Egy súlyos drogfüggő mikor szabadulhat meg a karmájától?
Ha valaki egész életében függőségek, és szenvedélybetegségek rabja.
Mondjuk túladagolásban (vagy másban de a drog végett) meghal.
A Buddhizmus szerint valaki (egy új én) újraszületik ugyanazzal a probléma halmazzal (karmával) vagyis az új személyiség is ugyanúgy függő lesz.
Viszont akkor megint nem tud leszokni, és megint a drogozás lesz a végzete.
Mi lesz az - ami valaha is kimozdít egy ilyen eltévedt lelket a szamszárából?
Vagy akkor ez egy örökké tartó, végtelen folyamat??
Igazából ez egy önmagammal vívott harc.
Az egyik "énem" elhatározza hogy tiszta fog maradni - ám amikor történnek események, erre - a másik "énem" meggyőzi hogy most még "egy adag boldogság" belefér. Aztán vissza is esek.
Viszont egyik "énség" sem valós. Ez akik a fejemben harcolnak csak az egó kivetülései.
Tehát megállapítható hogy az a fő baj, hogy nem vagyok ura önmagamnak. Nem tudom irányítás alá vonni az elmét.
Ezért folytatom tovább a meditációt, hátha elérem a felébredést/megvilágosodást.
Mivel a megvilágosodott az aki a "legmagasabb" szinten képes irányítani a tudatát.
Erre is van legalább 1% esélyem. Budhha is elérte, és ha neki sikerült - akkor lehet egyszer nekem is fog...
11, Hát mert ez már tényleg súlyos amit magammal művelek. Jó akkor nem így címkézem ezen túl :)
Nem igazán azonosítom én magam semmivel - mert ami megfigyelhető az biztos nem én vagyok. Nem az az igazi önvaló - mivel az csak tapasztalható.
Meg akarok én, csak nem tudok. Igaz már több év eltelt mikor teljes erőbedobással igyekeztem - és akkor is jó erős 2 hónap tisztaság után elbuktam. Annyiszor visszaestem hogy valóban hihetetlen már nekiindulnom - és elhinnem hogy lehetséges..
boldogsagot ad?
A boldogtalansag, szoval az esemeny miert ragad meg benned? Ha rossz er miert veszed fel miert valsz boldogtalanna tole? Nem nagyon vihettel a gyakorlatba at semmit Buddha tanitasaibol
Buddha azt tanitja hogy a boldogsag a celod? Nem a FelSzabadulas? Az ujjaszuletes alol, vagyis ott nincs boldogsag, boldogtalnsag
Orok Korforgashoz tehat magad ragaszkodsz meg
mindegy mivel, lenyegtelen hogy drogfuggo vagy ez eppen most a korforgasba kapaszkodasod megnyilvanulasa
massal is lehet kapaszkodni a folytonos ujjaszulettesbe, mas eletben masnak leszel rabja, fuggoje, nem kell annak drognak lennie
mivel szabad ("szabadakarat" valssztas) vagy rabkent is ezert ragaszkodhatsz ehez, ha ez a jo akkor ez igy lattad, latod jonak es ennyi, ha megsem akkor nem kell kotodnod, ragsszkodnod, ez ilyen egyszeru
a drog vagy boldogsag mellekes dolgok egyiksem a hibas csak a te valasztasod ha megnezed mindenki ez ellen kezel labbal tagad, aki parazna (szexfuggo) aki alkoholista, aki dohanyos, aki vagyont halmoz, lehetne sorolni
de masik oldal peldaul azok akik gorcsosen a kinokba ragaszkodnak, hogy masokkal veszekedhessenek forrjon bennuk az epe keseredjen meg a gyomruk zoldre...
Veled nem lehet beszélni.
Csak a zen meditaciodhoz ragaszkodsz, meg hogy hátha...
11-es Vagyok. Ismerem, azt a kis hangocskát a háttérből. "Csak ezt az utolsót ezt a picit és utána ígérem abbahagyom." :-)
Legalább odáig eljutottál hogy beismered hogy drogos vagy. Ez már fél siker! Azért esel vissza mert van benned egy kapcsoló ami átkapcsol bizonyos élethelyzetekben. A drog használata össze van kötve egy benned lévő tudatalatti programmal. Ezt lenne érdemes feltárnod első körben.
16
"A drog használata össze van kötve egy benned lévő tudatalatti programmal."
Az a bökkenő hogy ez azért tudatalatti - mert nem sikerült még tudatosítani.
Egyébként egyetértek. Ezt igyekszem "feltárni" ;)
Ne tarogass, hanem menj el rehabra.
Mással sem foglalkozol csak ezzel.
Amíg tarogatsz, addig is használod a drogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!