Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Honnan tudnám megtudni hogy...

Honnan tudnám megtudni hogy mi a sorsfeladatom?

Figyelt kérdés

Meg szeretném kérni azokat, akik sem ebben, sem ehhez hasonló dolgokban nem hiszen, hogy ne írkáljanak mindenféle provokatív illete trágár dolgot, sőt ne is írjanak semmit, csak egyszerűen lépjenek át a kövi kérdésre.:D

Előre is köszi mindenkinek a választ!

2010. júl. 30. 05:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Saten! Nem kell elfogadni a tanácsom! csak tapaztalatból mondom neked:Amiért könyörögsz,+IMA,sokkal később, vagy egyáltalán nem kapod meg,mint amiben hiszel és tudod, hogy bekövetkezik.Amit látsz ó ember......hidd el működik!Nehéz, de lásd és tudd, hogy az már meg van!Akkor a tiéd is lesz az áhított dolog!
2010. aug. 1. 15:39
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves 15:39!

Köszönöm a tanácsod, igazából elég rugalmas személyiség vagyok. Természetesen megpróbálom. Viszont, az én célom megfoghatatlan, elérhetetlen de pont ezért gyönyörű. Maximalista vagyok, akinek a tökéletes kevés. Az életcélom mint mondtam a legjobb lenni. A legjobb minden téren! A legjobb sportban a legműveltebb ember, a legegészségesebb a legerősebb a legszebb! Tudom, hogy nem érhetem el, de pont ez hajt. Sokszor nem is értem miért csinálom mindezt, talán az ösztön. Számtalanszor mondtam már magamnak: én abbahagyom, miért edzek amikor más közel sincs ilyen formában mint én és mégis jól érzi magát... akkor miért csinálom? Viszont amikor eljött az edzésidő gondolkodás nélkül felálltam és öltöztem át edzéshez. Majd rájöttem, hogy ez tesz engem boldoggá. A tudás része kicsit bonyolultabb mert nem szeretek tanulni, viszont minden érdekel a vallástól a matematikán át a biológiáig.

De én nem írtam, hogy hiszek Istenben sem azt, hogy imádkozok hozzá. Az egyetlen akiben hiszek az saját magam. Viszont imádom egy témát körbejárni minden oldalról ezért is írtam egy vallásos választ. Érdekes más felől megvizsgálni a dolgokat.

2010. aug. 1. 16:03
 13/21 anonim ***** válasza:

Saten.

Köszönöm a kedves szavakat, de az igazi dicséretet nem én érdemlem...inkább az igazi önmagam, önmagam valósága, az Önvaló.

Érdekes amit írsz, hogy mindenben a legjobb akarsz lenni. Nos erre tulajdonképpen van lehetőség...én fiatalabb koromban ugyanerre áhítoztam, hogy elérjem a maximumot...s mára már értem, hogy egyetlen egy dolog az ami igazán számít...mégpedig a jellem, s ha a jellemedet kitolod az "égig", akkor leszel képes arra, hogy a további tudást is magadhoz rántsd. Az igazi élet nem a fizikumra van koncentrálva. Ha érzed magadban a többet, és képes vagy nyitott lenni, képes vagy a racionális hozzáállásra, akkor tudok neked adni valamit, ami kitisztíthatja az elméd, és megszerezheted azt a nézőpontot, ami mindent felölel. Egy dologra van akkor szükség ehhez, mégpedig arra, hogy elengedsz mindent, amit eddig tanultál bárhol is, csupán a józan eszedet őrzöd meg. Találkozásra kimondottan nincs szükség, mert a tudást, amivel rendelkezem, magad is elsajátíthatod. Ha érdekel a dolog jelezz nyugodtan, és adom a tanítást. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 1. 18:08
 14/21 anonim ***** válasza:

LastOne.Left!

