Lehetséges, hogy nekem ez a legelső életem? Milyen az ember, aki a legelső életét éli? Vagy még csak nagyon kevés volt neki?
Miért ne születnénk újjá?
Ha meghalunk a lelkünk hova tűnik? Nem illanhat csak úgy el... Annyiszor születünk újá ahányszor dolgunk van a földön. Aztán ha elértük azt a szintet, hogy mindent megéltünk már, hogy nincs több dolgunk a földön akkor szellemi segítő formájában jövünk vissza a földre
ma 04:16
Én azért megcáfolnálak
Én egyáltalán nem hiszek istenben. Mi értelme van annak, hogy egy valami megteremtette Ádámost és Évát aztán ők nézesítették be a földet vagy mi... Ha így lenne akkor nem lennének a különböző rasszok... Nincs tudományosan alátámasztva ez az egész! De az evolúció viszont igen! És az amit én tanulok az is szintén! Ajánlom neked a Titok című filmet vagy ha olvasni jobban szeretsz akkor könyv formájában is megtalálhatod
A kérdezőnek pedig a Kis Buddhát ajánlanám...
Abba sok mindent meg lehet tudni a reinkarnációról
vagyis amit ő mond
nem tudom,hogy akartam megfogalmazni már,bocsi
Egy korábbi válaszoló vagyok.
Ádám és Éva csak kép a Bibliában, és a Biblia sem zárja ki a reinkarnációt, viszont említést sem tesz róla. Persze vannak olyan idézetek, amikből a lélekvándorlás lehet tagadónak értelmezni, de minden relatív...szóval fordítva is. Egyébként a lélekvándorlás nem úgy zajlik, hogy a lélek vándorol...a lélek nem mozog...csak új test generálódik méghozzá Isten segítségével. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
25/f
Szeretem a kommentjeidet, általában egyetértek velük. A Bibliában van utalás a reinkarnációra (lélekvándorlás az más, rossz szó)
A reinkarnáció motorja a karma. Annak pedig a szellemi fejlődés. A bibliában ott az eredendő (áteredő) bűn. Mi ez ha nem a karma más néven? :)
Egy olyan bűnt amiért "én szenvedek" pedig egy korábbi - velem egy szellemi közösségbe tartzó - életben követték el.
Namaste
Namaste.
Kétségtelenül jól érzed, hogy szellemi fejlődés a lényeg.
Eredendő bűn, nem azért van meg még mindig, mert akkor valaki bűnbe esett, és most mi "isszuk" a levét. A bűnt, mint olyat, a test hordozza, s mindenki, aki beleszületik a testbe, automatikusan hajlik a bűnre...szellemi érettségétől függően természetesen. Ezért is áteredő, hiszen az utódnemzés következtében test lesz létrehozva. A bűn pedig az önzés. Az elkülönültség érzéséből fakad, a testtel való azonosításból, és ezáltal saját érdekek, testi vágyak első rendbe helyezése, akaratlanul, tévedésből, ugyanis az ember elfelejtette az idők során, hogy mi is igazából. Utalás van, amit a megfelelő nézőponttal ki lehet következtetni, de szó szerint, ha jól tudom, nincs bele írva a reinkarnáció. A lélekvándorlás pedig rossz kifejezés alapban is, ha e témához csatoljuk, mivel a lélek az nem vándorol...hanem csak VAN. Új test van biztosítva a "lelkeinknek", hogy a fejlődés folytatódhasson. A bűn tehát kötelező, hiszen az miatt ismerhetjük a "nem bűnt", ugyebár a reláció/kontraszt végett. Ha nincs hasonlítási alap, ugyan kicsoda tudná, mi az az önzetlenség. :)
A bűn nem a karma. A karma azért van, hogy a számla ki legyen egyenlítve mindenkinek, ha jót, ha rosszat cselekszik, de azt megemlíteném, hogy a gondolat hatalmas szerepet játszik a létezésben.
ui.: Mi is az amiben te tudsz segíteni születési dátum alapján? Miféle trükköket ismersz? :P
üdv
25/F
LastOne.Left
még 5 sornyi fejtegetés, és tutira befordulok. én tuti űrhajós voltam előző életemben, ezért tudok, olyan jó magasról szarni az egészre :D
egyébként se azzal foglalkozz, hogy mi voltál kvázi előző életedben, hanem, hogy ebben mi lehetsz, miket szeretnél elérni, stb.
egyébként, ha az illetőnek ez az első élete, és mindjárt magyar béke nóbel-díjas lesz, akkor az egész teória hülyeség, vagy csak a gyors fejlődés képességével született emberünk? :)
Na most aki itt a Bibliával dobálózik, azoknak mondanám, hogy a Biblia nem takony, hogy a szád íze szerint tekergesd, mint amikor húzod elő a számgolyókat... Nem lehet többféleképpen értelmezni... A Biblia, és a vallás pedig tagadj az ezoterika létét is... Lélekvándorlásról, meg reinkarnációról pedig szó sincs, sőt, ezek kifejezetten a Bibliában leírtakkal szöges ellentétben vannak... A Bibliában az van benne, hogy mindenki meghal, és az arra érdemeseket majd Isten feltámasztja... De szó nincs arról, hogy a lélek többször élne... A lélek csak egyszer él, és majd a feltámadás után örökre... Ezt nem lehet másként értelmezni...
Az pedig nagyfokú és abszurd egoizmusra vall, hogy valaki csak így saját kútfőből elkezdje magyarázni a Bibliát... Azt hagyjuk meg a teológusoknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!