Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az emberek miért örülnének...

Az emberek miért örülnének annak, ha lenne a halál után élet? Miért reménykednek benne, hogy van?

Figyelt kérdés
Miért lenne jó nekik az örökkévalóságban unatkozni, esetleg szenvedni?

2020. júl. 24. 01:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Miből gondolod, hogy aki vágyik az örökkévalóságra az unatkozna?

Erre jó példa a mostani karantén helyzet is. Valakik alig bírták elviselni és halálra unták magukat, nekem meg életem legjobb pár hónapja volt és szuperül éreztem magam.

Nem vagyunk egyformák. Nem mindenki unatkozna. Próbálj túllépni a korlátaidon.

2020. júl. 24. 02:01
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Nem látom mi értelme az éltnek ha nincs semmi a halál után, hiszen akkor nem számít milyen utat járunk be, mind ugyan oda vezet, a semmibe, a feledésbe. Akár jó ember voltam akár nem, akár sikeres akár nem, ugyan az a végállomás. Még ha tettem is valami nagy dolgot, ami miatt sokáig emlékzenek majd rám milliók, egyszer azok is mind meghalnak.
2020. júl. 24. 02:16
 3/15 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom. Pl én abban reménykedem hogy nincs 😃
2020. júl. 24. 07:59
 4/15 anonim ***** válasza:
49%

# 3 vagyok

Mi a baj a hozzászólásommal? 😊

Problémáim vannak az életben. Nyűgnek élem meg az egészet. Túl nehéz lenne változtatni sok dolgon.

Ha valaki újra megszületne, és a személyiséggel kitermelné ugyanezeket a problémákat, annak megint szenvedés lenne az egész élet.

Alkohol, és drogfüggő vagyok, többször voltam újraélesztve, és átéltem olyanokat amiket nem kéne senkinek. Hajléktalanság stb. Ennek ellenére leszokni nem tudok.

Számomra nehéz ez az élet.

Ha újraszületnék biztos vagyok bene hogy ugyanezeket a hülyeségeket csinálnám, és nem úgy élnék ahogy szeretnék.

Sok-sok ében át meditáltam hogy elérjem a felébredést, és megszabaduljak mert buddhista nézeteket vallok. De nem sikerült megvilágosodni, akárhogy is igyekeztem.

Így viszont csak várom az elmúlást, és megmenekülést. Szenvedés az élet.

Miért is lenene az jó, ha újra megszületnék (persze nem emlékeznék rá) és újból szenvedni kellene egy életet. A problémám úgyse fogom megoldani akkor se.

Még mindig ott van a lehetőség hogy nincs újjászületés. Akkor felesleges volt meditálni, mert azzal is pont megszabadulni akartam. Ha nincs újjászületés, akkor a halálommal végleg megmenekülök.

Ezért reménykedem benne...

2020. júl. 24. 10:25
 5/15 anonim válasza:
42%
Több időm lenne visszafizetni a diákhitelt és az autó törlesztőjét.
2020. júl. 24. 10:49
 6/15 anonim ***** válasza:
65%
Egyértelmű hogy van, a semmiből nem lesz valami. A semmiből nem lesz csak úgy élet. De az már egy olyan világ amit mi el sem tudunk képzelni jelenleg. Nem unatkoznak. Meg megszületnek többször is, akár más bolygón is.
2020. júl. 24. 11:02
 7/15 anonim ***** válasza:
16%

Amúgy akkor fogok röhögni (bár akkor már nem) ha tényleg nincs semmi a halál után. Van aki fél életén át szétmeditálja magát hogy elérje a megvilágosodást, és kiszabadúljon a szamszárából. Hogy elérjen a nirvánába. Vicces lenne hogy ha meghalnák és egyből megszűnnék. Akkor ugyanott lennék mint aki évtizedeik (vagy ki tuja mennyi ideig) keményen meditált. 😊

Tökre vicc lenne ha kemény munka, és gyakorlás nélkül is ugyanaz lenne az eredmény :D

2020. júl. 24. 11:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy akkor fogok röhögni"

Akkor már nem tudsz röhögni, mert nincs semmi.

2020. júl. 24. 13:34
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem volt jó példa, mert az örökkévalóság nem 3 hónap.

2020. júl. 24. 15:29
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
9. De jó példa volt, csak nem figyelsz. Nem az idő számít, hanem a hozzáállásunk.
2020. júl. 24. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!