikálnak,akik Jézus nevében élő embereket égettek szénné máglyán, akik jó pár keresztes háborút/népirtást indítottak el isten nevében akik annyira szánalmasak hogy a hódot és a Vízidisznót hallá nyilvánították mert nem bírták ki hús nélkül a böjtöt amit szintén ők találtak ki.
Ja igen és nem 1 a Bibliában megírt szöveg 1.tudományosan bizonyított hogy hülyeség 2. állítólag lopott szöveg.
Szóval ha valaki a Bibliában találja meg a hitét "good for you" de sajnos az az igazság hogy semmivel se hitelesebb mint az ókori Görög mondák
amire szintén bárki bármikor ráhúzhatja hogy "nagy részét szemtanúk írták le".
Persze lehet hogy a Bibliában is vannak igazság morzsák főleg az eredeti héber ótestamentumban de azt csak az isten tudhatja (ha van) hogy melyek azok a morzsák.
Elég gyengére sikerült a válaszod. Konkrétan válasznak se nevezném. Jól elmentél az állításaim mellett.
Nem nem cáfolnak semmit mivel most írtam hogy ott van pl a Júdás Evangéliuma ott vannak az indiai feljegyzések amik állítólag arról írnak hogy Jézus mit csinált abban a jó pár évben amiről nem ír a biblia ott vannak a többi "elveszett" evangéliumok, ott van még mindig a rengeteg ellentmondás,ott vannak a törölt szövegek amik arról írnak hogy kik érdemlik meg a kövezés általi halált vagy a rabszolgaságot stb.
Továbbá ha már említetted a Holt tengeri tekercseket: de igen állítólag (nem olvastam) találtak eltéréseket és ha már régészeti eredményekkel akarsz takarózni akkor régészeti eredmények azt is megállapították már hogy a bibliában leírt szövegeket már más régebbi vallásokban leírták pl az özönvizet stb. Csak ugyebár más "szereplőkkel".
Továbbá a régészek nem rég még azt hitték (állítólag már változott az álláspont) hogy a piramisokat azért építették hogy egy ember "sírhelyéül" szolgáljanak + úgy gondolták kötéllel és fahasábokkal + vízzel mozgatták a beton tömböket.(Mivel már 1esek azt állítják hogy konkrétan betonból készítették a "köveket") Szóval nem kell mindent elhinni a régészeknek se.
Tehát marad amit írtam. Nincs azzal baj ha valaki a Bibliában találja meg a lelki békéjét. De ma már ott tartunk hogy ha valaki hajlandó kicsit bogarászni a számunkra elérhető információkból akkor rá kell hogy jöjjön hogy a keresztény vallás tényleg egy nyáj... egy szépen megvezetett nyáj.
Persze nem azokra gondolok akik azt mondják hogy hisznek abban hogy a bibliában leírtak egy (kis) része valamilyen formában megtörténhetett hanem azokról akik az egészet be*opják fenntartások nélkül mint kacsa a nokedlit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!