Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit vall a buddhizmus arról a...

Mit vall a buddhizmus arról a tényről, hogy a tudat a testünk elhagyása után él-e, pontosítanátok?

Figyelt kérdés

A Dalai láma volt BP.-en 2010-ben, találtam róla egy videót összesűrítve, ami 9 órás.

Abban azt állítja, hogy vannak orvostudós ismerősei és azt állítja, hogy a tudatnak nincs kiváltó oka, így kezdete sincs se vége.

Ezt szeretném ha valaki leírná pontosítva, köszönöm!!!

2020. máj. 15. 18:49
 1/7 A kérdező kommentje:
Tehát ténynek veszi vagy sem?
2020. máj. 15. 18:57
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
A tudat nem hagyja el a testet, a test illúziója hagyja el a tudatot. A tudat az alapvetés, amiben a test megjelenik, nem pedig fordítva.
2020. máj. 15. 19:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, így is értelmeztem. Potnosítnám a kérdést: az elhagyás azt jelenti, hogy halálkor. Tehát a kérdés pontosítva: "Mit vall a buddhizmus arról a tényről, hogy a tudat a testünk halála után él-e, pontosítanátok?"
2020. máj. 15. 19:37
 4/7 -remete- ***** válasza:
100%
Az élet csak illuzió. A tudat jelen van az ok okozatban. Amikor a test meghal a tudat amivel élete során kapcsolatba kerülsz elérhetetlenné válik csak az érzelmi lenyomata marad meg lélekként amit lehet tapasztalni. A tudat ritkán marad ezen a fizikai világon. Illuzió minden olyan dolog amit a 4D világban anyagként érzékelünk. Mivel ezek az érzékszerveink segítségével ismerhetőek fel. Pl ha látsz akkor a bűvész varázslata valóságos. Ha hinni akarsz valamiben akkor addig mész míg nem találsz egy gurut papot stb akítől azt hallod amit keresel. Hogyan lehet megtörni az illuziot? Nos nem egyszerű mivel a fizikai világot amit érzékelünk azt nem egyedül teremtjük észleljük így a közös információs tudatot kellene befolyásolni. A közös illúziót kell megszüntetni. A fizika 4D világában a testnek kell az energia amit étel ital fogyasztással veszünk fel. A tudtanak kell az energia amit olvasással kommunikációkkal veszünk fel. Amikor meghalunk ez az energia rendelkezésünkre áll így ezekre a dolgokra nincs szükség. A fizikai világra azért születünk le, hogy az testi életünk elmúlása során szerzett ok okozati dolgainkat letudjuk feldolgozzuk. Elképzelésem szerint mivel az uniberzum tágul így a tudatunk is tágul az Istenség/ek is növeked/nek/ik így a teremtés soha nem lesz véges.
2020. máj. 16. 08:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Mit vall a buddhizmus arról a tényről, hogy a tudat a testünk halála után él-e, pontosítanátok?"

Kb. ugyanazt, mint a test halála előtt.

2020. máj. 17. 21:58
 6/7 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Olvasók!

Kezdeném azzal, hogy mit is nevezek TÉNY-nek.

Tény az, ami velem történik, s átélem, megélem, mint egyfajta történést. Térben és időben. Bármi legyen is az. Tény, hogy megszülettem. Tény az, hogy itt most gépelek...

De.

Ezek csak számomra tények, mindenki más számára, akinek erről beszámolok: információ. Rólam és az általam elmesélt történetről, mint megélt tény-ről.

Ha esetleg valaki mellettem áll és látja, hogy gépelek, akkor neki is tény, amit lát a szemével és mint történést konstatál.

Az az Ő Ténye, hogy konstatált valamit. Mert vele az történt meg, hogy látott engem gépelni. És, ha erről bárkinek beszámol, akkor az szintén NEM tény a hallgató számára, hanem INFORMÁCIÓ. Semmi több.

Tehát a 4. válaszadó részéről helyes a megállapítás, hogy illúzió például azt is hinni, hogy a buddhizmus TÉNYT említ. Tényekről beszél.

Tehát minden, amit hallunk, olvasunk, érzékszerveinkkel felfogunk, s így válik elgondolásként, gondolatként élménnyé elménkben, az mind információ közlésből ered... mint amit pl. a Buddhizmus, a Dalai Láma, vagy a Pápa mond, állít, vagy tagad... vagy amit Jézus mondott, s tanított. MIND csak Információ. Valójában egy valaki(k) élményének, TÉNY-ének közlése = INFORMÁCIÓ nekünk, kívülállóknak.

Igazából vélemény.

Mint ahogyan, amit eddig leírtam, ez sem több annál. A véleményem.

(Ami arról információ, hogy nekem mi a véleményem.)

Az emberi egyéni tudatot úgy képzelem, mint egy cseppet az óceánból. Amiből víz-pára formájában felszáll jó magasra, ott konstatálja, hogy önálló lett, de mindenki más tudata is... ott el van egy darabig (létrejön az egó-kéreg, az ÉN-tudat ...az egó meg azt mondja: Én szebb csepp vagyok, mint a másik!), majd a végén visszatér az óceánba. (Amikor esik) De, amíg látszólagos különálló életét éli... az alatt is rendelkezik az óceán vizének összes tulajdonságával, csak 1 csepp formájában.

Az ERŐ legyen Veletek!

2021. febr. 13. 04:21
 7/7 anonim ***** válasza:

#4. Írtad: "Hogyan lehet megtörni az illuziot? Nos nem egyszerű mivel a fizikai világot amit érzékelünk azt nem egyedül teremtjük észleljük így a közös információs tudatot kellene befolyásolni. A közös illúziót kell megszüntetni."

Ezt hogyan lehet megcsinálni szerinted?

2021. febr. 13. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!