Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Jézus miket jelentett ki a...

Jézus miket jelentett ki a Bibliában a renkarnációra vonatkozóan?

Figyelt kérdés
2020. okt. 2. 22:43
1 2 3
 21/29 Grimfox ***** válasza:
100%

Én sem vagyok vallásos, de utána olvastam elég alaposan a bibliának, mert hát akarjuk, nem akarjuk, az európia kultúra a kereszténységre épül(a korábbi görög, római kultúrákkal együtt, de a vallásukat nem vettük át). Nem konteós forrásokból származik az adat, hogy a korai kereszténység, és a korábbi zsidó iratok közül nem mindegyik került be a bibliába. A kopt bibliában pl benne van Énok apokalipszise, más bibliákban viszont nincs. Ugyanígy kiszelektáltak minden gnosztikus írást, és bármit, ami nem volt összeegyeztethető az összegyűlt egyházatyák által képviselt vallási irányvonallal. Több kisebb, és nagyobb szelektálás is történt az első évezred folyamán. Ha komolyabban érdekel a téma, az interneten könnyen lehet találni vallásos, és tudományos oldalakat is, amik ezzel foglalkoznak. És de, mivel a gnosztikusok, és egyes zsidó csoportok hittek a reinkarnáció valamilyen formájában, ezért ezt vélhetően nem vették bele a bibliába, mivel sehol nincs benne egyértelmű reinkarnációról szóló tanítás. A kanonizáció elméletileg a modern fordítások kiadásával valamilyen szinten még most is tart, mert a kanonizáció a dogma minél pontosabb körülhatárolására törekszik. A vallás szerkezetét érintő kijelentés még 1951-ben is elhangzott arra a vitára, hogy az ószövetséget, és az újszövetséget ugyanaz az isten ihlette e.

Ehhez nem kell laposföldesnek lenni, csak normális forrásokat keresni papíron, vagy interneten.

2020. okt. 8. 16:12
 22/29 denibá válasza:
Ez hitbéli kérdés. Jézus emberként halt meg és emberként támadt fel. Ezzel az Újszövetség több fejezete is foglalkozik. De ha nem hiszel Istenben, akkor erről fölösleges tudományos vitát nyitni.
2020. okt. 10. 09:40
 23/29 anonim válasza:

Én nem azt mondom, hogy nem volt kanonizáció. Volt, csak azt mondom, nem azt jelentette, hogy kiszedtek, vagy beraktak iratokat. Röviden két dolog volt.

1. Már Pál idejében is (Pál is) küzdöttek a keresztények a gnosztikus értelmézésekkel. Ez a későbbi korokban még inkább elharapózott. Lényegében ezek ellen is szólt a zsinat.

2. A keresztény gyülekezeteknél java részt a kánonba szedett iratok voltak már. Tehát azokat forgatták. Tehát csak azt mondták ki, ami volt. (Persze voltak vitás iratok) Itt lép be amit az 1-es pontnál írtam.

Én nagyjából, leegyszerűsítve, ezekről tudok.

2020. okt. 24. 19:43
 24/29 anonim ***** válasza:
Remélem egyszer majd a Vatikán romjai közül előkerül egy "vágatlan" biblia...a mostaninak kb az 50 %-a már katolikus trollkodás.
2020. okt. 28. 17:55
 25/29 anonim ***** válasza:
Jezus azt mondta hogy nincs reinkarnáció. Ez az 1 életünk van.
2020. dec. 29. 18:15
 26/29 A kérdező kommentje:
Akkor az egész reinkarnáció honnan jött?
2020. dec. 29. 18:21
 27/29 anonim ***** válasza:
A Buddhista papok találtak ki.
2020. dec. 29. 18:23
 28/29 A kérdező kommentje:
Ennyi? Kitaláció csak? Nem valóság? :)
2020. dec. 29. 18:25
 29/29 A kérdező kommentje:

Mert arra várni, ohgy majd Jézus feltámasszon mikor eljön másodjára szerintem mesemondó hazugság, már 2000 év alatt bőven visszajöhetett volna, vagy legalább üzenhetett volna valami evidens bizonyítékkal...

Arra várni, hogy feltámasszon vagy a mennyekbe találkozni egyenesen mnegtévesztő és hihetetlen. Ilyen nincs, nonszensz baromság!!!

2020. dec. 29. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!