Hogyan definiálnátok a lelket? (Ha van olyan, ha pedig nincs, mi van helyette?)
Ugyanazt a butaságot ismétled ismét, mint egy rossz magnó, de érvet továbbra sem hoztál. Valószínű, hogy nem is fogsz, mert NINCSEN.
Egy dologra reagálnék:
"A tudomány nem tudja bebizonyítani úgysem, hogy lélek nem létezik."
Nem is akarja. Azt sem akarja bizonyítani, hogy kicsi zöld koboldok vagy szivárványos unikornisok nem léteznek.
NEKED KELL bizonyítani, ha állítasz valamit!
Ha viszont nem tudod vagy nem akarod bizonyítani: akkor köszönjük, hogy elmondtad az elképzeléseidet, és itt meg is állhatunk. Betesszük a kicsi zöld koboldok vagy a szivárványos unikornisok közé, mivel pontosan oda illik a legjobban.
Hogyha nem lennének érveim, akkor egyetértenék veled. A koboldok és unikornisok is léteznek a maguk módján.
A tudománynak meg kell tanulnia, hogy ha valamit nem tud bebizonyítani, az attól még létezhet, és a világ, a létezés sokkal több az érzékszervekkel észlelhető valóságnál.
Én azt gondolom, hogy születéskor mindenkivel születik egy lélek is, enélkül az ember egy ösztönös lény lenne, mint pl egy hangya. De ugyanakkor az állatoknak is lehet lelke, sőt szerintem van is, csak lehetséges, hogy náluk az ösztönök, a földi lét dominánsabb, mint az embereknél, a tudat fejletlensége miatt, nem tud kibontakozni annyira a lelkük, mint egy humán lénynél.
Nem véletlen nem emlékszünk arra, mikor az anyaméhben vagyunk, ahogy a lélek kiteljesedik, úgy leszünk mi is egészek és indulunk meg kifelé. Azt nem gondolom, hogy a lélek a testben él, inkább úgy képzelem, hogy egy másik síkon, mint a test, de valahogyan összekapcsolódik és még sok más dologgal így vagyunk mi egészek a földi testünkkel együtt.
Egy haldoklónál egyébként teljes egészében látni, hogy kihuny a szeme fénye. A halál bekövetkeztekor a test egy bábu lesz szinte egyből, szó szerint csak egy alkotórész marad abból a nagy mindenségből ami egyben tart egy földi lényt. Mintha több szál szakadna széjjel, vagy egy tányér törne össze, amit hiába ragasztasz már össze, nem lesz egy kerek egész.
Az, hogy magával a lélekkel mi történik, azt sosem tudjuk meg, igazából fogalmam sincs, talán szétfoszlik és ahogy a föld elnyeli az emberi testet, organizálódik, talán a lélek is úgy bomlik széjjel, alakul át, új lelkek születnek, benne a mieinkkel.
Mi már csak egymás emlékeit őrizhetjük, amég élünk, ugyanis egy emberi lélek egymagában nem lát vagy hall és nem emlékszik. Csak érez. Sok másikkal együtt.
Szellemek nem léteznek, a lelkek nem maradnak a földön és nem mozgatnak tárgyakat. Sajnos. Elmennek.
Nem vagyok vallásos, ez csak az én tapasztalatom, elképzelésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!