Ismét köszönöm az útbaigazítást. Viszont a fizikum számomra nagyon fontos dolog. Nem tudnám elképzelni magam úgy, hogy nem adok bele mindent az edzésbe. Úgy hiszem elengedhetetlen ahhoz, hogy embernek érezzem magam. Találkoztál már Örkény IN MEMORIAM DR. K.H.G. című egyperces novellájával? ( [link] ) Mindenki úgy gondolja, hogy a német tiszt primitív. Viszont mégis a kezében van az erő (ez esetben a fegyver) és hiába lett megsértve, hiába volt primitív a viselkedése mégis ő élte túl. Az erő hatalom! Viszont a tudás is ezt sem felejtettem ki... Ebben a pillanatban gondolkodtam el ezen a mondatodon: "elengedsz mindent, amit eddig tanultál bárhol is, csupán a józan eszedet őrzöd meg". Szokatlan gondolkodásmód, de nem butaság. Viszont ez rettentő nehéz, de mindent beleadok, hogy így tudjak gondolkodni.

2010. aug. 1. 18:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Saten.

Ha már azt állítod, hogy megpróbálod, akkor már jól teszel. Túlságosan el van ferdítve a világkép, saját magára rak korlátot az emberiség...viszont, ahogyan az előző válaszomban említettem, ez a korlát kitolható a maximumig, márpedig egy maximalistának egy álom valósulna meg.

Nem kértelek, hogy hagyj fel az edzéssel, a testi egészség is fontos dolog, s ha te a fizikumod mozgatásával szabadulsz fel lelkileg, akkor csináld nyugodtan...de nem önnön vágyak teljesítése végett...ne érdekből, mert az tart vissza...a versengés szintúgy, mivel másokhoz viszonyítgatod magadat, vagyis feléjük akarsz kerekedni. Minden és mindenki EGY. Egység van, az egész részei vagyunk mi is, szorosan kapcsolódva és függve úgymond mindentől. Az ember képes arra, hogy ezt a függést megszüntesse, mégpedig úgy, hogy túlnő rajta, vagyis olyan szintre emeli tudatát(persze nagyon sok gyakorlással), hogy az egész univerzumot magába érzi, mindenestül. Ehhez viszont fel kell hagyni az önzéssel, amit ráadásul az ember teljesen természetesnek tart körében, és úgy gondolja az visz előre...A fizikai világ az csak pálya...a való e mögött latensen húzódik...ez az Elme(Önvaló, Isten) hatalma, az egyetlen létezőé, minden benne van és ő is mindenben. A cél pedig, hogy ezen Elme szintjéig tágítsuk a mi kis elméinket.

A józan eszed megőrzését pedig úgy értettem, hogy ha el akarod sajátítani a tanítást, mondhatni univerzális tudást(persze emberi szinten), amiből kinyerheted a valós képet emberről, Istenről és a világegyetemről. Erre írtam neked ezt tulajdonképpen, s ha sikerült megértened a tant, akkor automatikusan a szíveddel, vagyis józan eszeddel fogsz dönteni...sőt ebben segítséged is lesz, olyan segítség, amiről sokan csak álmodoznak, vagy nem is merik elhinni, de ha bajba kerülnek, mindjárt ahhoz fohászkodnak.

Amit linkeltél megnézem majd...viszont egy megjegyzés, ha lehet, mégpedig egy híres filmből...

"Mit ér az erő ha nem uralod?"

ugyebár tudás nélkül az erő mit sem ér, tehát elolvasás nélkül is tudom, hogy a katona hatalmas tudással és racionális gondolkodással rendelkezett, hidegvérrel, tisztánlátással, ami szükséges a valódi élethez. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 1. 18:54
 16/21 anonim ***** válasza:
25/F! Szerinted is az utolsó időket éljük? Nagyon kíváncsi vagyok a TE véleményedre!
2010. aug. 2. 08:45
 17/21 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, bár a konkrét eljövetel napját nem tudhatom ugye, mert azt csak az Atya tudhatja...viszont érzékelem az embereken, hogy lelkileg ki vannak billenve, s érzelmi "háborúkat" viselnek el nap, mint nap...természetesen vannak kivételek. Nem találják a helyüket, hiába van meg "mindenük".

