Lélekvándorlás igaz?
Vagy a klasszikus buddhista halál-értelmezést a gyertyaláng metafora érzékelteti a legjobban?
"Ha kifújod a gyertya lángját és másnap újragyújtod, ugyanaz a láng fog-e égni tovább? Amennyire ugyanarról a lángról van szó, annyira beszélhetünk ugyanarról az énről, mely túléli testedet."
A lélek maga. Az éntudat az, amit most tapasztalsz, ébren, mint ember. A lélek is tisztában van a saját létezésével, de ez az eszmélet nem megfelelő arra a célra, hogy egy emberi testben önmagát, és a külvilágot észlelje. Erre van az alacsonyabbrendű öntudat, amit ugye szép nemmagyar szóval ego-nak neveznek.
Ha az érdekel, milyen tudatossága van a léleknek, ahhoz magadnak kell megtapasztalnod, és ugye a magas szintű meditációs technikáknak, amiket a jóga, és hasonló irányzatok tanítanak, ez az egyik célja. Aki nem akar rá 10-20 évet áldozni az életéből, az még mindig megteheti, hogy elfogadja azt az információt, amit a célt ért emberek adtak a témáról, és erre alapozza a további gondolatait.
Elnézést, de ezekkel nem vagyok egy hullámhosszon.
A lélek maga. Az éntudat az, amit most tapasztalsz, ébren, mint ember. Célt ért emberek..
Buddha több mint 2000 évvel ezelőtt mondta, "lélekvándorlás nincs, reinkarnáció van"
A reinkarnációról olvashattok a "Tudat, és a tudattalan határai" című könyvben.
18 kifejtenéd kérlek, mert nekem ugyan azt jeleni.
"lélekvándorlás nincs, reinkarnáció van"
de ahogy be googleztam a wikinek is
"A lélekvándorlás, vagy latin szóval a reinkarnáció (= újra megtestesülés) filozófiai vagy vallási fogalom"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!