Félelem okozhat halucinációt?
A félelem természetesen okozhat képzelgést, mert természetes jelenségekhez a fantáziánk kapcsolhat történéseket.
Például én is megijedtem éjszaka az erdőn, amikor a szellő zizegtette a leveleket. Minden mozgó faágat fenyegetőnek véltem, a bokrot állatnak stb.
Egy könyv, amely nagyon megmozgatta a fantáziádat, ennyi az egész. A szellemek miért csak éjjel lebegnének? Az ember miért csak éjjel fél? Fantázia és képzelet az egész. a hangjelenségek legnagyobb része a lakásban a hőingadozás következménye, a többi külső fizikai hatás eredménye. Ne félj, mert a félelem, mint a lavina, csak fokozódik!
Igen.
Én tegnap fekvéskor hallottam, hogy valaki azt mondja, hogy bocsánat a fülembe.
A félelem hozzásegíthet ahhoz hogy például egy légy árnyékát is szellemnek lásd.
Valamikor egy cég nagy összegű készpénzét őriztem egyedül egy félreeső telephelyen. Sokan tudtak róla hogy aznap éjjel ott nem kis összeg van. Ezért ha a szél megmozdította a tuját az udvaron, szinte már azt ólálkodó alaknak véltem. Az avarban mászó csótányt meg lopakodó betörőnek. :))
A félelem olyan teremtő erő, ami nem csak hallucinációt, hanem víziót is okozhat.
Ez az egyik ok, amiért az emberek nem létező szellemeket látnak, hallanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!