Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek az emberek a...

Miért hisznek az emberek a tudomány korában a mesékben?

Figyelt kérdés

Kezdve az asztrológiától,vagy pl.lapod föld,magyarok a szíriuszról,boszorkányok,jóslás.

Mindegyik egy nagy parasztvakítás,de mégis hisz benne még egy réteg.

2019. aug. 24. 10:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
59%
Itt mászkálós és lapos a föld nem vernek át
2019. aug. 24. 11:28
 2/16 anonim ***** válasza:
70%

Miért hiszik az emberek hogy csak a tudomány létezik kérdező?

Nagyon is sok minden létezik csak sokan a korlátolt képességeikkel nem hajlandóak ezt elfogadni. Nem mondom hogy minden igaz amit előadnak, de van pár dolog aminek van igazságalapja, csak még nem vetted a fáradtságot hogy igazán megismerd. Voltál te már hiteles jósnál?

2019. aug. 24. 11:55
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

Nos, lehet számodra mese, de más számára nem az. Ezt miért nehéz elfogadni? Személy szerint ezt nem értem, ebben a modern társadalomban, képtelenek bizonyos személyek elfogadni a másik embert. Ha valaki elfogadja ezeket, akkor az miért baj? Valakik számára lapos a föld. Mások asztrológiával foglalkoznak. Vannak akik jósolnak vagy azt hiszik tudnak jósolni. A származás viszont már más témakör.

Azaz igazság, hogy nincs igazság. Az emberek egy része ezt vagy azt tudja elfogadni, felfogni. A tudomány sem ad választ mindenre. Sőt, maga a tudomány is bizonyos értelemben, saját magát fogja vissza.

A tudományban való vakhit is épp úgy lehet téves és megtévesztő, mint bármi másban való hit!

Ha számodra, az általad felsoroltak mesének számítanak, akkor annak számítanak. El kéne már fogadni a másik véleményét és érdeklődési körét, a modern korban is!

A mások megkövezése vagy rosszabb, teljes mértékben civilizálatlan.

Elzárkózni viszont valamitől, teljes mértékben elutasítani, beszűkült látásmódnak minősül.

Ebben a beszűkült, begyepesedett világban, nem is csodálom, hogy sokan húznak szemellenzőt és mennek mások után, mert ők azt mondták hogy...

Önálló gondolkodást és önálló véleményt kialakítani, valamiről, amit valaki látott, érzett, tapasztalt, akkor az már valamilyen pszichés betegségben szenved, mert a tudomány...

Ez teljes mértékben megalapozatlan. Mindent ki kell vizsgálni és el kell fogadni, ha valaki hisz benne vagy az ő világának, valóságának az alapját képezi.

Nézd, személy szerint épp úgy kedvelem a tudományt, mint az ezoterikát, spirituális tanokat, okkult témakört.

A kettő nem zárja ki egymást. Meg kell inkább érteni, mit, miért alkottak meg őseink. Elzárkózni bármitől, teljes mértékben, nagy hiba. Ez az én véleményem.

El kéne végre fogadni a másikat. Ha te a felsoroltak közül, egyikben sem hiszel vagy számodra nem elfogadott, attól még ugyan olyan embernek tartalak, mint bárki mást. A szép ebben az, senki sem téved. Mindenki annyit képes felfogadni, elfogadni a világból, amennyit képes vagy amennyi számára valamilyen magyarázattal szolgál. Ezzel sincs semmi probléma.

2019. aug. 24. 12:02
 4/16 A kérdező kommentje:
#2 Nem voltam és nem is fogok jóshoz menni,mert én irányítom az életem és nem pedig valami szektás majom jósolja meg nekem
2019. aug. 24. 12:17
 5/16 anonim ***** válasza:
72%

#2 Nem voltam és nem is fogok jóshoz menni,mert én irányítom az életem és nem pedig valami szektás majom jósolja meg nekem

Akkor hogy mondhatsz ítéletet valamiről amit nem próbáltál, nem ismersz? Ez olyan minthogy én a kérdésed alapján elkönyvellek buta és korlátolt embernek pedig nem beszéltem mg veled egy szót se, és ha nem ismerném ezt a nézetet lehet még értelmesnek is gondolnálak.

