Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek az emberek a...

Miért hisznek az emberek a tudomány korában a mesékben?

Figyelt kérdés

Kezdve az asztrológiától,vagy pl.lapod föld,magyarok a szíriuszról,boszorkányok,jóslás.

Mindegyik egy nagy parasztvakítás,de mégis hisz benne még egy réteg.

2019. aug. 24. 10:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Na mi a baj. Elfogytak az érvek? Elírtam a lapos földet,hű de nagy dolog.

2019. aug. 25. 21:33
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Az élet kibírhatatlan. Mindenki tapossa egymást a munkahelyen, családban, barátok közt. Egy harc az egész lét minden síkon. Ezt nem lehet elviselni mesevilág nélkül.

Az átlag proli mesevilága a foci és a kannás pia. Elhiszik, hogy a kedvenc csapata a Reál Madrid nyeri Ronáldóval a VB-t és úgy érzi ez az ő sikere is egyben

Az értelmiségnek a tudományos hablatyokban való korlátlan hit a védelem és a minőségi pálinka

Mindenkinek megvan a keresztje és a mesevilága

2019. aug. 25. 22:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

láttad a hogfather-t?

Ott hangzik el az a mondat, amiért hisznek az emberek a mesékben, csodákban.

Miért mit bizonyít a tudomány ha az nem mese?

emberek vagyunk régen ezért köveztek most meg azért...de akkor érveljél már te is légyszi mert így, csak egy hívő ateista képét fested....vagy egy olyan embert aki hisz ezekben és csak trollkodik. és ezen belül bármelyik lehetsz. de ha csak hallgatsz, azzal se te se mi nem leszünk előrébb!

Érdkel, hogy te, hogy látod. Miben, és miért hiszel vagy tudsz nekem édes mindegy! Itt az eddig olvasottak alapján rajtad kívül mindenki elmondta, hogy miben hisz és miért.

Feltszem nem hiszel semmilyen spirituális, de a tudományos elméletekben igen még azokban is amik csak a "véletlennek" köszönhető. Igazam,van?

2019. aug. 26. 00:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Mint mérnök azért szegről-végről van közöm a tudományhoz, és én sem értem, hogy lehet az ezotériában és hasonlókban hinni. Most mit mondjak erre, ha nem szeretnék sértő lenni? Inkább semmit :)
2019. aug. 26. 22:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Azok akiket én ismerek annyi a fogalmuk a tudományról, amennyit a tankönyvben láttak, a vallásról meg azt amit hallottak. Vallás háborúk hegyin hátán.Egy olyan megfoghatatlan valamiért ami megbocsájtó és feltétel nélkül szeret. Majd az egyiket aki meghalt azt fel hájpolkát és ma bálványozzák, (holott még a törvényük is tiltja). Ennyitől én is ateista lennék, ez így agyrém. Ezért ők abban hittek amit megtudtak fogni és látták, hogy van. Mind e mellet azt szajkózták, hogy a tudomány mi mindent bebizonyított. És mikor megkérdeztem, hogy mégis mit csak hümmögtek, meg bumoztak.

E miatt írtam amit, felőlem mondhatsz bármit, más nem megsértődök, hogy egy anonim platformon beszóltak ;)

De neked köszöngetően kicsit, tényleg csak egy kicsit utána jártam. (ki google-ztam :D) Azért hogy ne mondjak totális baromságot. Így csak annyit mondok, amiket én tudománynak tartottam azokról kiderült, 5/3 az is. Valamint a javáról nem is sejtettem, hogy az. Szóval köszi, és bocs ha megbántott a dolog...Amúgy szerintem sok mindent rendezne a dolog ha lenne a képünkön annyi bőr, hogy mielőtt ugatnánk "felkészülnénk" belőle...Igen ez nekem is szól, de ha ezotériába van kiírva a kérdés jobb egy kicsit utána járni lehet nem olyan nagy humbug mint hiszitek.

ja a link: [link]

+ Ateistáknak vallástörténetben találtam, ismeri valaki Anaxagoraszt? oké nem hisz halott, de hallott bárki róla? Ő volt az első ateista /i.e. 500-427 között/

2019. aug. 27. 04:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Egy "Buddhista" srác mindig azzal jött, hogy a Kereszténység sz@r, mert dogmalisták. És mikor megkérdeztem, olvasott-e bármilyen keresztény iratot... Kiderült, hogy nem. Szóval hallott valakitől valamit elhitte, és emiatt már rossz. A srác a dogmatikusság miatt, utált valamit, amiről mást nem nagyon hallott, ezzel a dogmával.

Szóval az, hogy valami értelmetlen a számodra, az nem jelenti, hogy másnak nem az. Persze le lehet hülyézni bárkit és bármit de ha fogalmad nincs róla, akkor mégis kit minősítesz? Ha nem érdekel, vagy nem értesz hozzá miért kell leszólni? Én amúgy imádom az ilyesmi "Vallási" vitákat, de ha a vita partner nem mutat fel semmi hasznos dolgot amiből esetleg lehetne okulni, tanulni vagy csak egy új nézettel gazdagodni, akkor felmerül bennem, hogy akkor mi a búbánatos *** laki **** kérdezte meg? azt értem az ezotéria sz@r, meg maradi, de miért, állítod ezt?

A kedvenc vita partnerem is ateista volt.

a kérdező meg, még mindig hallgat! -_-

2019. aug. 27. 04:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!