Mit vall a buddhizmus arról a tényről, hogy a tudat a testünk elhagyása után él-e, pontosítanátok?
A Dalai láma volt BP.-en 2010-ben, találtam róla egy videót összesűrítve, ami 9 órás.
Abban azt állítja, hogy vannak orvostudós ismerősei és azt állítja, hogy a tudatnak nincs kiváltó oka, így kezdete sincs se vége.
Ezt szeretném ha valaki leírná pontosítva, köszönöm!!!
"Mit vall a buddhizmus arról a tényről, hogy a tudat a testünk halála után él-e, pontosítanátok?"
Kb. ugyanazt, mint a test halála előtt.
Kedves Olvasók!
Kezdeném azzal, hogy mit is nevezek TÉNY-nek.
Tény az, ami velem történik, s átélem, megélem, mint egyfajta történést. Térben és időben. Bármi legyen is az. Tény, hogy megszülettem. Tény az, hogy itt most gépelek...
De.
Ezek csak számomra tények, mindenki más számára, akinek erről beszámolok: információ. Rólam és az általam elmesélt történetről, mint megélt tény-ről.
Ha esetleg valaki mellettem áll és látja, hogy gépelek, akkor neki is tény, amit lát a szemével és mint történést konstatál.
Az az Ő Ténye, hogy konstatált valamit. Mert vele az történt meg, hogy látott engem gépelni. És, ha erről bárkinek beszámol, akkor az szintén NEM tény a hallgató számára, hanem INFORMÁCIÓ. Semmi több.
Tehát a 4. válaszadó részéről helyes a megállapítás, hogy illúzió például azt is hinni, hogy a buddhizmus TÉNYT említ. Tényekről beszél.
Tehát minden, amit hallunk, olvasunk, érzékszerveinkkel felfogunk, s így válik elgondolásként, gondolatként élménnyé elménkben, az mind információ közlésből ered... mint amit pl. a Buddhizmus, a Dalai Láma, vagy a Pápa mond, állít, vagy tagad... vagy amit Jézus mondott, s tanított. MIND csak Információ. Valójában egy valaki(k) élményének, TÉNY-ének közlése = INFORMÁCIÓ nekünk, kívülállóknak.
Igazából vélemény.
Mint ahogyan, amit eddig leírtam, ez sem több annál. A véleményem.
(Ami arról információ, hogy nekem mi a véleményem.)
Az emberi egyéni tudatot úgy képzelem, mint egy cseppet az óceánból. Amiből víz-pára formájában felszáll jó magasra, ott konstatálja, hogy önálló lett, de mindenki más tudata is... ott el van egy darabig (létrejön az egó-kéreg, az ÉN-tudat ...az egó meg azt mondja: Én szebb csepp vagyok, mint a másik!), majd a végén visszatér az óceánba. (Amikor esik) De, amíg látszólagos különálló életét éli... az alatt is rendelkezik az óceán vizének összes tulajdonságával, csak 1 csepp formájában.
Az ERŐ legyen Veletek!
#4. Írtad: "Hogyan lehet megtörni az illuziot? Nos nem egyszerű mivel a fizikai világot amit érzékelünk azt nem egyedül teremtjük észleljük így a közös információs tudatot kellene befolyásolni. A közös illúziót kell megszüntetni."
Ezt hogyan lehet megcsinálni szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!