Nem vagyok elvakult ezotéria hívő, nem magyarázok bele dolgokat de sok mindent tapasztaltam a saját bőrömön képes is vagyok dolgokra, amikre nincs tudományos magyarázat. Ettől függetlenül azt gondolom a legtöbb szellemes videófelvétel szerkesztett és a jósok nagy hányada kókler, de igen is vannak olyanok akik tényleg tudnak, és léteznek szellemek és démonok, angyalok is, bár nem abban a formában mint az a köztudatban él. Én ezt hiszem mert láttam már mindet, kapcsolatba kerültem velük, tehát volt megtapasztalásom.

Nem hiszek el mindent, egészséges fenntartással kezelem a dolgokat de amire nincs egyértelmű tudományos magyarázat, vagy én éltem át, abban igen is hiszek.

2019. aug. 24. 12:24
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem tudsz hinni a mesékben, akkor elveszett a lelked.
2019. aug. 24. 12:37
 7/16 ******?! ***** válasza:
64%
Mert alul műveltek, másfelől neveltetés, hovászületés, végül pedig szubjektív nézetek. Nem azzal van a baj, hogy ki miben hisz, hanem azzal, hogy nagyrészt felületes ismereteik vannak, mind a tudomány felé, mind az ezotéria felé. Ráadásul az a vicces, hogy az ezoterikus ismereteik is olyan szegényes(ek), hogy önmaguktól találnak ki olyan dolgokat, amiknek semmi köze az áltudományos ismeretekhez. Főleg olyanokból lesz valamilyen "ezó-hívő", akiknek felületes ismeretei vannak a téma iránt vagy egyáltalán nincs semmilyen. Olyan siralmas a helyzet, hogy... Nem is kell ragozni, elég csak be kapcsolni az Ezo tv-t és hallgatni a betelefonálókat. Nehezen találsz olyat, aki valamilyen ismeretekkel rendelkezik a saját érdeklődése felé. Komolyan mondom! Erre akkor jöttem rá, amikor elkezdtem olvasni ebben a kategóriában a kérdéseket válaszokat. Ideírogatni olyan érzés, mintha Óvóbácsi lennék egy óvodában.
2019. aug. 24. 14:01
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy vesszük az asztrológia tulajdonképpen lehet tudomány is, de a jósok és a hasonló + akinek ennyiben ki is merül az asztrológia azok amúgy se tudnak többet mondani annál amit már amúgy is tudsz!

99% skatulyázás, megfigyelésen alapuló viselkedési formák. amit a személyes horoszkópod mond, azt vagy azzal szinte megegyezőt állít az MBTI is, a vércsoport is. Ez a véletlen lenne? S a jövendő mondást tekints rá úgy, mint egy bokorra, vagy fára van a jelen (a törzs), és milliónyi lehetőség (lomb), ezek közül kihúzol egy lapot, és akkor mi van? Azok akik hisznek az intuícióban, azok tudják hogy az eddigi tapasztalataik és döntéseik következtében, a kihúzott lap az aktuális helyzetüket tükrözi. De nem a kártya dönt és nem mutatja med az Igaz jövőt, hanem csak egy lehetséges alternatívát... laikusként igazából, mondhatjuk azt is hogy azok akik valamiben hinni akarnak hinni is fognak.

Én a tarotot csak ak kis lelkem nyugtatására használom, semmi többre, de nem ha kimegyek az erdőre az is pont olyan, vagy bármi más amit az élet nyújtani tud...

szóval ha nem olyan dolgokról van szó amik valamilyen formában ne kapcsolnának a modern hitvilághoz (tudomány), akkor nincs szó meséről.

lapos föld,magyarok a szíriuszról:

azokon én is kivagyok, Csak azért mert egy Egyiptomtól Koreáig tartó törzs szövetség létezett majd kereskedelemmel folytatódott, nem jelenti azt hogy mindenki magyar volt!

ma az Angol a világnyelv szóval mindenki Angol? Ugye nem akkor miért lenne másképp? Így csak jobban fáj azoknak akik hisznek benne, hogy most hol vagyunk. (megtanultam mind két rovást tényleg értelmezhetőek magyarul, de ez nem változtat a dolgon)

A mesék megint más téma. AZért hisznek az emberek a tudomány korában a mesékben, mert jók.

2019. aug. 24. 18:07
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

Szia,

Itt egy nagyon hasonló ilyen kérdés, régebbről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Üdv.

2019. aug. 24. 18:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, Kérdező, én még a magyar helyesírásban is hiszek! De el tudom fogadni, hogy te -a kérdésed kiírása alapján- nem. Így kerek a világ.
2019. aug. 25. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!