Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért hisznek az emberek?

Miért hisznek az emberek?

Figyelt kérdés
Minden ember hisz valamiben. Vagy vallásban vagy reinkarnációban vagy a sorsban akár a multiverzumban vagy csak ön magában. Én értem azt hogy az emberek azért hisznek a felsőbb hatalmakban mert tőlük várják a segítséget. De miért nem segítenek ön magukon? Miért kell hinni valamiben? Miért hisz egyáltalán az ember valamiben?

2020. máj. 30. 00:52
1 2
 11/15 anonim válasza:
75%
Már tudományos felmérések is vannak, hogy a vallásos embereknek kisebb az intelligenciájuk, mint az ateistáknak. Tudod, azoknak a fajtáknak, akik azt hiszik az imával tudják gyógyítani a rákot. Sok igazság van benne.
2020. máj. 31. 13:35
 12/15 anonim ***** válasza:
58%
A legnagyobb és leghíresebb, gyakran legendásan magas intelligenciával rendelkező tudósok, ha sokszor nem is hangosan, de bevalottan erősen Istenhívők voltak eddig is.
2020. máj. 31. 14:39
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Nézd, ez nagyon sokszor nevelés kérdése.

Az is egy hit, ha valaki ateista. Igazából senki nem tudja biztosra, hogy kerültünk ide, hogyan és miért keletkezett mindez, ami körülvesz. Én azért hiszek, mert úgy gondolom butaság azt feltételezni, hogy a világegyetem csupán annyiból áll, amit az emberi érzékszerveinkkel fel tudunk fogni, és ez az egész univerzum a semmiből jött létre véletlenek folytán. Materialista családban nőttem fel, ateista voltam, de történtek velem dolgok életem során, amik hatására hinni kezdtem abban, hogy talán több van a dolgok mögött, mit szimpla véletlen.

A szememben sem vallásos, sem materialista oldalról nem elfogadható a fanatizmus, és az arrogancia, alázat hiánya és az az egoista kényszerképzet, amely azt mondatja velünk, hogy mi mindent tudunk és a másik egy barom.

2020. jún. 1. 18:19
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

Mindenki hisz valami megfoghatatlanban. Például emberiség.

Ok kedveség, jószándék, barátságosság még megfoghatóak.

De az, hogy emberiség az már megfoghatatlan.

2020. jún. 1. 18:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Az embereknek jönniük kell, hogy feleljen a nap S ne egy izzó tüzes gázgömb

#vadkanapó/hogfather

2020. jún. 20. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!