Miért hisznek az emberek?
Nézd, ez nagyon sokszor nevelés kérdése.
Az is egy hit, ha valaki ateista. Igazából senki nem tudja biztosra, hogy kerültünk ide, hogyan és miért keletkezett mindez, ami körülvesz. Én azért hiszek, mert úgy gondolom butaság azt feltételezni, hogy a világegyetem csupán annyiból áll, amit az emberi érzékszerveinkkel fel tudunk fogni, és ez az egész univerzum a semmiből jött létre véletlenek folytán. Materialista családban nőttem fel, ateista voltam, de történtek velem dolgok életem során, amik hatására hinni kezdtem abban, hogy talán több van a dolgok mögött, mit szimpla véletlen.
A szememben sem vallásos, sem materialista oldalról nem elfogadható a fanatizmus, és az arrogancia, alázat hiánya és az az egoista kényszerképzet, amely azt mondatja velünk, hogy mi mindent tudunk és a másik egy barom.
Mindenki hisz valami megfoghatatlanban. Például emberiség.
Ok kedveség, jószándék, barátságosság még megfoghatóak.
De az, hogy emberiség az már megfoghatatlan.
Az embereknek jönniük kell, hogy feleljen a nap S ne egy izzó tüzes gázgömb
#vadkanapó/hogfather
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!