Elvileg a csillagászok meg tudnák mondani az "armageddon" idejét, ha rávetítenék a korábbi eljövetelekre a csillagok akkori állásait, és kikövetkeztetnék. :)

Elvileg most a Halak ciklusban vagyunk, csillagászati szempontból, az előző kor a kosé volt, vagyis "visszafele halad", tehát amikor belépünk vízöntő korába, akkor fog történni valami, ha jól következtetek. De ezt egy Kereszténység "gyalázó" filmből vettem, a címe Zeitgeist, viszont elég érdekes, és nagy segítség ha valós az alapja. Márpedig annak tűnik, ez a ciklusos dolog. Szóval olyan 2150 környékén lesz "valami". :D

adok egy linket neked hozzá, hogy megérthesd. :)

[link]

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 2. 11:13
 18/21 anonim válasza:

Kedves LastOne Left!

Hogy értesz azalatt, hogy önző vágyak? Mit tegyek hogy ne legyenek önző vágyaim?

Egyébként nagyon tetszenek a hozzászólásaid, szimpatikus vagy nekem!

20/N

2010. aug. 2. 11:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia.

Kérlek ne érts félre, de a sablonos szöveget fogom előadni. :)

az önzőség jelentése benne van a Magyar Értelmező Kéziszótárba. Az összes negatív tulajdonság erre az egyre vezethető vissza. Tehát amikor cselekedni készülsz, vagy esetleg már cselekedtél, képes vagy magadat elemezni ebből a szempontból, és meg tudod állapítani magadtól, hogy önző vágyat teljesítettél/generáltál, vagy sem. Ha pedig a gyökerénél fogod el a dolgot, akkor arra is képessé válsz, hogy még a cselekedet előtt végiggondold, és módosítsd ez önzést, az ellenkezőjére, vagyis az önzetlenségre, amihez pedig az emberek jó tulajdonságai tartoznak. Mivel az ember tudja a személyiségét módosítani, ezért magára tudja venni a tulajdonságokat is, akármelyiket. Először nyilván nehéz, mert ehhez is gyakorlás kell. Az ember alapvetően önző, ez tény. De ha figyeli magát, és tudja a szabályt, vagyis a jelentéseket, akkor tud ellene tenni...és egy idő után, már nem az ego fog előjönni a gondolatban, hanem az önzetlen szeretet válik "ösztönössé". Ehhez természetesen szükség van egy bizonyos dologra, mert a "jó" énünk, a felsőbbrendű az ami ilyenkor cselekszik(önzetlenségnél), vagyis nem árt megismerni valamelyest ezt az igai "ént". Egyébként egyszerű a feladat. Megtanulni minden jó és rossz tulajdonság jelentését, és akkor tudni fogja az ember mi mit jelent, és miért ez vagy az a jó. A rossz kontrasztként van jelen a jó mellett...nem azt jelenti, hogy azzal kell azonosulni...inkább a pozitívval, hogy továbbléphessünk. :P

leírom azért a jelentéseket.

önzés = saját érdek(akár közösségé is) előnybe helyezése

önzetlenség = minden és mindenki érdekeinek egyenlő szintre emelése, vagyis "igazságos" eljárás.

azért tettem az igazságost idézőjelbe, mert mi emberek nem ítélkezhetünk, vagyis nem büntethetünk, mert az mér megint önzés. :)

ui.: Egyébként létezik a tanítás, ami megkönnyítheti ezt a dolgot, csupán nyitottnak kell lenni felé. Leírja szépen és érthetően az ember, Isten és a világegyetem mibenlétét... a valós képet adja meg róla(persze emberi szinten), s ha az embernek sikerül ezt megértenie, és elsajátítania, akkor van "egyenesbe". Ez különben megtisztíthatja az ember elméjét, és megértheti mi van, és miért. Ha érdekel a dolog szólj, és átadom. :)

Buddha:

"A boldogsághoz nem vezet út...az út maga a boldogság."

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 2. 12:54
 20/21 anonim válasza:

Szijja!

Igen, érdekel nagyon ez az egész téma. Szívesen leveleznék veled egyébként! :)

2010. aug. 2. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!