Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek letezik a reinkarn...

Szerintetek letezik a reinkarnáció? Isten megengedi néha, hogy újra vissza térjünk ide ?

Figyelt kérdés
2020. aug. 6. 06:46
1 2
 11/19 Csomorkány ***** válasza:

Nehezen tudnám rámondani mondjuk egy 1848-as honvédre, hogy "én" lövöldöztem akkoriban. Ezzel szemben ezelőtt néhány évtizeddel határozottan "én" ültem a bilin, bár fogalmam sem volt mindarról, ami most foglalkoztat. Tehát az "én" folytonossága a mostani testemmel függ össze. A reinkarnációt nem tapasztalom: nincs testek között folytonos "én"-élményem.

Még egy fontos dolog: akik Keleten hisznek a reinkarnációban és komolyan megélik, általában nagyon nyomasztó dolognak találják, amitől szabadulni kellene. Kb. ugyanaz a baj vele, mint egy brazil szappanoperával: a 628. rész szempontjából tökmindegy, mi történik a 314. részben. Bárhonnan el lehet jutni a 628. részig. Emiatt a 314. rész történéseinek valójában az égvilágon semmi értelmük. A szereplők (és bizonyos fokig a néző) úgy véli, történik valami, de valójában nem történik semmi. Ha van reinkarnáció, pontosan ilyen az életed. Mit csinálsz ma? Azért kérdem, mert tökmindegy...

2020. aug. 11. 05:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Elég ha csak a Dalai Lámára gondolsz. Ő a 14. testben született újjá. A tibetiek szerint.
2020. aug. 11. 06:31
 13/19 balkalolka ***** válasza:
Isten nem létezik és szabad akaratodból születtél erre a bolygóra.
2020. aug. 12. 17:14
 14/19 Souky ***** válasza:
Nincs rá bizonyíték,hogy lenne
2020. aug. 13. 12:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Es mondjuk a sok kisgyerek aki beszélt előző életéről? És mindenben pontosan igazuk volt ?
2020. aug. 13. 16:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
16# aki nem akar ezekben hinni, az úgy sem fog. Azt mondják, biztos csak bebeszélik maguknak, hitegetik magukat, vagy hazudnak, csak parasztvakítás, szerintük mindenki hülye, akinek voltak spirituális élményei. De a helyzet az, hogy igenis születtek jelentős, igazolt, orvosi, pszichológiai kutatások -nem is kevés- az elmúlt 50 évből, mind ebben a témakörben, mind a halálközeli élményekben, jelenleg több 10 ezer olyan igazolt esetről tudunk, amely más módon egyelőre nem magyarázható. A halálközeli élményeket sem lehet csupán agyműködéssel magyarázni, főleg ha figyelembe vesszük, hogy 25 másodperccel a szív megállása után lapos az elektromos agyi aktivitást mérő EEG görbe, illetve ha a páciens pontos helyzetleírást tud adni a műtőben történt eseményekről, miközben épp “halott” volt. Továbbá, az agy hiába van összefüggésbe a tudat TARTALMÁVAL, illetve kognitív funkciókkal, soha senki nem tudta még megfejteni, hogy az agy hogy lehet képes szubjektív élményt létrehoz. Személyes vélemény: nem is fogják megfejteni, mert lehetetlen. Lehetetlen, hogy a szubjektum anyagból, illetve random fizikai és biokémiai reakcióból származzon. Ezért hiszünk a lélekben. Csak manapság ezt sokan nevetségesnek tartják, mert ma az elfogadott paradigma a materializmus, és ennek az ideológiának a dogmarendszeire építünk, és nem vesszük észre, hogy ez cseppet sem különb, mint mondjuk vallásos fundamentalistának lenni.
2020. aug. 13. 16:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Sam Parnia, Peter Fenwick, Bruce Greyson, Michael Egnor, Jim Tucker, Ian Stevenson. Egyikük sem sarlatán, orvosok és pszichológusok, akik igenis elgondolkodtató, jelentőségteljes kutatásokat folytattak, és ők csak néhány a sok közül. Érdemes utánuk nézni.

Előző voltam.

2020. aug. 13. 16:56
 18/19 A kérdező kommentje:
En a Paul Street ezzel foglalkozó videóját néztem meg, az nagyon megfogott.
2020. aug. 13. 18:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát az jó ismeretterjesztő, de nem hiteles forrás. Mondjuk tény, hogy az adott videójában említett James Leiningerről konkrét pszIchológiai esettanulmány készült, azt talán érdemes lehet megnézni.
2020. aug. 13. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!