Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek létezik olyan,...

Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek az a sorsa, hogy öngyilkos legyen?

Figyelt kérdés
2019. szept. 18. 21:36
1 2
 11/17 Legoman ***** válasza:
70%

Ha menni kell, akkor menni kell.

Az öngyilkossággal feladod az életed, ergo elbuksz. Ez azt jelenti, hogy gyenge vagy ahhoz, hogy az eléd állított akadályokkal megbirkózz, így nem tudsz fejlődni. Ha véget vetsz az életednek, a következőben sokkal nehezebb dolgokkal kell szembenézned. Itt nem tudsz úgymond új játékot kezdeni, mert nincs ez a játék soha nem ér véget.

Kérdésedre a válasz: Ilyen nincs!

2019. szept. 19. 14:40
 12/17 anonim ***** válasza:
16%
Genetikailag hajlama lehet ra, főleg ha a felmenői között van rá példa befejezett öngyilkosságra, de "sorsszerűségben" nem hiszek, rengeteg momentumon múlik a sorsunk, egy apró dolog megváltoztatásán is akár, a "Pillangóhatás" vagy a "Nő kétszer" c. filmbekben.
2019. szept. 19. 20:34
 13/17 anonim ***** válasza:
36%

Sziasztok!

Felsoroltak pár hírességet,akik "nem öngyilkosságban" haltak meg...

Én már elég öreg (és elég hülye) vagyok ahhoz,hogy azt mondjam,igenis öngyilkosok lettek!

Mert pl. aki alkoholt iszik olyan mértékben,hogy attól mérgezést szenvedlyen,és nem totálisan idióta,annak néha bizonyosan átfut az agyán,hogy abba bele lehet dögleni...tehát tudatosan megöli magát,ha ezt az életmódot nem hagyja abba...

Aki drogokkal él,mint pl. Hendrix,az is nyilván tisztában van annak következményeivel...

Aki mondjuk egy rohadt gyors versenyautóba ül,és száguld,annak azt is tudnia kell,hogy abba is bele lehet brekkenni…

Azok az emberek,akik kihívják maguk ellen a sorsot,és szándékosan,akarattal kísértik meg a szerencséjüket, azt gondolom igenis öngyilkosok...vagy legalábbis jelöltek...

2019. szept. 21. 05:12
 14/17 anonim ***** válasza:
27%
Előre is bocs a helyesírási hibákért...mint mondtam hülye vagyok...
2019. szept. 21. 05:12
 15/17 anonim ***** válasza:
36%

Én azt gondolom,van némi igazság abban,amikor azt írjátok gyengeség...hiszen az ember amikor megkapja az életet,egyfajta folyamatos fejlődésen megy keresztül...az élet történéseinek éppen az a célja,hogy formálja az ember személyiségét,vagy jó,vagy rossz irányba...aki rosszul dönt,mindig a könnyebb utat választja,menekül a nehézségek elől,és nem küzdeni,megküzdeni akar a problémákkal,hanem menekülni azok elől.

Pedig ha figyelne,és gondolkodna,akkor rájönne,hogy egy-egy adott probléma megoldása,annak legyőzése éppen az önbizalmát,a belső énjét erősítené...

Tapasztalatból mondom.

Az sem volt gyagya,aki feltalálta az "ami nem öl meg az megerősít" szlogent...és az "annyi terhet kapsz Istentől,amit elbírsz" megalkotója sem volt iq-nuku...szerintem...

Mindazonáltal hozzáállás kérdéseis,és józan paraszti ész használata sem elhanyagolható a kérdésben...

2019. szept. 21. 05:19
 16/17 anonim válasza:
79%
Baromi jó választ találhatsz erre, pszichológiával foglalkozó könyvekben. Például az öngyilkossagot úgy is leíhatjuk, mint a halálösztön felülkerekedését az életösztönön, ami azt jelenti, hogy ez átmeneti, azaz nem sorsszerű. Ha valaki öngyilkos akar lenni, nem árt kipróbálnia egy számára szimpatikus pszichológust, hogy képes legyen a segítségével újra boldog lenni vagy helyrehozni azt a dolgot, ami miatt a személy meg akar halni. Szóval... nem hiszem, hogy ez sorsszerű lehet mivel úgymond az öngyilkos hajlam is "gyógyítható". (Kivétel ez alól a filmekben előforduló, ha meg akarnak ölni inkább én ölöm meg magam)
2019. szept. 22. 01:12
 17/17 pöcéce válasza:
12%

Szerintem letezik.

Felreertes ne essek, senkit nem buzditok semmire, nem vagyok suicid hajlam, egyszeruen erdekel a tema.

Az a mindenseg amiben elunk, egy kegyetlen szamito vegtelen ur, es ha 'boldogan' elsz, csak annyi tortenik hogy megfeledkezel egy ket nehezito tenyezorol, es konnyebben eljutsz a vegere. Nincsenek igenek vagy nemek, boldogsag vagy szomorusag, semmi sem ilyen fekete-feher, nem erdemes vegletekben gondolkozni, de foleg nincsen ujjaszuletes es egyeb misztikumok, ez az egy van. Meg kell becsulni, es tenni azt amit lehet.

Akadnak olyan esetek akik eutanaziat kertek maradando - fel nem dolgozhato trauma, vagy gyogyithatatlan betegseg miatt. Sokfelekepp lehet ertelmezni azt, hogy mi is a 'sors' de kerdesedre valaszolva, egy ket ilyen eset miatt ugy gondolom letezik.

2019. szept. 24. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!