Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A materialisták, akadémikus...

A materialisták, akadémikus hívők hogyan képzelik a halál utáni, potenciamentes "semmit"?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy csökevényes vagyok, de nekem nem sikerül elképzelnem potenciamentes "semmit" a gyakorlatban. Ugyanakkor logikát se találtam még az ilyen fajta elképzelésekben.

Az anyagi világ egy illúzió. Műszereink és érzékszerveink által a valóságból kinyert RÉSZLET csupán. Minden élőlény (és műszer) más és más részletét érzékeli a teljes valóságnak, még ha van is átfedés az érzékelésük terén.

Tehát pusztán csak ebből kiindulva következtetni olyasmire, amely ettől tágabb szinten létezik / létezhet (avagy "ezen kívüli"), szintén illuzorikus, irreális elképzelés.

De lehet, hogy tévedek ebben, és érdekelnek logikus cáfolatok is.

2016. dec. 10. 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

"Ugyanakkor logikát se találtam még az ilyen fajta elképzelésekben."

Egy élőlény a halála után már nem él. Ehhez nem kell logika, nap mint nap láthatod. Pont a halál utáni zavaros marhaságok kitalálásához és megkajálásához kell némi háborodottság.

2016. dec. 10. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
37%

Nem képzelik el sehogyan sem. Nem is lrdekli őket. Magántőkéből finanszíroztak olyan kutatásokat, amelyel bebizonyosodott a lélek létezése, mint anyagtól független indivídum. Az alany, akin használták az eljárást napokig tudott a testétöl függetlenül létezni. Bármikor visszahelyezhető volt a testébe a lélek. Ha ez nem a lélek létezésének abizonyítéka, akkor szerintem semmi

Fel akarták ajánlani az eljárást a tudományos akadémiának, hogy használják az emberiség javára, de az akadémia ettől elzárkózott, mondván, hogy a tudománynak nem feladata a lélek, mint szellemi létező vizsgálata és a halál utáni élet sem. A tudomány egyetlen feladata a materiális anyag tulajdonságainak vizsgálata és kész.

Ezek után mit vársz ? :D

2016. dec. 10. 17:11
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Végtelenül egyszerű. Úgy képzelem el, mint a születésem előtti időket.

Emlékszem hétéves koromra, első nap az iskolában, az óvodáskorom, öt évesen, a húgom született, négy voltam, anyukám nagy pocakja húgommal várandós, három és fél évesen. Emlékszem három éves koromra, hol laktunk, a játékaim stb. Emlékek kb. két és fél éves koromból, egy - egy benyomás olyan másfél körül - az előttről meg semmi, nulla.

Na így lesz a halál után is.

2016. dec. 10. 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Kérlek, ne fossz meg minket valami hivatkozástól, linktől, ahol te ezzel a kutatással találkoztál!

2016. dec. 11. 08:42
 5/10 anonim ***** válasza:
A legèrdekesebb jelensèg a jobb ès balagyúak között a folyamatos igazságbizonyítási kènyszer. A jobb bizonyítani akarja a balnak,hogy neki van igaza, a bal pedig a jobbnak. Harmónia helyett diszharmónia, együttműködès helyett konfliktus.
2016. dec. 23. 18:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez a világ nagy hibája ès a hatèkony fejlődès egyedüli mègis áttörhetetlen akadálya.
2016. dec. 23. 18:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem csupán a két agyfélteke harmóniájáról van szó, hanem a szándékos hazudozások, félrevezetések, gondolati csúsztatások tömkelegéről, és azok leleplezéséről.
2017. jan. 14. 17:13
 8/10 A kérdező kommentje:

"Emlékszem három éves koromra, hol laktunk, a játékaim stb. Emlékek kb. két és fél éves koromból, egy - egy benyomás olyan másfél körül - az előttről meg semmi, nulla."

HakapesziM, evvel azt állítod, hogy másfél éves korod előtt te NEM léteztél...?

2017. jan. 14. 17:14
 9/10 anonim ***** válasza:
10%
Olyan mint amikor alszol, és nem emlékszel semmire, mintha egy pillanatra csuktad volna le a szemed. Ilyen lehet halál után is.
2017. febr. 5. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Az alvás bevonásával jó úton jársz, de èn az álmodásra koncentrálnèk. Gyakorolnám a tudatos álmodást, mert több köze van ezeknek az èletedhez ès a következőhöz, mint gondolnád.
2017. febr. 5. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!