Mi a bizonyíték a reinkarnációra és a karmára?
Ha te bármiféle bizonyítékot akarsz, akkor a hited nem ér semmit.
Egyébként vannak beszámolók, mélytudattalan állapotokról, amikor az adott ember emlékszik az előző életére. Persze, ha te nem hiszed el, és kételkesz, akkor mindig lesz ok a kötözködésre.
(Egyébként is iszonyú nehéz annak, aki valóban megtapasztalta. Pont a hozzád hasonlóak gondolkodása miatt marad az összes belső élményével, fájdalmával egyedül, magára zártan.)
- Karmára a reinkarnáció, a több életen átívelő ok-okozati összefüggés.
- Reinkarnációra semmi bizonyíték.
A reinkarnációra az, hogy minden nap hal meg és születik új ember, állat, növény.
Az egy tudat folyamatosan új formákba reinkarnálódik. Ez nem bizonyíték a reinkarnációra, hanem ez maga a reinkarnáció.
A karma pedig egyszerűen azoknak a hiteknek az összessége, amiket valóságnak fogsz fel.
Ezekben a dolgokban nem kell hinned. A napba se hiszel. Felnézel az égre, és ott van.
Megkérdezhetem, hogy milyen - akár közvetlen, akár közvetett - bizonyítékot tudnál elképzelni és hitelesnek elfogadni a reinkarnáció létezésére?
(A kérdést nem kizárólag a kérdezőnek szántam, örömmel veszem, ha bárki más válaszol.)
"Megkérdezhetem, hogy milyen - akár közvetlen, akár közvetett - bizonyítékot tudnál elképzelni és hitelesnek elfogadni a reinkarnáció létezésére?"
Ez egy jó kérdés. Egy alapvetően a magasabb, szellemi dolgot valószínűleg nem lehet fizikai bizonyítékokkal alátámasztani. Szerintem ha szereznék valamilyen saját tapasztalatot, az lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!