Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Mi az hit alapja?

Mi az hit alapja?

Figyelt kérdés
2017. febr. 23. 22:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

a hatos válasz nem felel meg?

(Életünkben mindent áthatnak a különféle hitek - az is egy hit, hogy nincs hit, az is hogy semmi alapja)

2017. febr. 24. 14:11
 12/22 anonim ***** válasza:

Szia Tequila,

Úgy érted, hogy a vele járó testi tüneteket próbálják a dolgok gyökerének tekinteni?

2017. febr. 24. 15:25
 13/22 anonim ***** válasza:
#12 - az ok és okozat van felcserélve- a szerelem? nagyon magas szellemi-lelki tudatállapot, egy egység-élmény: ok-> aminek vannak testi okozatai (nem a hormonok csak úgy magától beindulva tombolnak és hatnak a szellemi-lelki valóra)
2017. febr. 24. 15:34
 14/22 anonim ***** válasza:
#13 - Akkor jól értettem.
2017. febr. 24. 16:40
 15/22 anonim ***** válasza:

"a szerelem? nagyon magas szellemi-lelki tudatállapot"

Nagyon magas? Ellenkezőleg - a legősibb agyrész, a hüllőagy működési zavara.

2017. febr. 24. 17:26
 16/22 anonim ***** válasza:

hát ez aranyos... és a szerelmi bánat krokodil-könnyekkel jár:))

( az agy a tudat egyik szerve

- ha kiteszem az agyam az asztalra -nem lesz szerelmes, nem fog gondolkodni- viszont használom gondolkodásra stb.

- én gondolkodom, én vagyok szerelmes, nem az agyam)

2017. febr. 24. 17:47
 17/22 anonim ***** válasza:

"én gondolkodom, én vagyok szerelmes, nem az agyam" - akkor már csak az van hátra, hogy megmondd, hogy ki vagy te!

Az agyadtól már szépen elhatároltad magad, az állításod azt jelenti, hogy nem az agyad az én - vagyis nem a tested az én. Akkor ki vagy te?

2017. febr. 24. 23:38
 18/22 anonim ***** válasza:
ne hallgas a sok baromságra. HIT VAN !!! benned bennem és még sok mindenki másban. az alapja az, hogy egy olyan teremtett világban élsz amit Istenünk teremtett, sokan megpróbálják ezt magyarázni elvolucióval és sok minden mással de ez nem igaz, ha evuloció létezett volna akkor mai napig miért nem lesznek a majmokból??? emberek illetve miért nem szűl egy gorilla ember gyereket? a tény az, hogy Isten teremtette az eget és a földet arra teremtett vizet állatokat embereket. az idő során az emberek bűnöket követtek el. majd el küldte értünk emberekért egy szülött fiát Jézus Krisztust, hogy megváltson minket bűneinkért Ő a minden ható Jézus Istenünk Szent gyermeke meghat a kereszten értem érted és mindenki másért ennek nem kell különösebb magyarázat ez tény ! mindezt azért, hogyha élünk is meg ne haljunk soha hiszen halálunk után nála Istenünknél örök életünk van ! a hit arról szól, hogy hiszek egy olyan dologban amit nem látok, de ha elégé hiszek benne látni fogom. Olvass Bibliát amikor teheted és megvilágosulsz, hiszen az Isten szava hozzád hozzám és mindenkihez ki Őt keresi <3
2017. febr. 25. 10:44
 19/22 anonim ***** válasza:

"Akkor ki vagy te"

Kedves 17-es, ez jó kérdés. Hosszú, nehéz, életre szóló feladtunk ezt kideríteni: Ki vagyok én? - a buddhistáknál külön gyakorlat: Ki vagyok én? (ezt 1.sz.1.sz.-ben kell mondani)

Annyi kezdetnek: az én csak az énnel azonos. Nem vagyok azonos a testemmel, a lelkemmel, sőt a szellememmel sem. Az én az énnel azonos.

Nem határoltam el magam az agyamtól - az eszköz, a gondolkodáshoz egy nélkülözhetetlen eszköz, természetesen a légzés, a keringés is nélkülözhetetlenül kell hozzá, és még sok minden, a szocializáció is, azoktól sem határolom el magam.

*

[link]

Weöres Sándor

Ki vagy? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.

"Ha elvonatkoztatod magadat mindattól, amit lényednek ismersz: tulajdonképpen lényed ott kezdődik. Testedet, értelmedet, személyedet ne cseréld össze lényeddel, önmagaddal. Csak segédeszközöd; csak batyú, mely szükségleteid őrzője is, görnyesztő teher is."

Tested nem te vagy, hiszen csak anyag, mely folyton cserélődik: negyvenéves korodban húszéveskori testedből egyetlen parány sincsen. De érzelemvilágod és értelmed sem te vagy, hiszen még nem volt, mikor te már a bölcsőből nézegettél.

Ki vagy? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent. Ha elhatárolt személyedet tekinted önmagadnak, végezz copernicusi fordulatot: a határtalan teljességet tekintsd önmagadnak, személyedet pedig ideiglenes kötöttségnek, puszta tüneménynek, "nem-én"-nek. Ahol megszűnik az érzés, érzéketlenség, gondolat, gondolattalanság, változás, változatlanság; ahol azt hinnéd, hogy semmi sincsen: tulajdonképpeni lényed ott kezdődik."

2017. febr. 25. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Látod, Weöres Sándor is nem-énről beszél, és arról, hogy aki te vagy, az a határtalan teljesség. Ahol minden megszűnik, tulajdonképpeni lényed ott kezdődik - tehát az én sem vagy.

"az én csak az énnel azonos" - ez mitől mond többet annál, mint hogy minden azonos önmagával? Nagyon okosak ezek a buddhisták, vagy ez a te leleményed volna?

Weöres Sándor jár közelebb az igazsághoz, amikor lényegében azt mondja, hogy semmi nem vagy, amit érzékelni, észlelni, elképzelni tudsz. Az elképzelt, nem létező én sem vagy.

2017. febr. 25. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!