Mik lehetnek ezek a "fények" a falon?
Figyelt kérdés
2 éve vettem észre, hogy az ággyal szembeni falon két fényszerű valami van sötétben, mintha odavilágítana az ablakból. Csak ugye én egyből kipróbáltam, hogy lehúztam a redőnyt, akkor is ugyanúgy ott maradtak. Gondoltam valami utcafény. De aztán a szomszédban építkeztek és a házuk is magasabb lett, ami pont az én ablakomat árnyékolja, a fények mégis a mai napig ugyan ott vannak. Nem értem honnan jöhet.2016. márc. 26. 15:29
1/6 anonim válasza:
A szobaajtó kulcslyuka nem vetítheti oda a szobán kívülről érkező fényt? Avagy a szobában egy tükröző felületről nem vetülhet oda egy szobában lévő forrásból érkező fény?
2/6 A kérdező kommentje:
Nem :/ megnéztem már mindenhogy, minden lehetséges fényforrást.
2016. márc. 26. 16:11
3/6 anonim válasza:
A falat már vizsgáltad közelről? Azt, ahol a fény látszik? Ha a fény csak odavilágít, akkor ha egy tükröt teszel oda, ahol a fény van, tovább tudod tükrözni a fényt egy másik pontra a szobában. Ha látod azt a helyet, ahova te tükrözöd a fényt, akkor tudni fogod, milyen szögben, és merről esik be a fény a tükörre. Ez alapján pedig meg tudod keresni az eredeti fényforrást. A falra merőlegeshez képes figyeled a tükörről érkező szöget, ez a szög pedig ugyanakkora, mint a tükörre érkező fényé, csak a képzeletbeli merőlegesed ellentétes oldalán.
4/6 anonim válasza:
Tedd a tenyered a falra ahol a feny van es lassan emeld el a faltol ugy, hogy a feny vegig a kezeden legyen es a vegen eljut a kezed a feny forrasahoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!